Νικόλα, ρίσκαρε ή φύγε!

Αν στην ζωή δεν τολμήσεις δεν γίνεσαι μεγάλος, δεν ξεπερνάς την μετριότητα! Παραμένεις μαζί με την μάζα και κάποια στιγμή το σύστημα σε ξεβράζει! Αυτό πρέπει….
να καταλάβει ο Νίκος Νιόπλιας και να κάνει την υπέρβαση. Να ρισκάρει, να τολμήσει, να παραβιάσει, να πιέσει καταστάσεις.
Καλή η άμυνα, καλά τα τρία σέντερ μπακ, το έχει ξανακάνει στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός. Όμως η διαφορά του φετινού «τριφυλλιού» με τα παλαιότερα είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε και το ρίσκο στο παιχνίδι του.
Ο Τεν Κάτε, ας πούμε, που εμένα προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου σαν προπονητής. Κρατούσε το μηδέν για ένα ημίχρονο και μετά πίεζε καταστάσεις. Είναι τυχαίο που ο Παναθηναϊκός την περασμένη χρονιά κέρδιζε όλα τα ματς στο δεύτερο μισό;
Η ομάδα που κατέβασε ο Νιόπλιας εχτές, ήταν στιβαρή, σοβαρή, με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αλλά δεν ήταν Παναθηναϊκός. Αυτό τον τρόπο παιχνιδιού έπρεπε να έχουν οι άλλες ομάδες κόντρα στο «τριφύλλι».
Μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο ευρωπαϊκά σύλλογο. Μια ομάδα με ένδοξη ιστορία στα ευρωπαϊκά σαλόνια, που φοβήθηκε την Κοπεγχάγη και την Ρουμπίν Καζάν, που είναι ανύπαρκτες ευρωπαϊκά! Θα πει κάποιος, μα καλά δεν βλέπεις όμως ότι έχουν παιχταράδες;
Και ο Άγιαξ είχε παιχταράδες και η Άρσεναλ είχε παιχταράδες και η Πόρτο είχε παιχταράδες και η Ίντερ είχε παιχταράδες, αλλά οι «πράσινοι» δεν φοβήθηκαν ούτε μια στιγμή και ρίσκαραν όποτε τους έπαιρνε!
Αν, λοιπόν, ο Νιόπλιας πιστεύει ότι η Ρουμπίν Καζάν και η Κοπεγχάγη είναι καλύτερες ομάδες από τον Παναθηναϊκό, ακόμα και τώρα που είναι σίγουρα πιο φορμαρισμένες, τότε με συγχωρείται αλλά καλύτερα να το εγκαταλείψει το καράβι!
Ξέρετε πολύ καλά μέσα από αυτό εδώ το blog, αν έχω στηρίξει ή όχι τον ταλαντούχο Έλληνα προπονητή από την πρώτη στιγμή που είμαστε online, αλλά πλέον πρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω και να αφήσει τα παράπονα και τα μισόλογα, γιατί θα καταντήσει σαν τον Γιαννάκη στο τέλος!
Y.Γ. Το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνει για να ρισκάρει ήταν να βάλει ένα χαφ στη θέση του Μπουμσόνγκ μετά τον τραυματισμό του και για τα επόμενα 30 λεπτά να παίξει 4-5-1 με σκοπό το… τρίποντο, αλλά…

Υ.Γ. (1) Βαρέθηκε ο κόσμοςτου Παναθηναϊκού να βλέπει αυτό το μονότονο παιχνίδι και να περιμένει πότε ο Σισσέ θα πάρει κατά λάθος την μπάλα για να σκοράρει.
Υ.Γ. (2) Ο Λάζαρος λέει δεν έπαιξε χτες από την αρχή γιατί ήταν τραυματίας το καλοκαίρι και ενδεχομένως να μην αντέχει δυο συνεχόμενα 90λεπτα. Μιλάμε για ένα παιδί που ούτε 25χρονών δεν είναι! Ενώ ο Σίλβα αντέχει (όπως είδαμε χτες, μακράν ο χειρότερος του γηπέδου)!

WWW.SPORTSECRETS.GR

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *