Έλληνες και Γάλλοι αρχιτέκτονες στο μουσείο Μπενάκη

Έκθεση αφιερωμένη στη νέα γενιά αρχιτεκτόνων από την Ελλάδα και τη Γαλλία εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Συμμετέχουν 35 αρχιτέκτονες, 21 από την Ελλάδα και 14 από τη Γαλλία και εκφράζουν με τις δημιουργίες τους το σύγχρονο αστικό και φυσικό τοπίο.

Στην έκθεση «14F-21GR» παρουσιάζονται οι επηροές της……..
νέας γενιάς των αρχιτεκτόνων από την παγκοσμιοποίηση και τις επαγγελματικές τους εμπειρίες. Αποκαλύπτονται οι κοινοί προβληματισμοί τους συγχρόνως όμως φαίνονται και οι διαφορές στη σύγχρονη αρχιτεκτονική των δύο χωρών.

Η νέα ψηφιακή τεχνολογία έχει βοηθήσει το έργο των νέων επιστημόνων όσον αφορά στις δυνατότητες σχεδιασμού, επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να δουν μακέτες, αρχιτεκτονικά σχέδια, φωτογραφίες και ψηφιακές προβολές σε σχεδιαστήρια και τοίχους του μουσείου, τα οποία αποκαλύπτουν ανησυχίες και πειραματισμούς της σύγχρονης αρχιτεκτονικής πρακτικής. Επίσης γίνονται διαλέξεις με τη συμμετοχή Ελλήνων και Γάλλων αρχιτεκτόνων.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαρτίου και οι μέρες και ώρες λειτουργίας είναι Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00 και Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00.

www.alliotiko.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *