Ο μύθος των υπό κατάρρευση ασφαλιστικών οργανισμών

Μέσα σε όλο αυτό το κατεστραμμένο τοπίο όπου κεκτημένα εκατοντάδων χρόνων σωριάζονται στο έδαφος επειδή Πρέπει να αλλάξει ο πλανήτης Ελλάδα, όχι γιατί έτσι έπρεπε να γίνει αλλά επειδή μας το ζητούν. Γιατί ο δημόσιος τομέας ήταν «καφενείο» αλλά πριν από 3 χρόνια δεν μας πείραζε, γιατί οι κομπίνες στα ασφαλιστικά ταμεία πριν 3 χρόνια επίσης δεν….
μας έκαναν αίσθηση. Ή μήπως δεν ξέραμε, ή μήπως δεν τα ξέρανε. Η ουσία της υπόθεσης όμως βρίσκεται αλλού. Τα ασφαλιστικά ταμεία π.χ. άνηκαν και ανήκουν σε κάποιο υπουργείο. Κανένας πολίτης, κανένας ασφαλισμένος δεν αποφάσισε το ασφαλιστικό του ταμείο να αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου τα οποία στην συνέχεια κουρεύτηκαν. Ο ιδρώτας και ο αγώνας του κάθε Έλληνα ασφαλισμένου δεν θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο «τζόγου». Και όμως έγινε. Από την άλλη οι εκάστοτε «φυτευτοί» πρόεδροι από τις κυβερνήσεις απαξίωσαν την πάγια περιουσία των ασφαλιστικών οργανισμών που θα μπορούσε να αποφέρει τεράστια οφέλη που θα καταστούσαν όχι ζημιογόνους αλλά υγιέστατους τους οργανισμούς. Τα στραβά μάτια στην κάθε είδους κομπίνα μεταξύ ασφαλισμένων και εργαζόμενων παντός κατηγορίας στους οργανισμούς ήταν η βουτιά στο κενό.

Για όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη για την κατάντια των ασφαλιστικών οργανισμών. Πλήρωνε τις εισφορές από το υστέρημά του με την υπόσχεση να έχει την άριστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μια αξιοπρεπή σύνταξη. Η σημερινή κυβέρνηση με όλους τους συμβαλλόμενους δεν μπορούν νομικά και ηθικά να εξαθλιώσουν τους συνταξιούχους αλλά και αυτούς που έχουν ανάγκη το σύστημα υγείας. Όπως προείπα οι πράξεις ή οι παραλείψεις των προέδρων των οργανισμών γινόταν κατ’ εντολή του εκάστοτε υπουργείου εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων και κατ’ επέκταση των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους. Αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν και να υποστούν τις συνέπειες είναι οι νυν αλλά και οι κυβερνώντες του παρελθόντος. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ο Έλληνας ασφαλισμένος ή συνταξιούχος να κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα. Πεποίθησή μου είναι ότι μια ομαδική προσφυγή ασφαλισμένων στην Ελληνική αλλά και στην διεθνή δικαιοσύνη θα καταδικάσει αυτούς που σήμερα χωρίς κανένα ίχνος ντροπής μας καταδικάζουν στην φτώχεια για την κακή υπηρεσία αλλά και για την κακοδιοίκηση που προσέφεραν οι ίδιοι στους πολίτες και την χώρα. Αυτή η λογική μπορεί να έχει βήμα σε πολλούς τομείς της οικονομίας και των « μεταρρυθμίσεων» που θέλουν να κάνουν οι ανάξιοι κυβερνώντες αυτού του τόπου.

Καλώ τους πολίτες να πάρουν πρωτοβουλίες και να χτυπήσουν νομικά αλλά και με καθημερινούς αγώνες τις παράνομες ενέργειες των μνημονιακών κυβερνήσεων που στρέφονται ενάντιά μας και μας δολοφονούν καθημερινά. Είναι καθήκον για όποιον θέλει να είναι και να αισθάνεται ελεύθερος.

Νικόλας Τζ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *