Γερμανία: Δικαστήριο απαγορεύει στους ανέργους τον τζόγο

Μάθαμε ότι δικαστήριο στη Γερμανία απαγόρευσε στους άνεργους να στοιχηματίζουν σε αθλητικά γεγονότα. Να φανταστούμε το ανάλογο και εδώ: Να απαγορεύεται οι άνεργοι να μπαίνουν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ! Ε ρε πείνα που θα έπεφτε. Αφού οι περισσότεροι που παίζουν άνεργοι έχουν καταντήσει και ελπίζουν να γυρίσει η τύχη τους. Να υπάρξει τέτοια απαγόρευση εδώ δεν πρόκειται βεβαία και ούτε θα….
αναγκαστεί ποτέ ο ΟΠΑΠ να κάνει εφέσεις όπως η Westlotto για να αναιρέσει την απόφαση. Εδώ τους θέλουμε οι άνεργοι να κολλήσουν στο τζόγο γιατί αλλιώς μπορεί να ξυπνήσουν και βγουν στους δρόμους. Δεν είμαστε χαζοί όπως οι Γερμανοί.
«Με την απόφασή του το δικαστήριο όρισε ότι οι υπάλληλοι του Westlotto πρέπει να αρνούνται τους στοιχηματισμούς -ιδιαίτερα πολύ μεγάλων ποσών- από πελάτες που ζουν με το κρατικό επίδομα ανεργίας. Πρόκειται για τη δικαστική συνέχεια του θέματος, δεδομένου ότι τον Μάρτιο ένα άλλο δικαστήριο είχε κάπως πιο αόριστα διατάξει την απαγόρευση μεγάλων ποσών στοιχηματισμού, εφόσον είναι γνωστά τα χαμηλά εισοδήματα του πελάτη του Westlotto. Το ερώτημα που εγείρουν νομικοί είναι πώς ακριβώς οι υπάλληλοι του Westlotto μπορούν να γνωρίζουν τα εισοδήματα των πελατών τους, δεδομένου μάλιστα ότι η δικαστική απόφαση του Μαρτίου ανέφερε πως “οι υπάλληλοι των τυχερών παιχνιδιών δεν είναι υποχρεωμένοι να επαληθεύουν τα εισοδήματα των πελατών τους”. Ούτως ή άλλως, τo Westlotto κατέστησε σαφές ότι “θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου της Κολονίας”.»

http://www.makthes.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *