Ελληνοποιείται και ξεκινά από θέση ισχύος

«Πρώτη» σήμερα για τον Ολυμπιακό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και αρκετά τα νέα πρόσωπα. Καταρχήν ο νέος προπονητής Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος διάδοχος του …
Ερνέστο Βαλβέρδε που φιλοδοξεί να πάρει τη σκυτάλη, να διατηρήσει τα πρωτεία στην Ελλάδα και να αμβλύνει τις εντυπώσεις στην Ευρώπη.

Ο νέος τεχνικός σήμερα θα γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργάζεται όλη τη χρονιά. Εκτός από τους διεθνείς, που έχουν άδεια λόγω του Euro, και των μελών της εθνικής νέων, που απουσιάζουν λόγω υποχρεώσεων, όλοι οι υπόλοιποι θα είναι εκεί. Τα φώτα της δημοσιότητας θα κλέψουν φυσικά οι νέες προσθήκες στην ομάδα, που «ως επί το πλείστον» είναι νεαροί Έλληνες. Βλαχοδήμος, Σιόβας, Γιαννιώτης, Καραγκούνης, Μανωλάς, Τάτος και οι «παλιοί» Μήτρογλου, Ζαραδούκας. Με τις μεταγραφές σε εξέλιξη, οι Πειραιώτες δείχνουν μια στροφή στην εγχώρια αγορά, με σκοπό να ανεβάσουν το μέσο όρο των Ελλήνων στην ομάδα του σήμερα αλλά και του αύριο. Δεν γνωρίζω ποιοί τελικά θα επιλεγούν για να μείνουν στην 1η ομάδα, όμως η κίνηση γίνεται και καταγράφεται στα θετικά. Έστω και λόγω της οικονομικής συγκυρίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρήκε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει πως οραματιζόταν για τον Ολυμπιακό. Μία ομάδα με βάση τους Έλληνες.

Σήμερα το απόγευμα λοιπόν ο πρωταθλητής Ελλάδας αρχίζει και επίσημα την προετοιμασία του για τη νέα περίοδο, με σημείο εκκίνησης, σαφώς, πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές του, φιλοδοξώντας να κατακτήσει και πάλι την κορυφή. Με τα οικονομικά του ζητήματα λυμένα (κύριως λόγω της δεδομένης συμμετοχής του στο Champions League αλλά και της παρουσίας Μαρινάκη στην ιδιοκτησία), την δυνατότητά του, που προέρχεται από την ευχέρεια ρευστότητας στο ταμείο του, στην επιλογή ποιοτικών ξένων παιχτών αλλά και τη δυναμική του στα κέντρα αποφάσεων της λίγκας και της ομοσπονδίας, ο Ολυμπιακός είναι και φέτος το πρώτο φαβορί του ελληνικού πρωταθλήματος. Αρκεί αυτό να αποδειχθεί και μέσα στο γήπεδο.

Ότι άλλο συμβεί μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Αν αυτή βασιστεί στα αγωνιστικά αποτελέσματα, και μόνο, πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους. Ακόμα και από αυτόν που φέρεται να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *