ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ! Βρώμικα παιχνίδια κατά της Ελλάδας

Το επικίνδυνο και βρώμικο παιχνίδι των δανειστών προς την Ελλάδα προκειμένου να επιβληθούν μέτρα απαξίωσης της οικονομίας και απορρύθμισης της κοινωνίας, αποκαλύπτεται στο προτεινόμενο σχέδιο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με την Real News, οι στοχευμένες παρεμβάσεις προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τις επιδιώξεις των πιστωτών, καθώς με τα προτεινόμενα μέτρα βάλλονται βασικοί τομείς της ελληνικής οικονομίας, που συμπτωματικά διατηρούνται ακόμη ζωντανοί και αποτελούν το εφαλτήριο για να πατήσει με ενδεχόμενη αναστροφή των δυσμενών συνθηκών που βιώνει η χώρα.

Η πρόβλεψη για αύξηση του ΦΠΑ στη ΔΕΗ (από 13% στο 23%), στον τουρισμό κατά 5 μονάδες (με ταυτόχρονη κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά) και στα φάρμακα (από 6% στο 11%) πλήττει καίρια την εύθραστη εγχώρια οικονομία εν μέσω τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, διαταράσσεται ο οικονομικός προγραμματισμός χιλιάδων επιχειρήσεων, καθώς ο τομέας της ενέργειας αποτελεί κλάδο-ομπρέλα για όλες τις μεταποιητικές, εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ πλήττεται άμεσα ο ιδιαίτερα ισχυρός τομέας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

«Πουλήστε τα πάντα»
Οι «θεσμοί» ζητούν να προχωρήσει ως έχει ολόκληρο το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων και η πώληση του ΑΔΜΗΕ, αλλά και η δημιουργίας της «μικρής» ΔΕΗ. Ζητούν να καθοριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονταν στο ΤΑΙΠΕΔ στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, γίνεται ειδική αναφορά στους διαγωνισμούς του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Εγνατίας Οδού, του Ελληνικού των περιφερειακών αεροδρομίων με απαίτηση να προχωρήσουν χωρίς σοβαρές αλλαγές.

Ζητείται επίσης από την κυβέρνηση να ανακοινώσει ημερομηνίες κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για πλειοψηφικό πακέτο των ΟΛΠ και ΟΛΘ το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αλλά και να μεταφέρει το ποσοστό (10%) που διατηρεί το Δημόσιο στον ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ ώστε να πωληθεί. Ο ενδιαφερόμενος για τον ΟΤΕ είναι ο μεγαλομέτοχος σήμερα, δηλ. η γερμανική Deutsche Telecom.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κείμενο των Βρυξελλών απουσιάζει κάθε αναπτυξιακή πρόταση, υποδηλώνει ότι οι δανειστές δεν επιδιώκουν μεταρρυθμίσεις που θα κινούνται στη λογική της καταπολέμησης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

πηγή: crashonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *