Αμαλιάδα: Προπηλάκισαν και επιτέθηκαν σε κλιμάκιο που έκανε ελέγχους στη λαϊκή!

Άκρως επεισοδιακή ήταν η χθεσινή επιχείρηση ελέγχου και απομάκρυνσης των παράνομων πωλητών…

από τον χώρο της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας, η οποία μετατράπηκε σε «αρένα», καθώς τα μέλη που απάρτιζαν το κλιμάκιο ελέγχου προπηλακίστηκαν και ούτε λίγο ούτε πολύ εκδιώχθηκαν από τον χώρο, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν μεταξύ των ίδιων των πωλητών και για αρκετή ώρα επικράτησε το απόλυτο χάος.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10 το πρωί του Σαββάτου όταν έκανε την εμφάνισή του στη λαϊκή αγορά μεικτό κλιμάκιο που απαρτιζόταν από στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημοτικούς αστυνομικούς και εργαζόμενους του δήμου Ήλιδας, ενώ υπήρχε και η συνδρομή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας.

Ο έλεγχος έφερε αναταραχή

Το κλιμάκιο ξεκίνησε τους ελέγχους και στις περιπτώσεις που εντόπιζε παράνομους πωλητές, έκοβε πρόστιμα και προχωρούσε σε κατάσχεση των εμπορευμάτων, τα οποία και φορτώνονταν στο φορτηγάκι του δήμου Ήλιδας, ενώ προηγουμένως είχαν χρωματιστεί με μαύρο σπρέι, για να καταστραφούν αφού χαρακτηρίζονταν παράνομα εμπορεύματα.

Από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του το κλιμάκιο, και ενώ η διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς ήταν σε εξέλιξη, αρκετοί πάγκοι άρχισαν να «εξαφανίζονται», αφού όσοι ήταν παράνομοι τα μάζευαν άρον άρον για να αποφύγουν τον έλεγχο.

Και ενώ ο έλεγχος άρχισε κανονικά, πολύ γρήγορα το σκηνικό άλλαξε, καθώς ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από μερίδα των πωλητών.

Αρκετοί ζητούσαν από το κλιμάκιο να μην τους αφαιρέσει τα εμπορεύματα, αφού προσπαθούσαν να βγάλουν ένα μεροκάματο για να ζήσουν τις οικογένειές τους, ενώ κατά του κλιμακίου καταφέρθηκαν και ορισμένοι απλοί πολίτες που είχαν πάει για να ψωνίσουν στην λαϊκή αγορά.

Καταφέρθηκαν κατά του κλιμακίου

Το κλιμάκιο συνέχιζε τους ελέγχους, ωστόσο τα πνεύματα δεν άργησαν να «ανάψουν», όταν πωλητές, ως επί το πλείστον Ρομά, καταφέρθηκαν εναντίον των μελών που απάρτιζαν το κλιμάκιο, κατηγορώντας τα για ρατσισμό σε βάρος τους, αφού όπως υποστήριζαν ο έλεγχος επικεντρώθηκε στους δικούς τους πάγκους και όχι και στους πάγκους των υπόλοιπων πωλητών.

Τα μέλη του κλιμακίου επέμεναν ότι κάνουν τη δουλειά τους, πολύ γρήγορα όμως βρέθηκαν περικυκλωμένα από εξαγριωμένους πωλητές, οι οποίοι εξαπέλυαν ύβρεις εναντίον τους και η κατάσταση βρέθηκε εκτός ελέγχου, καθώς οι πωλητές προσπαθούσαν να απομακρύνουν με το ζόρι τα μέλη του κλιμακίου, σπρώχνοντάς τα προς την έξοδο της λαϊκής αγοράς.

Κάποιοι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και μπήκαν στην μέση, ενώ τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη, απομακρύνοντας τα μέλη του κλιμακίου έξω από το χώρο της λαϊκής.

Βέβαια, η ένταση δεν έλαβε τόσο γρήγορα τέλος, αφού μερίδα πωλητών συγκεντρώθηκε στον πάγκο του προέδρου του Σωματείου πωλητών «Ο Άγιος Αθανάσιος», και καταφέρθηκαν εναντίον του για το γεγονός ότι έγινε έλεγχος στη λαϊκή το Σάββατο.

Και σε αυτή την περίπτωση ψυχραιμότεροι ηρέμησαν τα πνεύματα, ζητώντας να αποκατασταθεί η ηρεμία στο χώρο, για να μην αδειάσει η λαϊκή από τους καταναλωτές που πήγαν να κάνουν τα ψώνια τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες.

Ουδείς βέβαια γνωρίζει τι θα γίνει τα επόμενα Σάββατα και εάν θα συνεχιστούν οι έλεγχοι, αφού η λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας δεν είναι η μοναδική που διενεργήθηκε έλεγχος.

Tην Παρασκευή ανάλογοι έλεγχοι έγιναν σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

www.patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *