Για να τελειώνουν τα ψέματα, ο Χριστιανισμός δεν είναι εβραιογενής θρησκεία

Για να τελειώνουν τα ψέματα, ο Χριστιανισμός δεν είναι εβραιογενής θρησκεία. Δεν είναι κατασκεύασμα των Εβραίων αλλά ούτε κανενός άλλου λαού. Είναι η αληθινή Θρησκεία που αποκαλύπτεται ανεξαιρέτως σε όλους τους λαούς της γής. Το ότι αποκαλύφθηκε πρώτα
στους Εβραίους δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι εβραιογενής θρησκεία. Άλλωστε λίγες δεκαετίες μετά την…..
Ανάληψη του Χριστού, ο Χριστιανισμός πέρασε στα χέρια των Ελλήνων και άρχισε να απομακρύνεται από τα εβραϊκά στεγανά για να απλωθεί σε όλη τη Γή.
Από την άλλη βλέπουμε ότι οι σοφοί Έλληνες της αρχαιότητας όχι μόνο πίστευαν στον έναν Θεό αλλά μίλησαν κιόλας για τη Τριαδικότητα Του, για την διττή φύση του Χριστού, για την Σταύρωση και την Ανάστασή Του.

Όλα τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα Ελληνικά, σε χέρια Ελλήνων πέρασε από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία, Έλληνες Πατέρες διατύπωσαν τις αιώνιες Αλήθειες. Στο αίμα χιλιάδων Ελλήνων μαρτύρων στερεώθηκε τους πρώτους αιώνες η Εκκλησία, Έλληνες Αυτοκράτορες (ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ) και κληρικοί ανέλαβαν επί Βυζαντίουτην διάδοσή του Ευαγγελίου και τον εκχριστιανισμό των ως τότε βάρβαρων λαών.

Επομένως όχι μόνο δεν συγκρούονται ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός αλλά αντιθέτως συνδέονται τόσο στενά, σε σημείο ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως να γράψει στο έργο του “Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν” τα εξής:
“Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την Αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα Έθνη. Ναι ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας.
Αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμα μεταξύ των Εθνών. Από καταβολής κόσμου το Ελληνικόν Έθνος ήταν πλασμένο δια τον σκοπόν αυτόν. Ο Θεός διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητος.”

Οι αρχαιοελληνικές προφητείες αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Θεός. Πολλοί ανόητοι κατά καιρούς λένε πως οι Εβραϊκές προφητείες γράφτηκαν από Χριστιανούς μετά Χριστόν για να ισχυροποιήσουν την πίστη τους.
Ψέμα μεγάλο μιας και έχουν βρεθεί χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης γραμμένα στα Ελληνικά (από την μετάφραση των εβδομήκοντα) που χρονολογούνται τον 2ο με 1ο αιώνα πριν τον Χριστό.

Χωρίς αμφιβολία ο Χριστός είναι ο μόνος Θεός, η Ορθοδοξία είανι η Κιβωτός της Αλήθειας, και το Γένος των Ελλήνων επιφορτισμένο με το Ιερό χρέος να κρατά την δάδα της αληθινής Πίστης άσβεστη μέχρι τα έσχατα.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
pentapostagma.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

51 Comments

  1. Ανώνυμος

    Εξακολουθούν μονίμως οι δωδεκαθεϊστές (οι μόνοι κατ' αυτούς γνήσιοι Έλληνες) να αναπαράγουν με τη μέθοδο copy-paste που παίρνουν από τις σελίδες τους συγκεκριμένα αποσπάσματα και ερωτήματα. Έχουν λάβει απαντήσεις αλλά δεν εννοούν να καταλάβουν. Γιατί; Γιατί έχουν έναν εγωισμό και μια ιδέα για τον εαυτό τους ότι είναι, τουλάχιστον, απόγονοι γνήσιοι του Σωκράτη, του Λεωνίδα κ.ά. Και φυσικά μόνο αυτοί. Αυτό όμως καθόλου δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό μορφωτικό και πνευματικό τους επίπεδο. Αν κάτσουν, χωρίς εγωισμό αλλά με ταπείνωση να διαβάσουν την Αγία Γραφή και τους Πατέρες τότε θα κατανοήσουν τις απαντήσεις που τους έχουν κατά καιρούς δοθεί. Με το βρίσιμο, την ιδέα ότι είναι ανώτεροι όλων (λαθεμένη φυσικά) δεν κερδίζουν τίποτε σε προσωπικό επίπεδο. Η ψυχή τους είναι μαύρη γιατί δεν έχουν το θάρρος και την ταπείνωση (συγχωρέστε με που το επαναλαμβάνω συνέχεια) να ζητήσουν τη βοήθεια του Θεού για να ανοίξουν τα μάτια τους και η ψυχή τους. Όσο για εμάς όσο και να μας λέτε πρόβατα δεν έχετε κατανοήσει κάτι. Είναι τιμή για εμάς να μας χαρακτηρίζετε πρόβατα. Μακάρι να είμαι πρόβατο του Κυρίου. "Ιδού ο αμνός του Θεού ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου". Δείτε ανθρώπους του Θεού, Χ.Ο., τον αγώνα που κάνουν να βελτιωθούν σαν άνθρωποι και όσο λαμβάνουν φώτιση τόσο βελτιώνονται και δείτε και τους δωδεκαθεϊστές. Το μίσος πλημμυρίζει τις καρδιές τους (τουλάχιστον αυτό βλέπω από τα σχόλια συγκεκριμένων ανθρώπων εδώ). Και, επιτέλους, αφού γιατί επιτίθεστε εναντίον των Χριστιανών αφού δεν σας ενδιαφέρει. Βλέπετε μία συγκεκριμένη ανάρτηση που αναφέρεται στη θρησκεία μας; Τη στιγμή που δεν σας ενδιαφέρει και τη μισείτε, μην ασχολείστε. Μην τη διαβάσετε καν… Άρα, λοιπόν, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι κάτι μέσα σας αντιδρά. Κάτι σας λείπει… Προσωπικά εγώ ποτέ δεν έψαξα να βρω σελίδες ανάλογου περιεχομένου για να διαβάσω, να σχολιάσω κ.λπ. Δεν με αφορά και δεν με ενδιαφέρει γιατί έχω τον Θεό, το Χριστό και μ' αυτούς θα ασχοληθώ. Όχι με εσάς… Καλή σας ημέρα!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΘΕΛΕΤΕ ΝΤΕ ΚΕΙ ΚΑΛΑ ΕΝΑΝ ΑΦΕΝΤΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
    ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΡΑΘΥΜΟΙ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Ρε ψευτοάθεοι και ανιστόρητοι περί Βυζαντίου(συν τοις άλλοις), 15χρονα είστε; Βλέπω τα κολοσχολεία σας κάνανε ξεφτέρια, πιάνετε πουλιά στον αέρα. Άντε να χαχανίσετε τώρα…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Βρε καλά κάνανε οι σταυροφόροιιιιιιιι! Φωτιά καί τσεκούρι στους αλλόθρησκους βρωμιάρηδες. Πίσσα,ρετσινόλαδο,γαμήσι και στρατιωτικό περπάτημα!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Πω πω πω πω ! Και γαμω τα επιχειρήματα απο τους μαλακοπίτουρες άθεους η αλλόθρησκους.Πολλ'η σοφία πολλά τα επιχειρήματα σας μπουααα! Αφού πιστεύεται ότι πιστεύεται ποιός είναι ο λόγος πού βρίζεται αποιονδήποτε πιστός Αφήστε τα σαθροεπιχειρήματα σας για να μας ανοίξετε και καλά τα μάτια.Προσπαθείστε βρε ζοντόβολα να ανοίξετε πρώτα τα δικά σας πού είναι κολημένα με κόλλα λόγκο και αφήστε μας να τα έχουμε κλειστά. Κολλημένα πάντως δεν τα έχουμε. Αντε τώρα παίξτε κολοδαχτυλιές μεταξύ σας.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!!!…ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΠΑΤΕ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ!
    ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ!!….ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ,ΕΩΣΦΩΡΟΙ,….ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!!!!

    Ο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΣ
    ΙΩΑΝΝΗΣ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    4 Απριλίου 2011 12:22 π.μ.

    Τι λες ωρε ΜΠΟΥΦΕ! Και μαθε … ωρθογραφηα.

    -ουκ εσονται σοι θεοι ετεροι πλην εμου!

    Βλακα, το σοι αφορα τους ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    12.22 Φιλε και οι αρχαιοι Ελληνες ειχαν ναους αφιερωμενους στον υπερτατο θεο,στον ενα πανω απο ολους αρα ο ενας και μοναδικος θεος δεν ηταν και νουργια εφευρεση. Οσο για την αρχαια ελληνικη φιλοσοφια δεν νομιζω οτι ειχε κακη πλευρα. Να σου διευκρινεισω οτι ειμαι ενας χριστιανος.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    τα αναθεματα αφορουν την ''κακη''πλευρα της ελληνικης φιλοσοφιας,και τις δυσιδαιμονιες και πρωτογονες θυσιες και τελετουργιες που μετα την ελευση του χριστου ως του ενος και μοναδικου και πραγματικου θεου ειναι αχρηστες και ξεπερασμενες!-ουκ εσονται σοι θεοι ετεροι πλην εμου!τελος!αν το συνειδητοποιησει κανεις αυτο και μονο ,δεν θα εχει καμμια απορια!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Mπορει οι σημερινοι χριστιανοι να μην φταινε για το μενος, το μισος και τον αφανισμο των Ελληνων που ελαβε χωρα επι βυζαντιου ομως θα ηταν ηθικο να το παραδεχτουν και να δουν την αληθεια. Εξαλλου αυτα που ελαβαν χωρα τοτε(δηλαδη το κυνηγι εναντιον των ελληνων) δεν ειχαν καμμια σχεση με αυτα που διδασκε ο χριστος. Ντρεπομαι και λυπαμαι σαν ελληνας χριστιανος για αυτα που εκαναν οι επιτηδειοι(…..) χριστιανοι τοτε εις βαρος του μεγαλυτερου πολιτισμου που υπηρξε ποτε στον πλανητη των Ελληνων.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ.

    ΑΝ Η ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΣΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΤΕ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 30 ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ ΤΟΥ.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    vomoloxius είπε…
    Μέ τέτοια επιχειρήματα,μετάνιωσα καί θα γίνω πιστός.Θα αυτοτιμωριθώ,θά πάω στό ιερό της εκκλησίας καί θά γράψω εκατό φορές μέ σπρέι ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΚΑΦΡΟΣ!!!Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ.

    Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ.

    Reply
  13. Ανώνυμος

    12:05 ΓΙΑΤΙ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΥΑΛΑ; ΜΗ ΣΥΓΧΕΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ. ΕΦΥΓΑ.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    12:02, ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΡΌΜΟ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ

    Reply
  15. Ανώνυμος

    O XΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!
    ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΖΕΙ;;;;;;;;

    Την Κυριακή της ορθοδοξίας;;;;;;;;;;;

    1. … και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει προστριβομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ

    2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ

    4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ .

    5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί κρείττονες εισί κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    Νά τι "δημιούργησαν" οι "άγιοι" πατέρες των οικουμενικών συνόδων και τι διαβάζουν ακόμη και σήμερα οι ιερείς κατά την λειτουργία της Κυριακής της ορθοδοξίας!

    Πώς το ανέχεται αυτό ο Ελληνικός λαός; – Μα, με το να τον κρατούν στο μαύρο σκοτάδι!

    Reply
  16. Ανώνυμος

    4 Απριλίου 2011 12:01 π.μ. ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ

    Ό Τζεσουα το ειπε αυτο; Δε νομιζω…

    Reply
  17. Ανώνυμος

    12:00 ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΠΙΚΤΗΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ……….

    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΑΣ.

    ΖΗΤΩ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

    ΖΗΤΩ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ

    Reply
  18. vomoloxius

    Μέ τέτοια επιχειρήματα,μετάνιωσα καί θα γίνω πιστός.Θα αυτοτιμωριθώ,θά πάω στό ιερό της εκκλησίας καί θά γράψω εκατό φορές μέ σπρέι ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΚΑΦΡΟΣ!!!

    Reply
  19. Ανώνυμος

    12:00 μη συγχέεις την εκκλησία Α.Ε. με την με τη θρησκεία και με την εκκλησία του Θεού και με το Χριστιανικό μήνυμα

    ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ

    Reply
  20. Ανώνυμος

    Κι αλλες αποδειξεις!

    1. Ετι τοις φρονούσι και λέγουσι,
    κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν
    δύναμιν και ενέργειαν της
    τρισυποστάτου Θεότητος ως
    κτιστήν εκ τούτου πάντως, και
    αυτήν την θείαν ουσίαν
    αναγκαζομένοις δοξάζειν κτιστή
    γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια,
    κτιστήν δηλώσει και φύσιν.
    Άκτιστον δε, άκτιστον
    χαρακτηρίσει ουσίαν. Καντεύθεν
    ήδη κινδυνεύουσιν εις αθείαν
    παντελή περιπίπτειν, και την
    Ελληνικήν μυθολογίαν, και των
    κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και
    αμώμω των Χριστιανών Πίστει
    προστριβομένοις, μη ομολογούσι
    δε κατά τας Αγίων θεοπνεύστου
    θεολογίας και το της Εκκλησίας
    ευσεβές φρόνημα άκτιστον είναι
    πάσαν φυσικήν δύναμιν και
    ενέργειαν της τρισυποστάτου
    Θεότητος ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    2. Τοις μετά των άλλων μυθικών
    πλασμάτων, αφ' εαυτών και την
    καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι,
    και τας Πλατωνικάς ιδέας ως
    αληθείς δεχομένοις, και
    αυθυπόστατον την ύλην παρά των
    ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και
    προφανώς διαβάλλουσι το
    αυτεξούσιον του Δημιουργού, του
    από του μη όντος ει το είναι
    παραγάγοντος τα πάντα, και ωςΠοιητού πάσιν αρχήν και τέλος
    επιτιθέντος εξουσιαστικώς και
    δεσποτικώς ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι
    μαθήματα, και μη δια παίδευσιν
    μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά
    και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίας
    επομένοις, και ως αληθέσι
    πιστεύουσι, και ούτως αυταίς ως
    το βέβαιον εχούσας εγκειμένοις
    ώστε και ετέρους ποτε μεν λάθρα,
    ποτέ δε νοερώς ενάγειν αυταίς και
    διδάσκειν ανενδοιάστως
    ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα, ότι τε προϋπαρξις
    εστι των ψυχών και εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί
    της κολάσεως, ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων,
    και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν Των Ουρανών λυομένην πάντως, και
    παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών
    εδίδαξε, και παρέδοτο, και δια πάσης της παλαιάς και νέας Γραφής ημείς παρελάβομε,
    ότι και η Κόλασις ατελεύτητος και η Βασιλεία αίδιος, δια δε των τοιούτων λόγων εαυτούς
    τε απολλύασι, και ετέροις αιωνίας προξένοις γινομένοις ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και
    Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των άλλων
    κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    6. Τοις την μωράν των έξωθεν (=Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι,
    και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων
    ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν
    δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν και κρίσιν και την τελευταίαν των βεβιωμένων
    ανταπόδοσιν αθετούσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των
    επτά Αγίων και Καθολικών Συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων
    Πατέρων αναθέματι καθυποβλήθέντας, ως αλλότριοι της Καθολικής Εκκλησίας δια την
    εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισί κατά πολύ, και
    ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών,
    άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

    Reply
  21. Ανώνυμος

    Πέτρο μη συγχέεις την εκκλησία Α.Ε. με την με τη θρησκεία και με την εκκλησία του Θεού και με το Χριστιανικό μήνυμα

    ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ

    Reply
  22. Ανώνυμος

    ΑΝΤΕ ΟΥΡΑΚΟΤΑΓΚΕ 11:54
    ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΠΟΙΟΝ ΕΙΧΕ ΠΑΤΕΡΣΑ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΕ;;;;;;

    Reply
  23. petros

    Ρε τοτε γιατι η εκκλησια δεν βαφτιζει ολα τα Ελληνικα ονοματα;;;;;
    Γιατι δεν φερνει και αρνηση στα εβριογενη ;;;;
    π,χ Αβρααμ, Ιακωβ(του κλεφτη ) Ραφαηλ, κλπ
    Γιατι καταριεται τον Ελληνικο τροπο σκεψης;;;;;

    Reply
  24. Ανώνυμος

    κουμπουρα 11:49 ο Χριστός δεν ειχε πατερα τον Ιωσήφ. απο αυτα που λες φαίνεσαι μαλλον εσυ για εβραίος διοτι στην εβραικη παραδοση η μανα καθοριζει την καταγωγη. παρεμπιπτόντως ο Χριστός ΣΚΥΛΟΒΡΙΣΕ τους Ιουδαίους

    Reply
  25. Ανώνυμος

    Ιδου οι αποδειξεις!

    Mέγας Βασίλειος, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας (Ο Άγιος Βασίλης)
    «Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν κατα-βροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον
    Ισραήλ. Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄11) την σοφιστική του λόγου δύναμη
    η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων.» –
    Βασίλειος Καισαρείας, εις Προφήτην Ησαϊα 9.230.8
    «Προσταγή: Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων… τα οποία είναι σκέτα
    ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ,
    μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες
    καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα
    πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν.» –
    Βασίλειος ο Μέγας, (330-379 μ.Χ.) εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον 7.196.3
    Ιωάννης Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως
    «Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές
    ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε
    γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων… Αυτά
    γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες… Ημείς δε ου
    παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης.» – Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.), εις Άγιον Ιωάννην
    τον Ευαγγελιστήν, Ομιλία ξς΄ 59.369.12 – 370.11
    Ο Φιλοβαρβαρικός Ανθελληνισμός του Ι. Χρυσοστόμου
    «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα
    φαίνονται τα ημέτερα… Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικουμένη ολάκερη κατέλαβε… και
    ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου (του πιστού βάρβαρου) καθ’
    έκαστη λαμπρότερα γίνονται.» – Ι. Χρυσόστομος εις Ιωάννην 59.31.33
    Ο Χρυσόστομος με Εμπριστικές Δηλώσεις του Υπονόμευσε Αφανιστικά την Μεγάλη
    Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη
    «Τί λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη
    γένοιτο!… αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον… μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων
    δαιμόνων… και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων
    θυσιάζουσι… κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαίμονες κατοικούν εκεί.»
    (Δαίμονες ηταν λοιπόν, κατά τον "σοφό" ιεράρχη, τα βιβλία της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης και
    δαιμονικά ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!) – Ι. Χρυσόστομος, Λόγοι Κατά
    Ιουδαίων 48.851.38 έως 852.35

    Reply
  26. Ανώνυμος

    Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ.

    Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ.

    Reply
  27. Ανώνυμος

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΡΕ????

    Η Μαρία δεν ηταν Εβραία…

    Ο Ιωσήφ δεν ηταν Εβραίος.

    Ο Παύλος δεν ηταν.

    Ο Ιούδας ούτε.

    Η Βηθλέεμ δεν ηταν εβραική.

    Ο Ναός του ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ ήταν κεντρική Ελλάδα.

    Ο ΙΣΑΑΚ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΑΒΙΔ ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ.

    Άκου εκεί εβραική θρησκεια……

    ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!!!

    Reply
  28. Ανώνυμος

    11:44 Φυσικα και ΔΕΝ ειναι. ο Χριστιανισμός ειναι πως να σου πω… πως ειναι η ιουδαΪκη σκέψη; ε, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, παρεα με την Ελληνική σκεψη.

    Reply
  29. Ανώνυμος

    Ρε συ, τελικα οι χριστιανοι εχουν Χιουμορ!!! Δεν ειναι εβραιογενης η θρησκεια τους, λενε!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!!!!

    Reply
  30. Ανώνυμος

    Gia na telionoun ta psemata diavaste ena aplo vivlio pou legetai-To Taxidi tou Theo- kai pou tha eprepe na didasketai se ola ta sxoleia!

    Reply
  31. Ανώνυμος

    τείνω όλο και περισσότερο να συμφωνήσω με το συντάκτη του κειμένου.Προσπαθώ να είμαι Χριστιανός, και σαν ΄Ελληνες θα υπομείνουμε τη σκλαβιά μαζί με τα αδέρφια μας τους Έλληνες που έχουν συρθεί μακριά απο το Χριστιανικό μήνυμα και θεωρούν ότι "ο Χριστός ήταν εβραίος", μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια μας τους άλλους λαούς της γής που έχουν συρθεί στον Ιουδαϊκό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων. Εύχομαι όλοι να βρούν το κουράγιο να πουν την αλήθεια στα παιδιά τους για να ζήσουν τουλάχιστον ελεύθερες και ευτυχισμένες οι επόμενες γενιές.

    ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

    Reply
  32. Ανώνυμος

    και ομως ειναι …….αρκετα με τα ψεμματα σας τωρα χιλιαδες χρονια
    ο χριστιανισμος και γενικα ολες οι θρησκειες ειναι απατη
    μονο κακο στον ανθρωπο κανουν και τιποτα αλλο
    μονο κακο

    Reply
  33. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ !
Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
+ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ 
ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
600.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *