Ο Μανιτάκης απαντά στην γκρίνια για τις αργοπορίες…

Ο Μανιτάκης απαντά στην γκρίνια για τις αργοπορίες…Μετά την γκρίνια για καθυστερήσεις και υπουργούς που …
χαζεύουν ήρθε και η πρώτη αντίδραση από την πλευρά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου σε ενημερωτικό σημείωμα κάνει λόγο για φυσιολογικές καθυστερήσεις από μία κυβέρνηση λίγων ημερών.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«H προσπάθεια ακριβούς υπολογισμού του δημοσιονομικού οφέλους της Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ήδη ξεκινήσει. Δεδομένης της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος και της συναρμοδιότητας όλων των Υπουργείων στην προσπάθεια αυτή, δε θα ήταν δυνατόν μια κυβέρνηση λίγων ημερών να έχει οριστικοποιήσει τα ποσά που θα προκύψουν από τις περικοπές δαπανών που συνδέονται με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.

Είναι όμως βέβαιο ότι η διοικητική μεταρρύθμιση θα αποφέρει σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη (πάντα μέσα στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης να μη γίνουν απολύσεις), από εξοικονόμηση πόρων σε δαπάνες όπως μισθώματα, έξοδα κίνησης και τηλεπικοινωνιών, διευθυντικές αμοιβές, ενοποίηση προμηθειών, κλπ.

Παράλληλα θα υπάρξει όφελος από την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ανθρώπινων και άλλων πόρων της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο στόχος είναι ένας και είναι κοινός για ολόκληρη την Κυβέρνηση. Μία δημόσια διοίκηση αποτελεσματική, αποδοτική και οικονομική», σύμφωνα με το parapolitika.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *