ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Σήμερα δεν μπορεί κανένας μας να μένει αδιάφορος μπροστά στις εξελίξεις, τις επικίνδυνες πολύ εξελίξεις στην περιοχή μας. Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στη νέα γενοκτονία του κράτους του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, όπου καθημερινά σφάζονται άμαχοι, παιδιά, γυναίκες, εργαζόμενοι, νέοι. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν μας να εξομοιώνει τα θύματα με τους θύτες, θεωρούμε ότι άμεσα -και το θέσαμε αυτό το ζήτημα- η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, κυρίως τις στρατιωτικές συμφωνίες, αλλά και τις οικονομικές και πολιτικές συμφωνίες. Δεν μπορεί να δίνεται ανάσα σε ένα κράτος, σε ένα καθεστώς που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό και δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους ανάφλεξης σε όλη την περιοχή της Μεσογείου.

Ταυτόχρονα μας δόθηκε η ευκαιρία να θέσουμε το ζήτημα της απαγόρευσης της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, το οποίο συνέβη χτες, από την αντιδραστική, φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου και βεβαίως να κινητοποιηθεί ο λαός, έτσι ώστε να μην περάσει. Το ΚΚ Ουκρανίας, είναι ένα κόμμα που έχει προσφέρει πολλά στο λαό της Ουκρανίας, είναι μια σημαντική κοινοβουλευτική δύναμη, μια λαϊκή δύναμη με 2.000.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές και από αυτήν την άποψη καθημερινά θα βρεθούμε στους δρόμους και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες μαζί με άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα.

Ταυτόχρονα, θέσαμε το ζήτημα και θα πρέπει και ο ελληνικός λαός να ανησυχήσει και να κινητοποιηθεί περισσότερο -ήδη το κάναμε αυτό στην ΕΕ και στο ελληνικό κοινοβούλιο- το πρόβλημα των χημικών της Συρίας που με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, αμερικάνικο πλοίο, ανοιχτά της Κρήτης, σε όλη την Μεσόγειο, θα γεμίσει με χημικά απόβλητα τη Μεσόγειο και βεβαίως θα έχει επιπτώσεις σημαντικές και στο περιβάλλον και στις ανθρώπινες ζωές.

Ο ελληνικός λαός μαζί με τα τεράστια οικονομικά και άλλα κοινωνικά προβλήματα πραγματικής επιβίωσης που αντιμετωπίζει σήμερα, είτε είναι άνεργος, είτε είναι εργαζόμενος, είτε συνταξιούχος, είτε είναι νέος και νέα, θα πρέπει να κινητοποιηθεί ταυτόχρονα με την έκφραση αλληλεγγύης προς όλους τους λαούς του κόσμου. Αύριο το βράδυ στις 19.30 ξανά η ΚΟΑ και η ΚΝΕ θα βρίσκονται σε πορεία από την Πανόρμου προς την ισραηλινή πρεσβεία, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και την καταδίκη του Ισραήλ απέναντι σε αυτά τα τεράστια εγκλήματα που κάνει αυτές τις μέρες ενάντια σε ένα λαό που παλεύει για το δίκιο του».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *