Αντε παλι απο την αρχή

Τέλος ξανά στην επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων;

Νέος γύρος ταλαιπωρίας αναμένει από την πρώτη ημέρα του Μαΐου τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, αφού οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν τη νέα επιβολή εμπάργκο και την άρση της επί πιστώσει χορήγησης σκευασμάτων.
Σε σύσκεψη που……
πραγματοποίησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διαπιστώθηκε πως τα εντάλματα πληρωμής δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από τον ΟΠΑΔ, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να παραμένουν απλήρωτοι.
Πριν περίπου ένα μήνα είχε αποφασιστεί να δώσουν το χρονικό περιθώριο στον Οργανισμό μέχρι την 1η Μαΐου για να εξοφλήσει τις οφειλές του, δίνοντας, παράλληλα, εκ νέου τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου να παίρνουν τα φάρμακά τους επί πιστώσει. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ «για διάφορους γραφειοκρατικούς και άλλους λόγους που δεν μας αφορούν».
Οι φαρμακοποιοί αναφέρουν πως ο ειδικός κωδικός του ΟΠΑΔ που αφορά πληρωμές φαρμακείων για τις συνταγές του 2011 έχει χρήματα, αλλά μόνο ελάχιστα έχουν δοθεί στα μέλη του συλλόγου.
«Το μέλλον των πληρωμών μας εμφανίζεται δυσοίωνο, τα χρέη του ΟΠΑΔ προς τα φαρμακεία για το 2010 παραμένουν απλήρωτα και για αυτό ουδεμία ευθύνη φέρουν οι φαρμακοποιοί και οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ. Ακόμα και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, που αφορούν σοβαρότατες παθήσεις, παραμένουν απλήρωτα κατά παράβαση του νόμου που ορίζει ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα πληρώνονται άμεσα στους φαρμακοποιούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

— OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΜΑ ΟΙ (ΥΠ)ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΝΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ. ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ!!!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Επρεπε ο σύλλογος να είχε φροντίσει νωρίτερα να πληρωθουν τα φαρμακεία εξασκόντας κάθε είδους πίεση .
    Τα φαρμακεία δεν αντέχουν ένα χρόνο απλήρωτα τα χρέη του ΟΠΑΔ τα λεφτά που θα πάρουν οι φαρμακοποιοί δεν φτάνουν ουτε για τα δάνεια που αναγκάζονται να παίρνουν για να πληρώνουν τις φαρμακαποθήκες τους . Θα κλείσουν φαρμακεία δεν αντέχουν πια έλεος.
    Δεν ειναι μόνο πως δεν αμοίβεται η δουλεια τους αλλά και τα χρέοι που δημιουργούνται αγαράζοντας φάρμακα.
    Παίρνουν από τις συνταξεις των γονιών τους για να ζήσουν κάντε κάτι.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΟΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ…
    ΠΑΝΤΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΨΕΥΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ….

    Reply
  4. Ανώνυμος

    e ma afou to dilosan apo tote pou ksanarxisan tin pistosi sta tameia. ama mas valete lefta ola ok. kai eprepe leei na tous ta valoun edo kai kamia vdomada alla tpt. O loverdos eixe plaka pou leei an den exete ta lefta sas mesa aprili tha paretitho!xoaoaooxoxaoxoxa.
    thixtike ki apo ton allo ton Louranto pou ton apokalese psefti!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *