Απόφαση σταθμός για υπερχρεωμένους δανειολήπτες στις Σέρρες

Το δικαστήριο έσβησε τα χρέη του αιτούντος όσο και τις συζύγου του, προσδιορίζοντας μηδενικές μηνιαίες καταβολές και για τους δύο!

Ο αιτών είναι ταχυδρομικός πράκτορας στα ΕΛΤΑ και εισπράττει μηνιαίως…
περίπου το ποσό των 800,00€. Πιο συγκεκριμένα μεταφέρει και επιδίδει την αλληλογραφία και τις συντάξεις στους κατοίκους της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται, στον Δραβίσκο και στην ευρύτερη περιοχή, στον Μαυρόλοφο, τη Μυρίνη και τον Μύρκινο. Από την εργασία του αυτή λαμβάνει μία πάγια ετήσια αποζημίωση που επιμερίζεται σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 280,00€, ποσοστά επί της παραγωγής καθώς και χιλιομετρική αποζημίωση.

Ειδικότερα, διατηρεί ταχυδρομικό πρακτορείο στο Δραβίσκο Σερρών και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, επιδίδοντας ο ίδιος την αλληλογραφία και τις συντάξεις, χωρίς να απασχολεί προσωπικό και το κέρδος του αποτελεί περισσότερο αμοιβή του σωματικού του κόπου και μόχθου και όχι αποτέλεσμα κερδοσκοπικών συνδυασμών.

Η σύζυγός του εργαζόταν από το έτος 2002 έως το έτος 2008 ως βρεφονηπιοκόμος, σήμερα δε εργάζεται στο Δήμο Σερρών με πεντάμηνη σύμβαση, η οποία λήγει τον Αύγουστο του 2014, και εισπράττει μηνιαίως το ποσό των 670€. Ο αιτών κατοικεί με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους σε σπίτι ιδιοκτησίας του κατά ποσοστό 50%, μια ισόγεια κατοικία συνολικής επιφανείας 104τ.μ., η οποία είναι κτισμένη σε οικόπεδο εκτάσεως 304,32τ.μ.,στην Τοπική Κοινότητα Δραβίσκου της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ζίχνης του Δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών. Οι οικογενειακές δαπάνες του αιτούντος και της οικογένειάς του ανέρχονται στο ποσό των 1.500€ και καλύπτονται τόσο από τα εισοδήματά του ιδίου και της συζύγου του, όσο και από την συνδρομή των γονέων τους. Συνολικά οφείλει το ποσό των 64.614,72€. Η σύζυγός του οφείλει Συνολικά το ποσό των 33.582,75€.

Στις ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε.», «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.»

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ:

ο αιτών σήμερα δεν δύναται με την παρούσα οικονομική κατάσταση του να διαθέσει κανένα ποσό προς τις πιστώτριες τράπεζες, δεδομένου ότι το εισόδημα από την εργασία του ανέρχεται περίπου στο ποσό των 800,00€ και της συζύγου του, η οποία θα εργάζεται μέχρι τον Αύγουστο του έτους 2014 ανέρχεται στο ποσό των 670€, το οποίο όμως δεν επαρκεί για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών του ιδίου και της οικογένειά του.

ΡΥΘΜΙΖΕΙ τα χρέη του αιτούντος όσο και τις συζύγου του, προσδιορίζοντας μηδενικές μηνιαίες καταβολές και για τους δύο

πηγη: pestanea

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *