Θα “αξιοποιήσει”(;) η νέα Κυβέρνηση, τον κ. Π. Ρουμελιώτη ; ; ;

Έφυγε από την Πειραιώς με προορισμό το ΤΧΣ ο Ρουμελιώτης !

Περιληπτικό πολιτικό βιογραφικό του κ. Π. Ρουμελιώτη.

– Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Σουέζ, Αίγυπτος, 19 Αυγούστου 1947) είναι Έλληνας οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, τραπεζίτης, πολιτικός και
συγγραφέας.

– Από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 διετέλεσε αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 – Από το Δεκέμβριο του 2011 είναι αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς.

– Γνωρίζεται με τον πρόεδρο του Ομίλου, Μιχάλη Σάλλα, από την εποχή που και οι δυο ήταν σύμβουλοι του Ανδρέα Παπανδρέου ….από το 1978 συμμετείχε στο οικονομικό επιτελείο του μαζί με τους Γεράσιμο Αρσένη, Απόστολο Λάζαρη, Κώστα Σημίτη κ.α.

– Σκάνδαλο Κοσκωτά:   Στις 18 Ιουλίου 1989,  έναν μήνα μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτή η Βουλή τον παρέπεμψε (με 170 ψήφους) για δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε το Σκάνδαλο Κοσκωτά, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ευθύνης υπουργών (για την ιδιότητά του ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας). Τελικά ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τέσσερις παραπεμφθέντες (Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα, Δημήτρη Τσοβόλα και Γιώργο Πέτσο), δεν δικάστηκε καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο αρνήθηκε να άρει την ασυλία του, κάτι που ήταν απαραίτητο ώστε να τεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

– έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Είναι Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, ενώ έχει τιμηθεί με το παράσημο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, της Πολωνικής Δημοκρατίας, κλπ

– διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Συντονισμού (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 1981), υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο (Δεκέμβριος 1981 – Ιούλιος 1982), υφυπουργός Οικονομικών (Ιούλιος 1982 – Σεπτέμβριος 1983) και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (Απρίλιος 1984 – Φεβρουάριος 1987).  Στις 5 Φεβρουαρίου 1987 έγινε υπουργός Εμπορίου, ενώ στο τέλος του ίδιου χρόνου (27 Νοεμβρίου 1987) και μέχρι το πέρας της κυβερνητικής θητείας (2 Ιουλίου 1989), διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Παρ’ ότι υπήρξε μέλος στα υπουργικά συμβούλια του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε διεκδίκησε κοινοβουλευτική έδρα.

[ δηλαδή ανήκει σε αυτούς, που μέσα από το κόμμα της “πράσινης λαχανίδας” ….μας πρόκοψαν! ]

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *