Το μίξερ του ολοκληρωτισμού, της απολυταρχίας, και του φασισμού

Αρθρογράφος με την υπογραφή “Αμετανόητος” άδραξε την ευκαιρία – έρχονται εκλογές – για να μας ενημερώσει σχετικά με τον ολοκληρωτισμό (Γερμανία, Χίτλερ), την απολυταρχία (Σοβιετία, Στάλιν), και τον φασισμό (Ιταλία, Μουσολίνι). Όποιος θέλει να πάρει δωρεάν το μάθημα ας ανατρέξει στο δεσμό που σημειώνεται με αστερίσκο (*). Και ο …..
σχολιαστής έγραψε τα κατωτέρω :

Εφόσον όλα τα ανωτέρω προέρχονται από γραφίδα με την υπογραφή “Αμετανόητος”, δεν υπάρχει ουδείς λόγος για σχόλια. Οι αμετανόητοι, βαυκαλιζόμενοι και αυτοϊκανοποιούμενοι με την επιβεβαίωση της ανά τετραετία ψήφου, μας υπενθυμίζουν – όχι δίχως λόγο – τις παρωχημένες ιδέες του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, της σοβιετικής απολυταρχίας, και της ιταλοφασιστικής δικτατορίας.

Όμως τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει – γι΄ αυτό αναφερθήκαμε σε παρωχημένες ιδέες – καθόσον έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις πολιτικές επιστήμες.

Ο γερμανικός ολοκληρωτισμός, η σοβιετική απολυταρχία και ο ιταλικός φασισμός ανακατεύτηκαν στο μίξερ και μας προέκυψε η δημοκρατικότατη παγκοσμιοποίηση. Ψηφίζουμε κι έχουμε “για τα μάτια” κάποιον πρόεδρο ή πρωθυπουργό. Πίσω όμως από αυτή τη βιτρίνα υπάρχει η ραδιούργος μυστική ελίτ την οποία ουδείς εκλέγει. Αυτή δίνει τις εντολές, αυτές μας μεταφέρουν οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί, και αν τολμήσει κανείς να παρεκκλίνει από το εξυφαινόμενο (εδώ και χρόνια) καταχθόνιο και ανθρωποκτόνο σχέδιο, υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα μέσα – σχέδια και σενάρια – προς επίλυση της κρίσης.

Λοιπόν, αγαπητέ μας “Αμετανόητε” φρόντισε πρώτα να μετανοήσεις, και αν η μετάνοιά σου είναι πραγματική, τότε θα δεις πώς παραμορφώθηκαν οι καταστάσεις. Όπου τα ολοκληρωτικά καθεστώτα – ένα είναι βέβαια το καθεστώς – έφτιαξαν επιτέλους τον άριστο συνδυασμό γερμανικού ολοκληρωτισμού, σοβιετικής απολυταρχίας, ιταλικού φασισμού, και μας τον προσφέρουν σε συσκευασία πολυτελείας : Χρυσή κορδέλλα η ελευθερία και περιτύλιγμα ο σκούφος της δημοκρατίας. Περιεχόμενο, ειδικό “μπράντι” αναψυχής για τους αμετανόητους. Όσο για τις μάζες έχουμε τον θρεπτικό πολτό, που διαμοιράζεται κατά περίπτωση και κατά περίσταση σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες. Αυτό το καθορίζουν οι ανάγκες της παγκοσμιοποίησης, οπωσδήποτε, κατόπιν ψήφου.

(*) http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/to.html “Το ολοκληρωτικό κράτος”

Κυπριανός Χριστοδουλίδης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *