ΗΠΑ: Απόγνωση στου κόλπους του συριακού καθεστώτος

ΗΠΑ: Απόγνωση στου κόλπους του συριακού καθεστώτοςΗ αποστασία του Σύρου πρεσβευτή στο Ιράκ αποτελεί μια «νέα ένδειξη της απόγνωσης» που επικρατεί στους κόλπους του καθεστώτος του ….
Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ ‘Ασαντ, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

O Κάρνεϊ δήλωσε επίσης ότι δείχνει πως «το περιβάλλον του ‘Ασαντ αρχίζει να αναθεωρεί τις πιθανότητές του να παραμείνει στην εξουσία (…) και να κάνει την επιλογή της εγκατάλειψής του υπέρ του συριακού λαού».

Η Συρία ανακοίνωσε ότι ο «Ναουάφ Φαρές παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του και δεν έχει πλέον καμία σχέση με την πρεσβεία μας στη Βαγδάτη, ούτε με το υπουργείο».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Φαρές ανακοίνωσε ότι αποστάτησε και κάλεσε τον συριακό στρατό «να συσπειρωθεί αμέσως με τις τάξεις της επανάστασης», σύμφωνα με το protothema.gr

Ο Κάρνεϊ σημείωσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Φαρές βρίσκεται τώρα στο Κατάρ.

Την ίδια ώρα στη Συρία, τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν την Πέμπτη τη ζωή τους από τη βία στη χώρα, οι οκτώ από τους οποίους από μια βίαιη επίθεση των συριακών δυνάμεων κατά ενός χωριού της περιοχής της Χάμα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *