Διαψεύδει ο κύπριος ΥΠΕΞ ότι η Τουρκία κάλεσε τον Αναστασιάδη στην Άγκυρα

«Αν υπήρχε μια τέτοια πρόταση, δεν θα γινόταν αποδεκτή»

Την είδηση ότι η Τουρκία πρότεινε επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Άγκυρα…
και επίσκεψη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στην Αθήνα διέψευσε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σχολιάζοντας σχετικές πληροφορίες τις οποίες ανέγραψε τουρκική εφημερίδα, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι αυτή η περίοδος δεν προσφέρεται για συμβολισμούς και ότι ακόμα και αν υπήρχε μια τέτοια πρόταση, δεν θα γινόταν αποδεκτή.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε πως «θα πρέπει να μείνουμε στο σχήμα των επισκέψεων των διαπραγματευτών στην Αθήνα και την Άγκυρα, αντίστοιχα και να δούμε πώς προχωρεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κυπριακό, λέγοντας πως είναι γεγονός και θεωρείται ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προθυμοποιείται να βοηθήσει όχι εκ του παρασκηνίου.

«Η βοήθεια αυτή αφορά στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, αλλά και επί της ουσίας των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης τα οποία πιθανόν να συμφωνηθούν παράλληλα», είπε ο κ. Κασουλίδης.

Σχολιάζοντας, τέλος, πληροφορίες ότι είναι δυνατό εντός του Μαρτίου να συναντηθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ντερβίς Έρογλου, είπε πως ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει κανένα πρόβλημα και είναι καλό να συναντά τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κατά τακτά, αλλά αραιά διαστήματα.

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *