Βουνά τα σκουπίδια έξω από τα σχολεία!

Την ανάγκη για άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων, έξω από τις σχολικές μονάδες, όπου τα σκουπίδια έχουν δημιουργήσει βουνά, εγκυμονώντας σοβαρό κίνδυνο για την
υγεία των μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών, επισημαίνουν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζωή Βουρλούμη και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος.

Η κατάσταση έξω από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Πύργου είναι εκρηκτική, αφού στα περισσότερα από αυτά, υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι – αυτές τις ημέρες έχουν «κρυφτεί» κάτω από τους όγκους των συσσωρευμένων – εδώ και αρκετές εβδομάδες – σκουπιδιών. Οι καιρικές συνθήκες, με την εναλλαγή της βροχής και των υψηλών θερμοκρασιών, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη έντονης δυσοσμίας και πλέον, στα σημεία τα τρωκτικά κάνουν…βόλτες, ενώ τα αδέσποτα ζώα που ψάχνουν τροφή κομματιάζοντας τις σακούλες με αποτέλεσμα τα σκουπίδι να σκορπίζονται σε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση.

Έκκληση σε φορείς και πολίτες

Η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ζωή Βουρλούμη, έκανε λόγω για «εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον, ειδικά έξω από τις σχολικές μονάδες, που στα κιγκλιδώματα των προαύλιων τους βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο το γεγονός, αφενός ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν μερίμνησαν για τη μη επανάληψη του προβλήματος – που και πέρσι είχε «ταλαιπωρήσει» τους πολίτες και αφετέρου για την άτακτη ρίψη των σκουπιδιών από τους πολίτες, στους κάδους έξω από τα σχολεία, μη σεβόμενοι τα παιδιά και το σχολικό περιβάλλον. «…κάνουμε έκκληση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από τα προαύλια των σχολικών χώρων και προς τους πολίτες, να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους μπροστά από τα σχολεία και μάλιστα άκριτα…», σχολίασε η κα Βουρλούμη.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος, επεδίωξε συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση – μεταξύ των ζητημάτων που συζήτησαν – στο θέμα των σκουπιδιών και της ανάγκης για την άμεση απομάκρυνσή τους από τα σχολεία. Εξάλλου, για το θέμα αυτό, έχει ζητήσει τις ενέργειες του δήμου, με έγγραφη επιστολή που έχει κοινοποιηθεί στο Υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στην Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καθώς επίσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Στην επιστολή, ο κ. Δημητρέλλος, σημειώνει πως, «…πέραν του αντιαισθητικού χαρακτήρα, ο κίνδυνος για την υγεία, ιδιαίτερα των μαθητών, αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καραδοκεί επικίνδυνα, λόγω της αφόρητης δυσοσμίας, των μυγών, τρωκτικών και σκουληκιών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα σημεία» και τονίζει την ανάγκη για άμεση απομάκρυνσή τους, «για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, πρωτίστων επιδημικών φαινομένων υγιεινής στα παιδιά μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Δημητρέλλος.

Να σημειωθεί τέλος ότι επιστολές διαμαρτυρίας έχουν αποστείλει προς τον Δήμο Πύργου και αρκετοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του δήμου Πύργου.

Νάνσυ Σπυροπούλου

http://www.patrisnews.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *