Τελευταία Νέα

Εκτός κι αν (λέμε τώρα…) απόψε βουλιάξει η πλατεία Συντάγματος….

Γράφει ο Μαγια

Η δικτατορία εχθρεύεται τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση φοβάται τη Δημοκρατία, εξευτελίζει και….

απαξιώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Νέα τρανή απόδειξη το διαβόητο νομοσχέδιο σκούπα, που θεσμοθετεί ένα νέο γύρο βαρβαρότητας, καθώς συνιστά την αυθεντική συνέχεια των πολιτικών της λιτότητας και της κατάργησης κοινωνικών κεκτημένων, ενώ οι αλλαγές που επιφέρει θα επιδεινώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα των Ελλήνων. Επί της ουσίας αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της “νέας Ελλάδας”, ή επί το ακριβέστερον της νέας αποικίας χρέους, που εργολαβικά προωθούν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Το πολυνομοσχέδιο, με τρία άρθρα σε 217 σελίδες, παρουσιάστηκε χθες και ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες (μη αντέχοντας τη βάσανο του διαλόγου) τα μεσάνυχτα, όπου αναμένεται να λάβει τέλος και το σκηνοθετημένο θρίλερ με «γκεστ σταρ» βουλευτές της συγκυβέρνησης. Οι «λύκοι» έγιναν αρνάκια γάλακτος. Η συσκευασία των αντιδράσεων φαίνεται πως είχε ημερομηνία λήξης.
Οι βουλευτές αυτοί απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι, έχουν μεγάλες επιδόσεις σε θεατρινισμούς. Εκαναν το «κομμάτι» τους μπροστά στις κάμερες με «επαναστατικά» ξεσπάσματα, αλλά ήταν όλα μικροκομματικές πομφόλυγες. Θα μπορούσαν να είναι αστεϊσμοί, από αστείους ανθρώπους.

Αλλά και την κυβέρνηση βόλευε επικοινωνιακά η σκόνη από το θόρυβο των αντιδράσεων για το γάλα. Γιατί πίσω από αυτή καλύφθηκαν μια σειρά από άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως και νέα μέτρα, που προς το παρόν μπήκαν στην κατάψυξη και αναμένεται να βγουν μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Εκτός κι αν (λέμε τώρα…) απόψε βουλιάξουν η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω από τη Βουλή δρόμοι. Εκτός κι αν προσλάβουν πάνδημο χαρακτήρα οι αντιδράσεις τουλάχιστον εκείνων των πολιτών που πλήττονται βάναυσα από τη νέα μνημονιακή καταιγίδα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *