Σε ιδιώτες ο έλεγχος δαπανών του προϋπολογισμού


Σε ελεγκτικές εταιρείες ή απευθείας στους ορκωτούς ελεγκτές αναθέτει το υπουργείο Οικονομικών τον έλεγχο δημόσιων δαπανών και την πιστοποίηση φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Οικονομικών υπέγραψε σύμβαση με τις πέντε μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας (PwC, Ernst &Young, Grant Thornton, Deloitte, KPMG) και το ΣΟΛ (Σώμα Ορκωτών Λογιστών), με την οποία τους αναθέτει τη διενέργεια …

… ελέγχων για την πορεία των δαπανών του φετινού προϋπολογισμού.
Οπως αναφέρεται, οι πέντε εταιρείες με τον ΣΟΛ θα διενεργούν δειγματοληπτικά ελέγχους σε μεγάλα κονδύλια δαπανών και κατά προτεραιότητα σε τομείς όπου υπάρχουν βάσιμες υποψίες μεγάλων στρεβλώσεων.
Οι νέοι Ράμπο θα έχουν διευρυμένες αρμοδιότητες ελέγχου και θα αναφέρονται απευθείας στην κορυφή της διοίκησης (τον υπεύθυνο ανά περίπτωση γενικό γραμματέα του υπουργείου), σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

Με την ανάθεση των ελέγχων για τις δημόσιες δαπάνες στους ορκωτούς ελεγκτές, γράφει η εφημερίδα, η κυβέρνηση προσδοκά να επιτύχει αφενός περικοπές, αφετέρου να διαπιστώσει πρώτη φορά από μηδενική βάση πώς διαμορφώνονται επί χρόνια υψηλές δαπάνες σε συγκεκριμένους τομείς του Δημοσίου.
nooz

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *