Ερχεται κακοκαιρία με βροχές-καταιγίδες


Νέο κύμα κακοκαιρίας, αυτή τη φορά με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές από σήμερα μέχρι το τέλος της εβδομάδας αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αναμένουν οι μετεωρολόγοι. Μετά την επέλαση του χιονιά, η οποία προκάλεσε τεράστια προβλήματα, επικράτησε ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά από αργά το βράδυ χθες ξεκίνησε η νέα επιδείνωση του καιρού.

Σήμερα αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 ως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 3 ως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 ως 14 στη Δυτική Ελλάδα, 11 ως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Βροχές αναμένονται σήμερα στην Αττική και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στους 16 βαθμούς ενώ βροχές με χιονόνερο αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο σκηνικό και τις επόμενες ημέρες με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες.
Οσο για τα Χριστούγεννα, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι δεν θα είναι «λευκά» και οι θερμοκρασίες θα είναι γύρω στους 15 βαθμούς.
Χιονιάς
Στα λευκά ντύθηκε μεγάλο μέρος της χώρας και η Αττική το Σάββατο όπου επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Παρνασσό ο υδράργυρος έπεσε στους 17 βαθμού υπό το μηδέν!
Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα για περίπου δύο 24ωρα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ωστόσο έπληξε ιδιαίτερα την Κρήτη και τη Σάμο. Μάλιστα, η Σάμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η θάλασσα πλημμύρισε τους δρόμους.
Πολλά ήταν τα προβλήματα μέχρι χθες και στην Κρήτη, τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων όσο και στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, ειδικά στα ανατολικά του νησιού. Τέσσερα άτομα κινδύνευσαν στο οροπέδιο Νίδας στο Ρέθυμνο και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης με Σούπερ Πούμα για να απομακρυνθούν από τα οχήματά τους που είχαν εγκλωβιστεί.
Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Κρήτη ζήτησε και ενημερώθηκε, από τους τοπικούς φορείς και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης του νησιού, ο πρωθυπουργός και έδωσε εντολή να καταγραφούν όλες οι ζημιές και άμεσα να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
www.imerisia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *