Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: δεν κάνουμε διωγμούς

Καλεσμένος σε τηλεοτπική εκπομπή του ΣΚΑΪ βρέθηκε ο Μητροπολίτης Άνθιμος με αφορμή το Pride που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και το επερχόμενο Pride της Θεσσαλονίκης
στις

19 και 20 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε: ”Αν θα βγουν 200-300 ανθρωποι στο δρόμο δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε κανένας σεισμός. Υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις και είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Ποτέ δεν υιοθετήθηκαν. Αν θέλουν να δώσουν το παρόν δικαίωμά τους. Στη Θεσσαλονίκη δεν κάνουμε κάνενα διωγμό. Εμείς λέμε απλά ότι η πλειοψηφία απορρίπτει τέτοιες διαδικασίες. Την παραμονή της παρέλασης αυτής θα κάνουμε μια αγρυπνία και μια ανεξάρτητη ομιλία. Δεν ενοχλούμε κανέναν κι ούτε εκφράζουμε καταδίκες”.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν οι ομοφυλόφιλοι είναι μέλη της κοινωνίας και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Άνθιμος απάντησε: ”Βεβαίως και είναι μέλη. Το πρόβλημα είναι η παρέλαση. Τα δικαιώματα είναι αποκλειστική υπόθεση της πολιτείας. Από εκεί και πέρα δικαιούμαστε να έχουμε μια άποψη ως Εκκλησία. Αυτή η επίδειξη που γίνεται με την παρέλαση είναι ένα νέο πρόβλημα της εποχής μας”.

Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη θέση των ομοφυλόφιλων στον χριστιανικό κόσμο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε: ” Είναι πρωτοφανή αυτά τα ερωτήματα. Απορρίπτουμε τις πράξεις, όχι τους ανθρώπους. Αυτή η επίδειξη είναι στοιχείο διαφθοράς και κάμψεως της ελληνικής κοινωνίας. Βλέπετε τι γίνεται με άλλα θρησκεύματα, που σκοτώνουν τέτοιους ανθρώπους. Εμείς κρατάμε ισορροπία 2000 χρόνια τώρα. Γιατί πρέπει να απολογηθούμε; Μόνοι τους αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές σχολιάζοντας: ”Ζω το θέμα με μεγάλη αγωνία. Βρισκόμαστε σε έναν τεράστιο κίνδυνο αυτή τη στιγμή. Μετά την είδηση ότι αποχώρησαν οι εκπρόσωποι μας από τις διαπραγματεύσεις η κοινωνία πάγωσε. Παρακαλούμε τον Θεό να σώσει την πατρίδα μας από αυτή τη δοκιμασία. Φανταστείτε να είμαστε εκτός Ευρωζώνης και να είναι μέσα η Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία. Δεν θα το αντέξει ο λαός μας”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *