Aπό τη Βουλγαρία εισάγουμε ξύλα για να ζεσταθούμε!

Μαυραγορίτες και στα καυσόξυλα! Τα πωλούν προς 210 ευρώ τον τόνο!
Πολλοί έμποροι ξύλων στην Ελλάδα λένε ότι τα αποθέματά τους τελείωσαν. Έτσι,πλέον, εισάγουμε καυσόξυλα από τη Βουλγαρία για να ζεσταθούμε. Ωστόσο στην πώληση ξύλων για το τζάκι μάς προέκυψαν και μαυραγορίτες! Τα πωλούν προς 210 ευρώ τον τόνο! Ο δημοσιογράφος Άγγελος Πυριόχος σχολιάζει σχετικά: “Από το καλοκαίρι μαζεύαμε ξύλα. Οταν έπεσε ο …….
πανικός, πέσανε και οι κλέφτες. Δεν άφησαν ξύλο για ξύλο. Ξαναμαζέψαμε. Μόνο που τα περισσότερα είναι χλωρά. Τα προς πώληση τελειώσανε.
Αφού προηγουμένως πέρασαν «μαύρη αγορά». Κάποια πράγματα στον Ελληνα, είναι σταθερά. Τρελαίνεται για μαύρη αγορά, δεν θέλει μαύρους στη γειτονιά του. Εφτασαν τα ξύλα να πωλούνται 210 ευρώ ο τόνος. Και μη φαντασθείτε ότι έχει πολλά ξύλα ένας τόνος. Στο άψε σβήσε τελειώνουν κι άντε να την βγάλεις με σβηστή σόμπα ή τζάκι. Ξαμολυθήκαμε την Κυριακή, μπας και πετύχουμε κανένα αδέσποτο. Τίποτα. Πεντακάθαρα τα καμένα δάση. Μέχρι αποψίλωση έκαναν. Κομμένα και τα δένδρα στους δρόμους. Σε κάτι άλλες τοποθεσίες άφηναν μπροστά 2-3 μέτρα δάσους και μετά όποιον πάρει το τσεκούρι. Αντιλαλούσαν οι ρεματιές ξυλοκοπήματα. Επιστρέψαμε απογοητευμένοι. Οι έμποροι ξύλων δήλωσαν «τέρμα». Σε 10 μέρες θα έρθουν ξύλα Βουλγαρίας. Μα σε 10 μέρες σίγουρα θα έχει υποχωρήσει το κρύο. Αρχίσαμε να κοιτάμε τις ελιές. Πολλά κλαδιά θέλουν ένα κουρεματάκι. Τις σακατέψαμε. Δικές μας ήταν, ό,τι θέλαμε τις κάναμε, τους κάναμε και διακοσμητικά σχεδιάκια. Κάψαμε μερικά, ντουμάνιασε το σπίτι. Ακυρο. Στο δρόμο ξανά. «Μήπως έχεις λίγα ξύλα; Σας παρακαλώ θα κρυώσει το παιδάκι μου». Εκεί καταντήσαμε. Βρέθηκε ένας φιλέσπλαχνος, μου έδωσε ένα τόνο μόνο 240 ευρώ. Τσάμπα. Τα πρώτα, είχαν αγοραστεί 100 ευρώ ο τόνος. Μωρέ τα πήρα, μόνο τα χέρια που δεν του φίλησα. Ετσι ξαναζεστάθηκε το σπίτι. Τι ωραία. Κινούμεθα όλοι σε μια ακτίνα 3 μέτρων από το τζάκι. Στα 4 μέτρα έχει αρκούδες, στα 5 μέτρα σε τρώνε οι λύκοι. Αγαπημένη οικογένεια. Ενωμένη. Ζεστή. Στο κρεβάτι, νιώθω ένα βάρος. 2 κουβέρτες, δύο παπλώματα, μείον 3 οC έξω, μέχρι να σηκώσω τα σκεπάσματα για να αλλάξω πλευρό, κάνω μπράτσα. «Κάτσε κάτω από την κουβέρτα». Υπολογίζω να περάσω μια βδομάδα με τα ξύλα. Μετά θα κάνω δεσμό με την αρκούδα. Καλή γούνα έχει”.

www.katoci.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *