ΓΙΟΣΚΑ ΦΙΣΕΡ: «Η Ελλάδα είναι για λύπηση»

«H Ελλάδα είναι για λύπηση», υποστηρίζει ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας επί συγκυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών – Πρασίνων σε άρθρο του
που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».

Υπό τον τίτλο «Η διπλή τραγωδία της Ελλάδας», ο Γιόσκα Φίσερ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τα τελευταία έξι χρόνια, από το 2009 μέχρι σήμερα.

«Το 2009 η Ελλάδα έγινε το «πειραματόζωο» της Ευρώπης με την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα έχει αυτή την κυβέρνηση», επισημαίνει ο Φίσερ. «Η Ελλάδα έχει μία κυβέρνηση, η οποία αρχικά παρουσιάστηκε ως η μεγάλη ευκαιρία της Ευρώπης. Ωστόσο, αυτή την ευκαιρία δεν την εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική κυβέρνηση προφανώς δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας και της διακυβέρνησης της χώρας», αναφέρει στην εφημερίδα το ιδρυτικό στέλεχος των Γερμανών Πρασίνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και αντικαγκελάριος από το 1998 έως το 2005, έκανε πρόσφατα ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η ελληνική κυβέρνηση ζει στη χώρα των ονείρων και τονίζοντας πως καλό θα ήταν να επιστρέψει στην ρεάλ πολιτίκ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *