Λαική δυσαρέσκεια και οι Εκλογές του Νοεμβρίου….

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Όλοι οι κομματικοί σχηματισμοί καλούν τους ψηφοφόρους τους να καταψηφίσουν τη κυβερνητική πολιτική δια μέσου των Εκλογών της τοπικής Αυτοδιοίκησης επιλέγοντας τους υποψηφίους που στηρίζουν οι ίδιοι…Το ζήτημα όμως δεν είναι να σταλεί απλά η λαική δυσαρέσκεια στη Κυβέρνηση αλλά σε σύσσωμο το πολιτικό κόσμο…Γιατί αν καρπωθούν αυτή τη ψήφο τα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα είναι σα να έχουμε συγχωρέσει το πολιτικό κόσμο για τις πράξεις αλλά και τις παραλείψεις….Οι εναλλακτικές που υπάρχουν είναι συγκεκριμένες αλλά μας τις δίνει το δημοκρατικό πολίτευμα όσο κι αν εντέχνως προσπαθούν να τις αποδομήσουν να τις διαστρεβλώσουν και να τις αποκρύψουν….
Η αποχή θα ήταν κάτι εύστοχο αν και μόνο αν ήταν καθολική…Από τη στιγμή που δεν πρόκειται να είναι καθολική θα είναι μια αποτυχημένη κίνηση καθώς θα απαξιωθεί και δε θα στείλει το μύνημα που πρέπει…Ας θυμηθούμε τις ευρωεκλογές του 2007 που ενώ τα υψηλά ποσοστά αποχής ήταν «χαστούκι» στη τότε κυβερνητική πολιτική απαξιώθηκε εντέχνως από τα Μ.Μ.Ε.
Το άκυρο είναι εξ’ ορισμού άκυρο και δε προσμετράται.. Επίσης θεωρείται εν δυνάμει ψήφος που θα «πήγαινε» κάπου αλλά για λόγους εκλογικής δεοντολογίας δεν μπορεί να καταμετρηθεί…
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος είναι κάτι θεμιτό να ενσωματώσει την αντίδρασή μας αν και μόνο αν είναι πρόσωπο που μας εκφράζει και θα θέλαμε να τεθεί επικεφαλής της Περιφέρειας μας….Αν είναι πρόσωπο που δε θα το επιλέγαμε υπό κανονικές συνθήκες είναι κάλυτερο να μη τον ψηφίσουμε μόνο από αντίδραση γιατί κινδυνεύουμε να τον φορτωθούμε για μια τετραετία…Και από το να ψηφίσουμε κάποιον που ίσώς μας κάνει είναι καλύτερη η αποχή….
Τέλος υπάρχει και η Λευκή Ψήφος…Ψήφος έγκυρη-καθώς αποτελεί πολιτική και όχι κομματική προτίμηση- αλλά που δεν προσμετράται-κάτι λογικό γιατί δε μπορεί να μείνει κενή η θέση του Περιφερειάρχη ή να μείνουν κενά 150+1 έδρανα στη Βουλή και να οδηγηθεί στην ακυβερνησία η χώρα σε περίπτωση πλειοψηφίας του Λευκού…
Επίσης ο ΚΑΝΕΝΑΣ των δημοσκοπήσεων εκφράζεται καλύτερα με το Λευκό βάσει των λόγων του ο κ. Βελισσάριου Κ. Καράκωστα Πρόεδρου Εφετών Δ.Δ. και το δημοσίευσε το περιοδικό Δίκη….
«6. Επειδή, από την αρχή της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, που κατοχυρώνεται από το άρθρο 52 Σ προκύπτει ότι το εκλογικό σώμα πρέπει πάντοτε να έχει τη δυνατότητα και την ευχέρεια επιλογής ενός κόμματος, συνδυασμού η υποψηφίου που μετέχει νόμιμα στις εκλογές (ΣτΕ 4107/1987). Από την ίδια αρχή συνάγεται περαιτέρω ότι το εκλογικό σώμα, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος, είτε η υποχωρητικότητα προβλέπεται από το Σύνταγμα είτε επιβάλλεται από το νόμο, πρέπει να έχει και τη δυνατότητα αποδοκιμασίας όλων των κατερχομένων στις εκλογές υποψηφίων, γιατί αποτελεί και αυτή μορφή εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας (πρβλ. ΑΕΔ 55/1989). Δεδομένου δε ότι μόνο με τη λευκή ψήφο εκφράζεται γνήσια η βούληση του εκλογέα να αποδοκιμάσει όλους του υποψηφίους, πρέπει να γίνει δεκτό ότι από το άρθρο 52 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, απορρέει και η υποχρέωση παροχής στον εκλογέα της δυνατότητας να εκφράσει τη βούλησή του αυτή με τη ρίψη στην κάλπη λευκού ψηφοδελτίου.»
Για τους παραπάνω λόγους διαφαίνεται ότι η μόνη επιλογή που μπορεί να εκφράσει καλύτερα τη Λαική δυσσαρέσκει είναι η λευκή ψήφος…..Με σύνθημα λοιπόν «Ψηφίζω Λευκό για να τους Μαυρίσω» μετέχουμε στο Κίνημα του Λευκού στη προσπάθεια να στείλουμε το ορθό μήνυμα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και να το ταρακουνήσουμε……

topsaxtiri.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

43 Comments

  1. Ανώνυμος

    Γιατί τόση φιλοσοφία ; Αν δεν μας αρέσουν τους αλλάζουμε δεν διαμαρτυρόμαστε .

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ?????

    ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΕΣ??????
    ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΕΣ,ΟΙ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΝΤΕΛΟΝΤΑΙ?????ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ?????

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΟΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ!!!!!

    ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΚΟΥΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤ'ΕΠΙΦΑΣΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ?????
    ΤΟΝ ΛΑΟ?????(ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ)
    ΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΛΟ ΚΑΙ ΑΨΥΧΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΨΥΧΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΑ ΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.
    ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΟΧΗΣ!!!!

    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΕΥΤΕΡΟΙ…
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΑΠΟΧΗ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΗΧΑΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΗ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ (1940-45)
    ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΕΕ ΓΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ????
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ????ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ?????ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΓΑΜΑΤΑ

    ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΡΥΓΓΙΑΝΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΛΕΥΤΕΡΑ ΣΥΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ειναι πια κοινο μυστικο
    οτι ΜΕ 13% ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ 16% ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ [πλην Κρητης], και οτι
    ΜΕ 2-3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΑΠΑΣ
    ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ -ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ..[γι αυτο εχουνε ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ-ΛΑΚΕΔΕΣ]
    ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ Ο ΓΑΠΑΣ ΠΙΑ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ , ΑΦΟΥ ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ [θα ειναι παρανομος ο ΓΑΠΑΣ ΤΟΥΣ]
    ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΟΛΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 7/11/2010 ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΚΑΛΟΠ
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
    ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ, τελειωμενη ιστορια ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ
    ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ?

    Reply
  5. Ανώνυμος

    50% ΑΠΟΧΗ ΕΙΧΕ ΤΟ 2009 ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
    ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΑΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΕΡΙΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ….
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ

    Reply
  6. v for vendetta....

    Oπότε οι περισσότεροι συμφωνούμε..Όντως είναι μεγάλο το διακύβευμα αυτών των Εκλογών και η παρουσία μας είναι απαραίτητη…Ελπίζω πραγματικά σε όλους μας και ειλικρινά χαίρομαι να μιλάω μαζί σας..Παρά τις προσπάθειες τους να μας καταστήσουν προβληματικούς θα συνεχίσουμε να είμαστε προβληματισμένοι πολιτες και μέσω των συζητήσεων θα βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα…Γιατί αυτό είναι Δημοκρατία….

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Ναι ρε φιλε Κωστα(συνονόματε) γιατι αν απέχεις εσύ,εγώ,και όλοι οι αηδιασμένοι μαντεψε ποιοι θα πάνε μόνο να ψηφίσουν?!?Σωστά,τα κομματοσκυλα!!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΝΑΙ οκ αποχή..Είδατε εξάλλου ποσο τους ετσουξε στις περσινες ευρωεκλογες που εφτασε το 50%…Τους κατατρόπωσε και αλλαξαν τα πάντα.Σωσταα?!?!Δρομο στα λαμογια..Ψηφος στους άξιους ή λευκό..Κανένα απο τα κωλοκομματα να μην πάρει το ποσοστό που πήρε στις βουλευτικές.Να καταποντιστούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια νούμερα που να μην μπορούν να τα καλύψουν τα παπαγαλακια τους και τότε να δείς γέλιο.ΝΑ ΧΕΣΤΟΥΝ οτι θα χάσουν τις μίζες και τους μισθούς.ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ φιλε 2:32 ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕ ΠΗΔΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΟΥ!ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΗΔΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑΣ Κ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΛΔ?ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Η΄ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑΣ.?!?

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΑΓΑΠΗΤΕ
    ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ 1% ΣΕ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ
    ΑΠΕΧΩ ΚΩΣΤΑΣ.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑΣΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ….ΟΝΕΙΡΑ
    ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΟΛΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ..ΤΑΞΙΔΙΑ..ΚΙΝΗΤΑ..ΕΞΟΔΑ…
    ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΙΠΟΝ??????ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ??ΑΛΛΟ ΑΠΟΧΗ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΜΕ 10% ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
    Ν ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
    ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ
    ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΩΣ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΠΟΥΝ Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΙ ΟΙ 300!!!!!

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Ρε παίδες απλά μαθηματικά..Με την αποχή ανεβάζεις τα ποσοστά των μαλάκιδων και αφήνεις τους κομματικούς παπαροψηφοφόρους να εκλεξουν αυτοι για σένα.Με το λευκό πάλι τους κρατάς χαμηλά τα ποσοστά αλλά τις θεσούλες τους στα δημοτικά συμβούλια ή στην βουλή(αν προκειτε για εθνικές εκλογές) θα τις πάρουν ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ..Είναι πασιφανές οτι το χειροτερο είναι να απέχεις..Αν αμφιταλαντέυεσαι και δεν έχεις ποιον να ψηφίσεις ρίχνεις λευκό που είναι και άποψη και επιλογή.Αν υπάρχει ένας υγιής πολιτικά άνθρωπος τον ψηφίζεις ΟΧΙ για να σε διορισει στον δήμο αλλά γιατί πιστευεις οτι θα κάνει σωστό έργο.ΑΝ ψηφισουμε ως ΠΟΛΙΤΕΣ(εστω και επειδή μας βίασαν και μας έδειραν),θα είναι το πρωτο δείγμα οτι ΝΑΙ ΑΛΛΑΞΑΜΕ και ήρθε η ωρα οι μαλάκες να την κάνουν σιγά σιγά..Αποχή πάντως όχι..Καλύτερα ρίξτε το λευκό και καλυτερο όλων,μικρά εξωκοινοβουλευτικά κομμάτα κοντα στην ιδεολογία του καθενός με έντιμα,αφθαρτα, στελέχοι..

    Reply
  12. 102

    ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΆΠΕΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΛΕΥΚΟ Η΄ ΛΕΒΕΝΤΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Reply
  13. ohara.gr

    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ.

    ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΩΡΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ ΟΜΩΣ 102 ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ..

    Reply
  15. 102

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΕΡΙΑ

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Φιλε 1:42 στις ΗΠΑ παλουκώνεται το 80% και βγάζει παλητάρχη το 20%Είναι πολυ πιο έυκολο για τις πετρελαικες να βγάζουν τον προεδρο τους έτσι..Αυτό είναι η δημοκρατία που γουστάρεις?ΠΑΛΟΥΚΩΘΗΚΑΜΕ στο σπίτι με όλα τα μέτρα.Μας ξεβράκωσαν και δεν άνοιξε ρουθούνι.Θα παλουκωθούμε ακόμα και τώρα δλδ?Η αποχή δεν είναι αντίδραση μεγάλε!Είναι οξυμορο ακομα και λεκτικά να λες αντιδρω(αντι+ΔΡΑΣΗ) απέχοντας(μη κάνοντας τπτ).ΕΣΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΛΟΥΚΩΣΟΥ,ΕΓΩ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ 300 θα το ρίξω.Ετσι και για πίκα.!

    Reply
  17. v for vendetta....

    Φίλοι μου επαναλαμβάνω η Αποχή πετυχαίνει σε καθολικά νούμερα…Αλλίως απαξιώνει το δικαίωμα της ψήφου και όχι τη πολιτική ζωή του τόπου…
    Καμία μάχη δε κερδίθηκε δια της απουσίας….

    Φίλε μου 1:42,μαζί με τα άκυρα ήταν στις προηγούμενες Αυτοδιοικητικές 6,6% το ποσοστό του Λευκού με πλεονάζοντα πάντα τα άκυρα…Αν είναι και 20% δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο…Αν ξαναλέω και το τονίζω και στο κείμενο υπάρχει κάποιος που αξίζει τη ψήφο σου εννοείται το κάνεις αβλεπί…Προσπαθώ να αναλύσω όλες τις συνισταμένες…

    Reply
  18. ohara.gr

    @ 1.42, ΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΤΑ ΜΜΕ; ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΝΕ;

    ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΛΕΝΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

    ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ.

    Reply
  19. Ανώνυμος

    Εγώ παλι V,θεωρώ οτι ,ναι, μπορεί το λευκό σε αυτά τα "ουτοπικά" ποσοστά που αναφέρεις να προκαλούσε μια τρόπον τινα επανάσταση.Σε οποιοδήποτε όμως μετριο-χαμηλο(ρεαλιστικό) ποσοστό στηρίζει την λαμογοκατάσταση.Αν δωσουμε μήνυμα οτι ψηφίζουμε με συνείδηση θα αναγκαστούν ,ακομα και αν δεν θέλουν, να μας κυβερνήσουν καλύτερα και ηθικότερα γιατί θα καταλάβουν οτι αλλιώς θέση γιοκ.Τέλος προτιμώ με την ψήφο μου να βγάλω ενα Παγκαλο απο την βουλή ή την δημόσια διοίκηση και να βάλω στην θέση του ένα Λεβέντη,παρα να γίνω μέρος μιας κίνησης(λευκο) που το βραδυ των εκλογών θα παρουσιαστεί σαν αντίδραση αρνητισμού απο τα μμε κ την επομένη όλοι θα ασχολούνται με το οτι το σκατοπασοκ ή η κωλοΝδ πήραν 42% το ενα και 38% το άλλο και είναι κοντα κτλπ and so the story goes on and on and on…

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ΠΑΛΟΥΚΩΘΕΙΤΕ ΣΠΙΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΑΙ???????????
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.

    Reply
  21. Ανώνυμος

    ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΟΣ ΝΤΟΡΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Ε!! ΟΧΙ ΔΕΝ Θ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑΣ
    ΑΠΟΧΗ

    Reply
  22. ohara.gr

    ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10 ΜΕ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

    Reply
  23. v for vendetta....

    To ξέρω…..Αν είναι πάλι χαμηλά τα ποσοστά δε κάνουμε τίποτα…Φαντάσου το 40% ή το 60% του λαού ενωμένο και να απαξιώνει σύσσωμο το πολιτικό Σύστημα….Ποιός θα δεί το λαό και δε θα το φοβηθεί….Και μετά τόσοι πολλοί μπορούμε να απαιτήσουμε πολλά….
    Έχω ξανπεί ότι ο πρώτιστος στόχος του Κινήματος είναι να ενώσει το λαό…..και μακάρι να μπορέσει…

    Reply
  24. ohara.gr

    ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΓΡΗΓΟΡΗ.

    ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΛΕΥΚΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 60%.

    ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΡΟΜΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

    Reply
  25. ohara.gr

    ΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΙΧΝΑΝΕ ΛΕΥΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ!!!

    Reply
  26. v for vendetta....

    Kι αυτό σημαίνει ότι θα το αφήσουμε έτσι…;
    Δεν είπα ότι το προβλέπει το Σύνταγμα είναι απόφαση δικαστική…Θα πώ αυτό που είχε πεί ο Κένεντι….Μη ρωτάτε τι μπορεί να κάνει η Πατρίδα για σας,αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για τη Πατρίδα…Προσωπικά δε περιμένω να με σώσει κανένας από αυτούς που φταίνε που φτάσαμε εδώ…
    Και μόνο ο λαός μπορεί να δώσει λύση…Αλλά υπάρχουν χρόνια προβλήματα που τον εμποδίζουν να ενωθεί…Όπως είχε πεί κάποιος η εξέγερση είναι μια ΙΔΕΑ μακρυά……

    Reply
  27. Ανώνυμος

    Αυτό που λες φίλε V ομολογώ οτι δεν το γνωρίζω!Αλλά και πάλι όπως αντιλαμβάνεσαι είναι πρακτικά αδύνατο να πάρει το λευκό απλή αναλογική πλειοψηφία.Το λευκό θα τους έτσουζε μόνο αν είχε ποσοστό επι των βουλευτικών εδρών,πραγμα που δεν σημαίνει αναγκαστικά ακυβερνησία.Όπως είναι αυτή τη στιγμή το νομικό(συνταγματικό) καθεστώς στην Ελλάδα το άκυρο το λευκό και η αποχή είναι οι αερόσακοι του κατεστημένου.Εξάλλου τη στιγμή που κατεβαίνουν τοοοσοοι υποψήφιοι στις εκλογές μου φαίνεται λίγο αδόκιμο το λευκό,δλδ το οτι δεν μου κάνει κανένας..
    ΥΓ:Φυσικά αυτά αφορούν το λευκό σαν γενική αντίδραση.Αν στην περιοχή σου είσαι τόσο άτυχος και δεν κατεβαίνει κανείς με ίσιο πάιδι,τοτε παω πασο…Λευκο:-)

    Reply
  28. Ανώνυμος

    Το σύνταγμα δεν προβλέπει κάτι τέτοιο, αλλά και έτσι να ήταν τα πράγματα , ξέχασες κάτι : στην Ελλάδα δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη
    Έπειτα, αυτή η λύση θα ήταν χρονοβόρα. Όσο για τις υποχρεώσεις του Προέδρου δεν έχουν καμία αξία. Πολιτικοί και δικαστικοί στην Ελλάδα δεν κάνουν αυτό που υποχρεούνται. Να σου θυμίσω την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο ΔΝΤ και σια που είναι έσχατη προδοσία ;; Κουνήθηκε φύλλο; 12:32

    Reply
  29. v for vendetta....

    Νομίζω φίλε μου 12:38 ότι ήμουν σαφής..Αν υπάρχει τέτοιο πρόσωπο το ψηφίζουμε "δαγκωτο"…Από την άλλη μεριά φίλε 12:32 θα σε ενδιεφερε να μάθεις ότι με απόφαση δικαστική αν συγκεντρωθούν 50% σύν ένα Λευκα στις Εθνικές Εκλογές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται να διαλύσει τα κόμματα που κατέρχονται στις Εκλογές…;
    Aς περάσουν οι επόμενοι παρακαλώ…

    Reply
  30. Ανώνυμος

    Αυτό που τους τσουζει είναι να δουν την Έλλαδα να μην αποκτά ΚΑΝΕΝΑ γνωστό χρώμα στον εκλογικό χάρτη την κυριακή το βράδυ,Η΄ να δουν τις βουλευτικές θεσούλες τους των 7000 ευρώ και 100000 μιζών να χανονται και να τις παίρνει ο Λεβεντης π.χ(εντιμότατος).Το λευκό ΔΕΝ προσμετράται και άρα ΔΕΝ πετυχαίνει αυτό το σκοπό.Το ίδιο και η αποχή.Εγω προσωπικά ΔΕΝ ΑΠΕΧΩ,ΔΕΝ ΡΙΧΝΩ ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ,ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟ,ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΞΙΖΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΤΕΛΟΣ.

    Reply
  31. Ανώνυμος

    ΕΛΑ ΤΩΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ : ΟΧΙ ΚΚΕ, ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ, ΟΧΙ ΝΔ, ΟΧΙ ΛΑΟΣ, ΟΧΙ ΣΥΝΣΥΡΙΖΑ , ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ 300, ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ/ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ !

    ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *