Κατέθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου για το Βατοπέδι


«Προτίμησα να μην μπω σε μία λογική συμβιβασμών, με την οποία θα ήμουν ανοικτός σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη υπόθεση, για το κατά πόσον οι εν λόγω συμβιβασμοί ήταν οι ενδεικνυόμενοι ή όχι. Προτίμησα να μπω στην καθαρή λύση και τον ασφαλή τρόπο, που είναι η δικαστική διεκδίκηση, γνωρίζοντας και πιστεύοντας ότι το Δημόσιο έχει το δίκιο του εδώ – και το δίκιο θα το βρει στα δικαστήρια», δήλωσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός υπερασπίστηκε την επιλογή του να ακυρώσει την απόφαση του…
.

προκατόχου του Γ. Παπαθανασίου, για αποδοχή της πρότασης της Μονής προς επιστροφή όσων ακινήτων του Δημοσίου βρίσκονταν ακόμα υπό την κατοχή της – και να επιλέξει αντίθετα, την οδό της δικαστικής διεκδίκησής τους.

Για το ζήτημα που ετέθη για την επί έξι μήνες καθυστέρηση του φορολογικού ελέγχου της Μονής, παρά την αρχική ενημέρωση που είχε ο υπουργός από τις υπηρεσίες του για την εν λόγω αναγκαιότητα, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Οικονομικών υπήρχαν πάρα πολλές εκκρεμότητες και το ζήτημα αυτό δεν είχε αναδειχθεί κατά την ενημέρωσή του. Ωστόσο, «οι φορολογικές εκκρεμότητες δεν εξαφανίζονται. Ο έλεγχος, ακόμη και αν γίνεται δύο ή τρεις μήνες μετά, πάλι θα βγάλει αποτελέσματα», είπε ο υπουργός.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *