Οι αντικαταστάτες του Σαμαρά -Ποιοι πήραν τη θέση του όταν οι γιατροί τον… έκλεισαν στο σπίτι

Στην ερώτηση για το ποιος αντικαθιστά τον πρωθυπουργό, όταν κάποιο σοβαρό κώλυμα δεν…

του επιτρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, οι εύλογες απαντήσεις είναι δύο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η πράξη όμως διαφέρει από τη θεωρία.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, όταν την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του, κάλεσε τρία άτομα να τον αντικαταστήσουν. Πρόκειται για το δείπνο προς τιμήν του Φιλανδού ομολόγου του, Γίρκι Κατάινεν, το οποίο είχε προγραμματιστεί να παρατεθεί στο εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης.

Ομως, ο πρωθυπουργός είχε υψηλό πυρετό το βράδυ της Πέμπτης και οι γιατροί τον συμβούλευσαν να μείνει στο σπίτι του. Μην μπορώντας να παρακούσει τις εντολές του, αλλά και θέλοντας να παραθέσει το δείπνο, ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε σε τρία άτομα για να εμφανιστούν στη θέση του. Ηταν ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Γιάννης Προβόπουλος.

«Ζητώντας από τα συγκεκριμένα πρόσωπα να τον αντικαταστήσουν, αποφεύγει κάθε παρεξήγηση ή παρερμηνεία των μελλοντικών προθέσεών του. Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που υπήρξαν διαρροές και διοχετεύτηκαν πληροφορίες ότι ο κ. Στουρνάρας αναλαμβάνει την Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Παπασταύρου αναλαμβάνει τη θέση του κ. Στουρνάρα στο Οικονομικών και ο κ. Προβόπουλος δεν κρύβει ότι σκέφτεται να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία», επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *