Συνάντηση αντιπροσωπειών Συνασπισμού και Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη



Αντιπροσωπεία της Πολιτικής Κίνησης Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων, αποτελούμενη από τα μέλη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης Γιώργο Μπλιώνη και Οδυσσέα Κεραμιτζή και το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος Θανάση Μακρή συναντήθηκαν τη Πέμπτη 29 Απριλίου με αντίστοιχη αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού.

Η ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν περιελάμβανε:

* Σημεία κριτικής των δύο πολιτικών χώρων στο σχέδιο Καλλικράτης
* Τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο επίπεδο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης
* Τις πρωτοβουλίες γύρω από την ανάγκη αλλαγής στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και τις…..
.

* παρεμβάσεις κινηματικών φορέων σε αυτοδιοικητικό επίπεδο
* Προγραμματικές θέσεις για την αυτοδιοίκηση που θεωρούνται σημαντικές για τους δυο πολιτικούς χώρους.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε φιλικό κλίμα και ανέδειξε κοινούς προβληματισμούς και στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση περαιτέρω σύγκλισης για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε οι δύο χώροι είχαν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, στις Νομαρχιακές εκλογές του 1998 και του 2002.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Θεσσαλονίκης σκοπεύουν να συνεχίσουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες διαλόγου και με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με άλλες πολιτικές, αυτοδιοικητικές και κινηματικές πρωτοβουλίες της πόλης μας, με στόχο να συμβάλουν όσο είναι δυνατό στην αλλαγή ενός καθεστώτος πλέον 24 ετών στη διοίκηση του Δήμου και στην έκφραση της ανάγκης μιας μεγάλης πλειοψηφίας συμπολιτών μας για ένα διαφορετικό, προοδευτικό, πολυσυλλεκτικό και οικολογικό μοντέλο διοίκησης που να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες κρίσης, με ανεξάρτητη και κριτική φωνή, ξεπερνώντας τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι η συνεργασία των δυνάμεων που επιδιώκουν την αλλαγή πρέπει να καταδείξει το νέο όραμα για την πόλη και αυτή η πλειοψηφία πρέπει να δημιουργηθεί από τον πρώτο γύρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Νομαρχιακή Σύμβουλος της “Οικολογίας Αλληλεγγύης” Δήμητρα Γωγάκου και ο Πάνος Λιβέρης από το συντονιστικό της “Οικολογίας Αλληλεγγύης”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *