Ποιος είναι ο ένοπλος του Παρισιού – Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά τη σύλληψη

Μετά από ένα θρίλερ τριών ημερών και μια σύλληψη που αποδείχθηκε λανθασμένη, οι γαλλικές αρχές πιστεύουν πως τελικά έχουν στα χέρια τους τον ένοπλο άνδρα που μπήκε πυροβολώντας στα γραφεία της Liberation και τρομοκράτησε το Παρίσι…

Αυτό άλλωστε έδειξε και το DNA, αφού σύμφωνα με την αστυνομία, το γενετικό υλικό από τον άνδρα που συνελήφθη από απόγευμα της Τετάρτης στο Παρίσι ταιριάζει με εκείνο που συνέλεξαν από τα γραφεία της Liberation και από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στα Ηλύσια Πεδία.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ πρόκειται για τον Abdelhakim Dekhar, έναν άνδρα γνωστό στις γαλλικές αρχές.

Ο ένοπλος άνδρας την περασμένη Δευτέρα τρομοκράτησε το Παρίσι με την επίθεση στην εφημερίδα, όπου τραυμάτισε σοβαρά έναν νεαρό φωτογράφο, ενώ στη συνέχεια μπήκε στην τράπεζα Societe Generale στη συνοικία Defense. Είχε πάρει όμηρο και τον οδηγό ενός αυτοκινήτου, απαιτώντας να τον μεταφέρει στα Ηλύσια Πεδία για να πάρει το μετρό από το σταθμό George V.
Την περασμένη Παρασκευή δε, είχε εισβάλει στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού BFMTV, αλλά δεν πυροβόλησε γιατί μάλλον «κόλλησε» η καραμπίνα του.

Ειδικοί σε ζητήματα εγκληματολογικής ψυχολογίας υπέθεσαν ότι ο άνδρας ενδέχεται να έχει για κάποιο λόγο εχθρικές διαθέσεις έναντι των μέσων ενημέρωσης ή συμβόλων εξουσίας γενικά
Ο Abdelhakim Dekhar συνελήφθη σε υπόγειο πάρκινγκ στο προάστιο Μπουά-Κολόμπ περίπου στις 19:00 (20:00, ώρα Ελλάδας). Μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αφού φέρεται ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας υπερβολική δόση ενός φαρμάκου.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ασκηθούν και επίσημα διώξεις κατά του άνδρα.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο ύποπτος ήταν παλαιότερα μέλος μιας αναρχικής ομάδας. Καταδικάστηκε τη δεκαετία του 1990 σε 4 χρόνια φυλάκιση ως μέλος εγκληματικής συμμορίας.
Όπως μετέδωσε το BFMTV, εναντίον του ασκήθηκαν διώξεις διότι φέρεται πως παρέλαβε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από ένα νεαρό ζευγάρι για τη δολοφονία 3 αστυνομικών και ενός οδηγού ταξί, κατά τη διάρκεια μιας δραματικής καταδίωξης τον Οκτώβριο του 1994.

Πως έφτασαν στη σύλληψη

Αμέσως μετά τη διπλή επίθεση της περασμένης Δευτέρας, η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου από κάμερες ασφαλείας που ήταν τοποθετημένες στα σημεία των επιθέσεων και το μετρό.

Την Τετάρτη, έφτασαν στη σύλληψή του αφότου ένας πολίτης που είδε τις φωτογραφίες του υπόπτου στην τηλεόραση τηλεφώνησε στην αστυνομία υποστηρίζοντας ότι αναγνωρίζει τον ένοπλο.

Η αστυνομία είχε λάβει εκατοντάδες τέτοιες καταγγελίες μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών.

Στις φωτογραφίες φαινόταν ένας λευκός άνδρας μετρίου αναστήματος απλά ντυμένος με ένα κυνηγετικό τουφέκι σε μια θήκη κρεμασμένη σταυρωτά στο στήθος του. Μόνον χθες, η γραμμή που άνοιξε για το σκοπό αυτό η αστυνομία έλαβε 692 κλήσεις.

.newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *