Γιατί δεν αγοράζει η Γιάννα τα δάνεια των μεγάλων ΜΜΕ;

Η πρόσφατη σφοδρή σύγκρουση του Σταύρου Ψυχάρη με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, σε συνέχεια του κλίματος “μεγάλου ξεκαθαρίσματος” …
που βρίσκεται σε εξέλιξη σε επίπεδο επιχειρηματικών κύκλων, ενόψει του νέου πολιτικού σκηνικού, έχει μια πρόσθετη παράμετρο, που θα μπορούσε να γίνει εξαιρετικά… ενδιαφέρουσα.

Στην Ελλάδα της κρίσης, όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, έχουν εκ των πραγμάτων σημαντικά δάνεια σε τράπεζες, τα οποία χρησιμοποίησαν στο παρελθόν, τόσο για την ταμειακή ρευστότητά τους, όσο και για να επενδύσουν στην ανάπτυξή τους.

Όπως έχει αποδειχθεί με πλείστα παραδείγματα και σε άλλους χώρους της οικονομίας, με τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί να αποτελούν ηχηρή εικόνα αυτής της νέας πραγματικότητας, οι τράπεζες αναζητούν τρόπους να εκχωρήσουν τα δάνεια αυτά, ώστε με τη σειρά τους να απαλλαγούν από εκκρεμότητες, και να ενισχύσουν την ταμειακή ρευσότητά τους.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου λοιπόν, όπως και κάθε άλλο σοβαρός επιχειρηματίας με εύλογη ρευστότητα, θα μπορούσε να αγοράσει τα δάνεια αυτά, ή έστω ένα μέρος τους, και όπως μας έχει διδάξει η εμπειρία δεκαετιών, να αλλάξει την ατζέντα στον χώρο των ΜΜΕ.

Μια προοπτική που, ειδικά στον απόηχο των επερχόμενων ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, και της πιθανότητας πολιτικής αλλαγής με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όπως προδικάζουν οι δημοσκοπήσεις, θα διαμόρφωνε ένα απολύτως καινούριο status quo.

Πηγη:ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *