Ο Πρατζίκος είπε: Όχι στην νομοθεσία δωρεάς οργάνων ναι στην ελεύθερη βούληση του καθενός

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα η θέση, να γίνει νόμος η δωρεά οργάνων στην Ελλάδα. Πραγματικά επειδή γνωρίζω πολύ καλά το θέμα, η δωρεά οργάνων έχει σώσει πολλές ζωές. Έχει δώσει ελπίδα και ζωή σε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας. Και επειδή η ζωή είναι δώρο το οποίο μας έχει δοθεί από άνωθεν, είμαι υπέρ των δωρεών οργάνων. Γνωρίζω ανθρώπους, που χάρη στην δωρεά άρχισαν να ζουν μία καινούργια ζωή και να είναι, όπως δηλώνουν και οι…..
ίδιοι, νέοι άνθρωποι ή όπως αλλιώς αναφέρουν άλλοι άνθρωποι ή καινούργιοι άνθρωποι.
Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις που γνωρίζω, η δωρεά έγινε με ελεύθερη βούληση και δεν έγινε κατόπιν πίεσης ή κατόπιν επιρροής από τρίτους. Για αυτό θέση δική μου είναι η δωρεά οργάνων να μην γίνει νόμος, διότι φοβούμαι ότι θα γίνονται αρκετές αυθαιρεσίες και θα γίνεται με επιπολαιότητα. Ας παραμείνει στην ελεύθερη σκέψη και στην ιδιοσυγκρασία του καθενός και ο κάθε νοήμων άνθρωπος ας αποφασίσει μόνος του και να δωρίσει τα όργανα των συγγενών και των φίλων του ύστερα από ελεύθερη βούληση και ας σκεφτεί ότι έτσι δίνει ελπίδες και σε άλλους ανθρώπους, που πραγματικά θέλουν να ζήσουν και διψούν για ζωή.

http://evia-logos.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. michael

    Μα απώτερος σκοπός τους είναι η εμπορία αυτών των οργάνων, για τους ανθρώπους νοιάζονται; Αυτοί μας έχουν γραμμένους όλους μας τώρα που είμαστε εν ζωή, θα νοιαστούν για το αν θα πεθάνει κανείς από εμάς τους "κοπρίτες" "τεμπέλιδες";
    Και οι δύο τίτλοι που μας έχει δώσει ο Πάγκαλόουζ είναι άδικοι και άστοχοι. Ο σωστός τίτλος που μας ταιριάζει είναι: ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Για να πάρεις τα όργανα ο άνθρωπος πρέπει να ειναι εν ζωή.Ποιοί γιατροί θα είναι αυτοί που θα αποφασίζουν ποιός θα πεθάνει?Αυτα τα σαρκοφάγα που μόνο στο χρήμα αντιδρούν?

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΑΡΗΔΩΝ..

    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ..

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΟΛΟΥΣ ΔΩΤΕΣ..

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΙΑΤΡΩΝ (ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΛΠ) ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΣΩΣΤΑ?

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *