Στο σύγχρονο Καιάδα οι νεφροπαθείς

Στο σύγχρονο Καιάδα οι νεφροπαθείςΚραυγή απόγνωσης από τους νεφροπαθείς της Κρήτης, που μετά την αναστολή της…..
πίστωσης από τις ιδιωτικές κλινικές, διατρέχουν άμεσο κίνδυνο για την ίδια τη ζωή τους!

Οι κλινικοί κι εργαστηριακοί γιατροί, τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές προχωρούν σε 5ήμερες επαναλαμβανόμενες επισχέσεις εργασίας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη πληρωμή των οφειλών εκ μέρους του Οργανισμού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, ο Σύλλογος Νεφροπαθών ΠΑΓΝΗ και η Πενταμελής Επιτροπή Αιμοκαθαιρόμενων Κέντρου Αιμοκάθαρσης ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ παραχώρησαν, σήμερα, συνέντευξη Τύπου, με θέμα τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η ίδια η ζωή τους αλλά και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από Δευτέρα.

«Μετά την αναστολή παροχής φαρμάκων, ακολουθεί η αναστολή παροχής αιμοκάθαρσης. Προφανώς διανύουμε την εποχή αναβίωσης ενός σύγχρονου Καιάδα» – αναφέρουν οι νεφροπαθείς.

«Μας οδηγούν στο θάνατο, δεν μπορούμε να πληρώνουμε τις αιμοκαθάρσεις μας» – είπαν οι περίπου 100 νεφροπαθείς που κάνουν τη θεραπεία τους στο Κέντρο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, το οποίο είναι μεταξύ των ιδιωτικών κέντρων που έχουν αναστείλει την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Η σύνταξη που παίρνουμε δε μας φτάνει … ούτε να ζήσουμε, πόσο μάλλον να πληρώνουμε την αιμοκάθαρση και μετά να διεκδικούμε τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ» – αναφέρουν οι νεφροπαθείς, υπολογίζοντας το μηνιαίο κόστος, κατά μέσο όρο στις 2.500 ευρώ.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *