Αναφορά στο «Θα έρθη καιρός πού όλοι θα πιστέψουν»”

Ένας σχολιαστής με πληροφορούσε ότι :

“Επειδή εχετε ανοιξει σελιδα στο ιστολογιο σας, εκδηλωνοντας με έντονο τροπο την διαφωνια σας στον λόγο του Γέρ. Παϊσίου (: “Από το κακό ο Θεός θα βγάλει το καλό”), μπορείτε να πληροφορηθείτε σχετικό διάλογο που αναπτύχθηκε στην ιστοσελίδα vatopaidi, θέμα : “Γέροντας Παΐσιος: «Θα έρθη καιρός πού……
όλοι θα πιστέψουν»”.

Του απάντησα :

Στην ιστοσελίδα που φροντίζω, έγραψα το θέμα “από το κακό θα βγάλει ο Θεός το καλό”, όχι για να δείξω τη διαφωνία μου με τον γέροντα Παΐσιο, όπως πιθανόν κακώς κατάλαβες.

Οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι, δέχονται το κακό διότι μέσα από αυτό βγαίνει πάντα και κάτι καλό. Και όπως γράφει ο Απ. Παύλος:” Τι ούν ερούμεν; επιμενούμεν τη αμαρτία ίνα η χάρις πλεονάση;” (εις το: “ου δε επλεόνασεν η αμαρτία , υπερεπερίσσευσεν η χάρις”). Ένας δε από τους πρώτους χριστιανούς Απολογητές, ο Θεόφιλος Αντιοχείας γράφει : “Αλλά απιστείς ότι οι νεκροί εγείρονται. Όταν όμως θα γίνει αυτό, τότε θα πιστεύσεις θέλων καί μή θέλων. Αλλά η πίστη σου, τότε, θα λογισθεί σε απιστία, όχι σε πίστη, αφού τώρα δεν πιστεύεις”.

Η χάρις επλεόνασε όταν είχε υπερπερισσεύσει η αμαρτία. Τότε ο Κύριος ενηνθρώπισε. Όχι όμως για να εξακολουθούμε να επιμένουμε στην αμαρτία, όπως γίνεται σήμερα, όπου η διαφθορά των ψυχών συντελείται ακαριαία – με το πάτημα ενός κουμπιού – ιντερνέτ, τηλεόραση κλπ -, συστηματικά και σκόπιμα, για να μας επιβληθεί από αυτούς που τη διαχέουν η “μεσσιανική κοινωνία” με το αποδεικτικό της “αγιότητας”. Δηλαδή, με την κάρτα του “ευ φρονούντος”.

Ο γέροντας Παΐσιος είπε ότι μέσα από αυτό το παγκόσμιο κακό που επικρατεί σήμερα ο Θεός θα βγάλει το καλό, κάποτε όλοι θα πιστέψουν. Συμφωνώ κι εγώ μαζί του. Το κακό καταρρέει αφ΄ εαυτού, οδηγείται στην αυτοαναίρεση. Αρκεί όμως να γνωρίζει ο κόσμος ποιο είναι το καλό. Διότι σήμερα μας προσφέρουν σαν καλό το αίσχιστο κακό : Την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενισμό. Μας ζητούν να πιστέψουμε στο καλό αυτό.

Δεν θέλουν κανένα κράτος και κανένα έθνος, να δημιουργήσει και να αποτελέσει πρότυπο μίμησης με βάσει το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Και όταν γράφω δίκαιο και δικαιοσύνη, εννοώ τον Χριστό (=δίκαιο) και τη χριστιανοσύνη (=δικαιοσύνη). Αυτά τα έχουν διαφθείρει και διαστρέψει οι παπικοί μαζί με τους προτεστάντες και τους δικούς μας.

Δίκαιο και δικαιοσύνη, δεν είναι αφηρημένες έννοιες. Έχουν φανερωθεί, έχουν αποκαλυφθεί, έχουν γίνει αλήθεια : πραγματικότητα και γεγονός.

Βεβαίως, λοιπόν, μέσα από τη σημερινή φαυλότητα και φαλκίδευση θα βγεί το καλό. Διότι το κακό φτάνει νομοτελειακά σε αδιέξοδα και δείχνει πόσο εγκληματικό είναι. Πόσο ψευδές και απάνθρωπο.

Δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι όποιος δεν θέλει την κάρτα του “ευ φρονούντος” είναι τρομοκράτης.

Δεν μπορούν να διώκουν (φιμώνουν) από θέσεις όπου διαμορφώνονται χαρακτήρες και καθορίζονται συμπεριφορές, όσους αποκαλύπτουν τις δολιότητες και τα ψεύδη τους.

Δεν μπορούν να καταδικάζουν στον δι΄ ασιτίας θάνατο, στη στέρηση φροντίδων υγείας, εργασίας και άλλων κοινωνικών αγαθών, όποιον δεν θέλει να πάρει την κάρτα του “ευ” (φευ) και από την άλλη να κόπτωνται για τις υπανάπτυκτες χώρες και τους εκεί λιμοκτονούντας.

Δεν μπορούν να απεργάζονται σχέδια μείωσης του πληθυσμού της γης, για να μη φαίνεται ότι αποφεύγουν να μειώσουν τα αμύθητα πλούτη τους. Πλούτη που έχει στα χέρια της μια χούφτα εγκληματιών.

Από το κακό ο Θεός θα βγάλει το καλό, αλλά δεν είναι ανάγκη η ανθρωπότητα να κυλιστεί πάλι στο αίμα. Ούτε μπορεί η πίστη να προέλθει από την απιστία κατά την Έσχατη (τελική) Κρίση. Αυτό έγινε στο παρελθόν με τα άπειρα πλήθη των μαρτύρων για το δίκαιο (Χριστός),για τη δικαιοσύνη (χριστιανοσύνη), για την πίστη. Αυτά όμως περιήλθαν στα χέρια ιδιοτελών ανθρώπων, ανθρώπων εξουσιομανών, φιλάργυρων, ανθρωποκτόνων.

Αργά και σταθερά έρχονται τώρα αντιμέτωποι με την αδιέξοδη φαυλότητα, την απίστευτη ηλιθιότητα που εδραίωσαν εξαγοράζοντας συνειδήσεις.
…….
Η αξία του χρήματος οδηγείται κάποτε στην ύφεση και από εκεί στη χρεωκοπία. Το ίδιο και οι συνειδήσεις. Βρισκόμαστε σ΄ αυτό το σημείο. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δική μας συνείδηση : Την Ορθόδοξη, την Ελληνική, την παγκόσμια, που όλοι οι άνθρωποι έχουν ανεξάρτητα σε ποιο τόπο ζουν.

Η Ελλάδα ορατό σύνορο έχει τη Θρησκεία της και νοητό το Δόγμα της. Δεν θα τα πουλήσει, ούτε σκοπεύει να αγοράσει άλλα.

Ελπίζω ότι ο γέροντας Παΐσιος δεν είχε κατά νουν άλλα πράγματα, διαφορετικά από αυτά που έγραψα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

23 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ο αρθρογραφος προκαλει βιαζομενος,ο αναγνωστης (εγω)εγειρωμαι ενστικτοδος στο βιασμο τ….ο….υ. η αντιλυψημοτητα του νου δεν επιτρεπει την κατανοηση του κειμενου παρα μονο ως ενα χαζο παιδαριοδες κατασκευασμα ετσι για πλακα.

    Reply
  2. Κυπριανός Χριστοδουλίδης

    ΤΟ ΚΑΚΟ (είναι) Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

    Ναι, είναι όπως το γράφεις. Ο άνθρωπος δίνει υπόσταση στο κακό. Αυτό καθ΄ εαυτό το κακό είναι ανυπόστατο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Διάβολος δεν υπάρχει.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΑΣΤΑΪΝ: ΤΟ ΚΡΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ – ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΚΑΤΩ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ
    ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ
    ΖΗΤΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
    ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ
    ΓΙΑ ΠΪΣΙΟΥΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΙΣΙΟΥΣ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    εγω ως σωστος κομμουνιστης, πιστευω σε αυτο που διδαξε ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΡΞ.
    ΑΝ ΜΑΖΙ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΤΟ ΛΕΝΙΝ,
    Ο ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΟ ΕΡΕΤΝΩΝΤΑΣ.
    Ο ΠΑΠΑ-ΠΑΠΑΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΣ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΕΦΟΣΟΝ ΦΑΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΡΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΝΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΣ ΙΣΟΤΙΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΑΠΛΗΣΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΟΙ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΤΙ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ???ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ…ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΙΣΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ…ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ

    ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΑ ΘΕΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ

    ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ???ΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΩΡΕ???

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΟΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ,ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΙΜΑ,ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΛΙΓΟ ΧΑΖΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

    Reply
  10. Ανώνυμος

    9 Ιανουαρίου 2011 6:20 μ.μ.

    Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
    Κι αυτό δεν είναι ανατολίτικη αρλούμπα, αρχαιοελληνική είναι.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ τον διάβολο
    -πιστευεις?-[
    ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑΙ…………

    ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ.
    ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ-ΑΓΓΕΛΟ-
    ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ ΤΟΥ
    ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ
    ΚΙ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ
    Ο βλαξ.

    ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ-ΝΑΙ
    ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΩΡΑ
    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.
    !!!!ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ!!!!

    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΧΑΝΕΙ…
    ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ….+.
    Η ΖΩΗ=Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ….

    ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ…

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ…
    ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ-ΤΟΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ –
    ΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΗ….

    ΟΠΟΥ ΕΠΛΕΟΝΑΣΕ Η ΑΜΑΡΤΙΑ
    ΥΠΕΡπερισσευσεν Η ΧάΡΙΣ+…

    Reply
  13. Ανώνυμος

    TORA KATALAVENO PION EXIPERETI TO KSIPNISTE RE BLOG IN ORGANO TIS STOAS TIS THESALONIKIS POU PROSKINISE O PSOMIADIS KE KALIERGI STIN ELADA TA SXEDIA AFTON

    APO EDO KE PERA THA SE XESKEPASO ALITI PRODOTI

    SIVNI SXOLIA POU XESKEPAZOUN TON PSOMIADI KE TOUS EVREOUS STIN THESALONIKOI

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΧΡ + Υ/Γ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΥΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΞΕΚΟΛΑΤΕ ΜΕ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΡ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *