Τους βουλευτές που έριξαν τον Παπανδρέου ψάχνει ο Καρχιμάκης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τέσσερις πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -οι κ.κ. Καρχιμάκης, Νιώτης, Οικονόμου και η κυρία Άσπα Παπαηλιού-, οι οποίοι εκπροσωπούν την Κίνηση των 75 στελεχών, που προέρχονται από το λεγόμενο “παπανδρεϊκό μπλοκ” και φιλοδοξούν να αποτελέσουν την εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος μέσα στο συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου άφησαν αιχμές ότι υπήρξαν δυνάμεις και εντός του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλαν…
στην ανατροπή του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από την κυβέρνηση το φθινόπωρο του 2011.

Επ’ αυτού ζήτησαν να γίνει “πολιτική έρευνα” μέσα στο ΠΑΣΟΚ για την πτώση του κ. Παπανδρέου, χωρίς να συνδέεται με πειθαρχικές συνέπειες.

Επίσης, οι τέσσερις πρώην βουλευτές ζήτησαν από την ηγεσία το πολιτικό στίγμα συνεδρίου να μεταφέρει το κέντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ προς τα Αριστερά.

Επισήμαναν επίσης ότι η ευθύνη για την σημερινή κατάσταση δεν είναι του ΠΑΣΟΚ ούτε του κ. Παπανδρέου, αλλά της καταστροφικής πολιτικής που ακολούθησε η ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι ουρά της Νέας Δημοκρατίας, είπαν, και σημείωσαν ότι η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην κυβέρνηση είναι σε διάσταση με τη λαϊκή διάθεση, που υποδείκνυε το κόμμα να βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ ότι αποθρασύνονται από τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και κάλεσαν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι ουρά της ΝΔ.

Η Κίνηση των 75, μέσω των τεσσάρων πρώην βουλευτών, ανακοίνωσε ότι θα θέσει στο Συνέδριο θέμα παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και προέταξαν τη λύση της ψήφου ανοχής, αφού, όπως διευκρίνισαν, δεν επιθυμούν νέες εκλογές.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην κυβέρνηση, πρόκειται να ζητήσουν δέσμευση από την ηγεσία ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα.

Σε σχέση με την κυβέρνηση, κάλεσαν επίσης την ηγεσία του κόμματος να θέσει “πράσινες” γραμμές, δηλαδή να διαχωρίσει σε μια σειρά από θέματα τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τη ΔΗΜΑΡ. Διευκρίνισαν πάντως ότι δεν πρόκειται να αμφισβητήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καρχιμάκης παρατήρησε ότι δεν μπορεί να ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ η Κεντροαριστερά και ταυτόχρονα να γίνονται επιθέσεις εναντίον της Αριστεράς.

Η κυρία Παπαηλιού υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί προοδευτική εναλλακτική πρόταση αυτή τη στιγμή και ότι επιδεικνύει οργανωτική και πολιτική ανωριμότητα έως ανευθυνότητα.

Τέλος, άφησαν ερωτήματα όσον αφορά στα διαδικαστικά του συνεδρίου, αφού δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των συνέδρων και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει “αριστίνδην” συνέδρους.

Πηγή: protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *