Δένδιας: Θα καθαρίσει η αστυνομία από κάθε ρατσιστικό στοιχείο

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να εκκαθαρίσει την αστυνομία της από …

“κάθε ρατσιστικό στοιχείο”, δήλωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN με θέμα τη Χρυσή Αυγή και τη δίωξη των μελών της ηγεσίας της, για σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

“Εχουμε διατάξει μεγάλης κλίμακας έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας. Επιτρέψτε μου να πω ότι θα είμαστε άτεγκτοι στον στόχο μας για την εκκαθάριση της ελληνικής αστυνομίας από κάθε ρατσιστικό στοιχείο” είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ.

Αναφερόμενος στη δίωξη μελών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι αυτό που κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση “είναι ότι ζητεί από τη δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον νόμο. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο”.

Αναφερόμενος στη χρονική συγκυρία της δίωξης δήλωσε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε θέση να συγκεντρώσει στοιχεία για την “συνολική αλυσίδα της διοίκησης” που συνδέει τη Χρυσή Αυγή με τη δολοφονία.

“Κατορθώσαμε να αποκαλύψουμε στην ελληνική κοινωνία την πραγματική φύση του κόμματος αυτού. Πιστεύω ότι η απήχηση του κόμματος αυτού θα περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα αποκαλύπτεται η αλήθεια στην ελληνική κοινωνία” είπε ο κ. Δένδιας.

“Η ανεργία είναι υπαρκτή. Η οικονομική κρίση είναι υπαρκτή. Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και δεν θα το δεχθούμε ως δικαιολογία για την επανεμφάνιση ενός νεοναζιστικού φαινομένου. Ο Νεοναζισμός δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτός” κατέληξε.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *