«Όταν εμείς γυρίζαμε, ο κ. Τσίπρας ακόμη πήγαινε…»

Κοινοβουλευτική μάχη μέχρις εσχάτων προκειμένου να αναδειχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, αλλά και η επικινδυνότητα των προτάσεων της αντιπολίτευσης προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «δεν ζητούμε προκαταβολή της προεδρικής πελιοψηφίας, αλλά ανατροπή των τεχνητών εντυπώσεων»», επισημαίνει.

Εκτιμά επίσης ότι δεν θα υπάρξουν νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο και νέα τρόικα και ότι, αν αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, τον Μάρτιο η χώρα θα αλλάξει σελίδα.

Δεν αποκλείει συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ «στο πλαίσιο της προγραμματικής αλήθειας και υπευθυνότητας», διερωτάται όμως τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αν οι εταίροι μας προσφέρουν ολοκληρωμένη συμφωνία για το χρέος και ζητήσουν την υπογραφή του, επιδιώκοντας ευρεία πολιτική συναίνεση.

«Σε σχέση με την αντιπολίτευση, ισχύει το «όταν εμείς γυρίζαμε, αυτοί πήγαιναν» και νομίζουν ότι έχουν ανακαλύψει την πυρίτιδα. Έχουμε αφαιρέσει από τους ώμους των Ελλήνων 180 δισ. ευρώ χρέος, το 80% του ΑΕΠ. Έχουμε κάνει την πιο εντυπωσιακή αναδιάρθρωση χρέους στον κόσμο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεχίζοντας την επίθεση σημειώνει:

«Τι ρεαλιστική στροφή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια προσπάθεια η οποία είναι στα όρια της αξιοπρέπειας για να φανεί ότι είναι μια ομάδα ανθρώπων συμβατή με το ευρωπαϊκή κατεστημένο. Δεν κάνει μια πολιτική αξιών, δεν κάνει μια πολιτική αρχών».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *