Αντιμετωπίστε τους μυϊκούς πόνους…

Οι μυϊκοί πόνοι, γνωστοί ως πόνοι που οφείλονται σε τραυματισμό των μυών από υπερβολική γυμναστική ή χειρωνακτική εργασί…
, ταλαιπωρούν αρκετούς ανθρώπους καθημερινά. Οι πόνοι αυτοί ανάλογα με το χρόνο εμφάνισής τους μετά το αίτιο της πρόκλησης του πόνου και τη συνολική διάρκειά τους διακρίνονται στους οξείς, στους καθυστερημένους μυϊκούς πόνους, στις μυϊκές θλάσεις και στις μυϊκές κράμπες.

Οξείς μυϊκοί πόνοι:
Οι πόνοι αυτοί εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας άσκησης ή αμέσως μετά. Η ένταση του πόνου είναι μεγάλη.

Καθυστερημένοι μυϊκοί πόνοι:
Παρουσιάζονται 24 με 28 ώρες μετά το τέλος της άσκησης και χαρακτηρίζονται από τη μείωση της δύναμης και της απόδοσης των μυών και τη μείωση του εύρους της κίνησης των αρθρώσεων. Η ένταση του πόνου εξαρτάται από το είδος της μυϊκής συστολής και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

Μυϊκές θλάσεις:
Οι μυϊκές θλάσεις αποτελούν το συνηθέστερο μυϊκό τραυματισμό σε άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η μυϊκή θλάση απαιτεί άμεση διακοπή της δραστηριότητας που την προκάλεσε διότι μπορεί να επιτείνει τον τραυματισμό των μυϊκών ινών. Οι αιτίες των θλάσεων αυτών είναι διάφορες, όπως μειωμένη ελαστικότητα των μυών από παράλειψη προθέρμανσης πριν την άσκηση, υπερβολική κόπωση από παρατεταμένη άσκηση, έλλειψη καλίου ή μαγνησίου, κλπ.

Μυϊκές κράμπες:
Μυϊκή κράμπα θεωρείται η διάρκειας λίγων λεπτών ακούσια σύσπαση των μυών συνοδευόμενη από πόνο. Η χρήση πάγου μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση μεταγενέστερων πόνων. Τα συμπτώματα της κράμπας είναι το ξαφνικό σφίξιμο των μυών κατά τη φυσική δραστηριότητα.

Όταν αισθανθείτε τον μυϊκό πόνο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε κάθε είδους δραστηριότητα που κάνετε. Η αποφυγή βαριών αντικειμένων είναι η καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Ένα ντους σίγουρα θα σας ανακουφίσει, ενώ η εναλλαγή του νερού από καυτό σε κρύο μπορεί να απαλύνει τον πόνο μια για πάντα.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *