Σκηνές απείρου κάλλους έζησε το Λονδίνο με τον Γιώργο Αλογοσκούφη


Σκηνές απείρου κάλλους έζησε το Λονδίνο με τον Γιώργο Αλογοσκούφη, καθώς πρωταγωνίστησε ο πρώην υπουργός με τη… σύζυγο του Δίκα Αγαπητίδου σε μία νέα «ατραξιόν» στην οποία, μάλλον, κάποιοι δεν πίστεψαν ότι «έσωσε την Ελλάδα». Ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης μπορεί να μην εμφανίζεται στο κλεινόν άστυ, αλλά όπως φαίνεται επέλεξε να μιλήσει στο Λονδίνο – σε εκδήλωση του LSE- για την ελληνική οικονομία (!!!). Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, ουκ ολίγες φορές προσπάθησε το τελευταίο διάστημα – μέσω των ερτζιανών – να πείσει την κοινή γνώμη ότι όλα «έγινα καλώς» και ουδεμία ευθύνη φέρει για την οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Ο κ. Αλογοσκούφης βρέθηκε την Τετάρτη στη βρετανική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος να μιλήσει (μαζί με τον πρώην υπουργό Γ. Παπαντωνίου) σε εκδήλωση του LSE για την ελληνική οικονομία.
Από το έδρανο και απευθυνόμενος στην κατάμεστη αίθουσα,…

… ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης υποστήριξε με έμφαση ότι «οι υπουργοί Οικονομικών (στην Ελλάδα προφανώς) είναι οι τελευταίοι που πρέπει να κατηγορούνται καθώς οι πιέσεις που δέχονται από την κοινωνία, και όχι μόνο, τους καθιστά «αντιδημοφιλείς»?
Θυμηδία και καγχασμός. Συμπλήρωσε δε ο κ. Αλογοσκούφης ότι «εμείς οι υπουργοί Οικονομικών προσπαθούμε να εφαρμόσουμε μέτρα ενάντια στη θέληση των κυβερνήσεων και των πολιτών»… Ως διά μαγείας, πάντως, οι αναφορές του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη δεν προκάλεσαν το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, αλλά τη θυμηδία και τον καγχασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε – με ιδιαίτερα θερμό τρόπο- ότι ο ίδιος και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν προσπάθησε να παραπλανήσει σκοπίμως τις ευρωπαϊκές Αρχές.
Οι φράσεις αυτές όπως φαίνεται φόρτισαν το κοινό, το οποίο, υπομονετικά, έως ένα βαθμό, άκουγε το ντελίριο του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη. Κάποιος, ωστόσο, από το ακροατήριο, δεν άντεξε – (ελληνικής καταγωγής) καθώς πήρε τον λόγο και απηύθυνε την εξής, για κάποιους ίσως, απλοϊκή ερώτηση:

«Για τη Μικρασιατική Καταστροφή εκτελέστηκαν στου Γουδή έξι πολιτικοί. Για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, ποιος θα πληρώσει;». Το ερώτημα προκάλεσε πανικό και ανακατωσούρα.
Ωστόσο, αυτό που άναψε τα αίματα ήταν η απάντηση που ήρθε από μια ακροάτρια: «Ο Αλογοσκούφης», φώναξε δυνατά να ακουστεί, «πρέπει να εκτελεστεί!». Η φράση αυτή προκάλεσε σούσουρο, με τη σύζυγο του κ. Αλογοσκούφη να απευθύνεται προς την κυρία λέγοντας, γιατί μιλάς με αυτό τον τρόπο. Η ακροάτρια, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι η κ. Δίκα, σύζυγος του κ. Αλογοσκούφη, ακούστηκε να μιλά για «real estate» και άλλα συναφή…

Αυτό, πάντως, που προκάλεσε την έκπληξη όσων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ήταν η εμφάνιση του κ. Γ. Αλογοσκούφη. Ο πρώην υπουργός προσήλθε στον χώρο της εκδήλωσης του LSE, συνοδευόμενος από σωματοφύλακες. Αλήθεια, τι φοβήθηκε ο πρώην τσάρος της Οικονομίας;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *