«Θα γίνουμε μια μικρή… Ισπανία»

«Θα γίνουμε μια μικρή… Ισπανία»Τάκης Φύσσας: Έχουμε το μέλλον μπροστά μας 

Την ελπίδα η Εθνική Ελλάδας να γίνει στο μέλλον μία μικρή…
Ισπανία εξέφρασε ο Τάκης Φύσσας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Γιώργο Χελάκη.

«Διακρινόμαστε για τις αμυντικές μας αρετές, πρέπει να κρατάμε περισσότερο την μπάλα και δουλεύουμε σε όλα αυτά για να το πετύχουμε στα τμήματα των μικρών Εθνικών ομάδων», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων.

«Τα παιδιά μας απέδειξαν ότι θέλουν μία ευκαιρία για να αποδείξουν το ταλέντο τους», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Φύσσας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

– Για τον «αρχιτέκτονα» της Εθνικής Νέων, Κώστα Τσάνα:

«Όλοι οι προπονητές που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα αποτελούν δικές μου εισηγήσεις. Έγιναν αποδεκτές από τον κ. Πιλάβιο, ο οποίος είχε δεχθεί όσα του είχα πει. Ο Κώστας Τσάνας βρίσκεται δικαίως σε έναν τελικό και να ξέρετε ότι τα παιδιά κάνουν “μάγκες” τους προπονητές. Εμείς, από την πλευρά μας, είμαστε χαρούμενοι γιατί ο σχεδιασμός μας πάει κατ’ ευχήν. Η φιλοσοφία της Εθνικής, όπως την θέλει ο κ. Σάντος στην Ανδρών, ακολουθείται τώρα από μικρά παιδιά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι απόλυτα ενημερωμένος για τη συμμετοχή των νεαρών διεθνών και πιστεύω ότι κινούμαστε σε πολύ καλά πλαίσια».

– Για την οργάνωση της Εθνικής

«Υπάρχει μία αγωνιστική φιλοσοφία. Γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Δεν είμαστε οι παίκτες που μπορούμε να πάμε κατά μέτωπο και να παίζουμε συνέχεια στην επίθεση. Διακρινόμαστε για τις αμυντικές μας αρετές, πρέπει να κρατάμε περισσότερο την μπάλα και σε όλα αυτά δουλεύουμε για να το πετύχουμε σε όλα τα τμήματα των μικρών Εθνικών ομάδων. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε μία μικρή… Ισπανία. Εύχομαι ότι έχουμε τα κατάλληλα άτομα – όσον αφορά τους προπονητές – και από παίκτες που απαρτίζουν την Εθνική. Έχουμε το μέλλον μπροστά μας…».

– Για τη μελλοντική συμμετοχή των νεαρών διεθνών στους συλλόγους τους

«Είναι αυτό που λέμε: “κάθε εμπόδιο για καλό”. Η κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας και το ποδόσφαιρο μας ίσως έχει και θετικά αποτελέσματα. Τα παιδιά μας απέδειξαν ότι θέλουν μία ευκαιρία για να αποδείξουν το ταλέντο τους και δείχνουν πως παίζουν πολύ καλύτερα από άλλους ξένους που έρχονται στην Ελλάδα. Έχουν το πάθος που δεν υπάρχει σε άλλες χώρες. Είναι κάτι που είναι μέσα μας και πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό».

– Για την προώθησή τους στην Ανδρών

«Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Σταδιακά κάποια από τα παιδιά να απαρτίσουν την Ανδρών. Από την Ελπίδων, την Νέων και την Παίδων. Τώρα ετοιμάζουμε ένα τμήμα κάτω των 15 ετών. Βάσει του προγράμματος του κ. Σάντος, να ευελπιστούμε να έχουμε και εκεί αποτελέσματα. Θέλουμε παίκτες, όπως ο Φορτούνης, να πάρουν ευκαιρίες στην Ανδρών

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *