Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ

Αγαπητοί συμπολίτες, πριν λίγες ημέρες κατέγραψα μερικές σκέψεις μου σχετικά με την τρομοκρατία κατά των βουλευτών συλλήβδην (ενόχων ή μη). Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες απαντήσεων προβληματισμένων συμπολιτών αλλά και μερικές απαντήσεις εξαιρετικά υβριστικού περιεχομένου με απειλές κατά ζωής κ.λ.π. ανθρώπων που αν τους αποκαλέσω Έλληνες θα ακουστεί περισσότερο ως ειρωνεία.
Κατέγραψα μια σκέψη μου εμπεριστατωμένη αν και σύντομη, προσπαθώντας να….
την γονιμοποιήσω μέσου διαλόγου με τους αγαπητούς συμπολίτες μου. Δεν διακατέχομαι (όπως και όλοι οι πραγματικού συνάδελφοι Φυσικοί άλλωστε) από το σύνδρομο της «απόλυτης αλήθειας» ή ακόμα χειρότερα «της κατοχής της». Μόνο η θρησκεία στηρίζετε στην πίστη υποστηρίζοντας ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Η επιστήμη από την άλλη στηρίζεται στην αμφιβολία και έρευνα, με επακόλουθα τον πειραματισμό και την απόδειξη.
Επί της ουσίας τώρα πιστεύω ότι δεν είναι σοφό να φοβίζουμε τους ανθρώπους που αποφασίζουν για εμάς ερήμην μας (εννοώ τους βουλευτές). Όσο ποιο φοβισμένος είναι ένας άνθρωπος τόσο ποιο δεκτικός στις πιέσεις γίνετε. Αν είστε τόσο αφελείς να πιστεύετε ότι μόνο εσείς πιέζετε τους βουλευτές κάνετε τραγικό λάθος. Υπάρχει και η άλλη πλευρά που τους υπόσχεται προστασία από εσάς μέσω των σωμάτων ασφαλείας και των πρακτόρων αλλά και τους εκφοβίζει με εξαΰλωση αυτών και των οικογενειών τους σε περιπτώσεις εναντίωσης. Το τι θα επιλέξουν ηλίου φαεινότερο. Ποιος από εμάς τον λαό θα μπορούσε να συγκριθεί σε αποτελεσματικότητα με έναν επαγγελματία δολοφόνο εξοπλισμένο μέχρι τα δόντια;;
Αυτό σημαίνει άραγε ότι πρέπει να μείνουμε ανενεργοί (αμέτοχοι) εμείς οι πολίτες?
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ
Ίσως θα ήταν καλή ιδέα άμεσα να βελτιώσουμε εαυτούς ώστε να γίνουμε εξυπνότεροι επειγόντως μια και η μέρα νέας κρίσης (εκλογών) πλησιάζει.
Μια ίσως ακόμα καλύτερη ιδέα θα ήταν στο χρόνο που μας απομένει μέχρι τις εκλογές να επενδύσουμε στην τόνωση του φιλότιμου του κάθε βουλευτού, που παράλληλα με την τόνωση του ηθικού του (και της ηθικής του), θα είχε ευεργετικότερα για εμάς τον λαό αποτελέσματα.
Δεν βρίσκω λογική στο να τον φοβίζουμε αποκόπτοντας τον από εμάς και στέλνοντάς τον τρομοκρατημένο στα χέρια των εχθρών μας.

Θα μπορούσα να συνεχίσω επικρίνοντας τους φοβισμένους ανθρώπους που ανίκανοι πλέον να σκεφτούν λογικά αισχρολογούν απειλούν και κατηγορούν συμπολίτες τους που προσπαθούν με ότι μέσο έχουν να βοηθήσουν την πατρίδα και τον λαό της. Μόνο και μόνο γιατί σκέφτονται διαφορετικά από αυτούς.
Δεν θα το κάνω όμως γιατί είναι θύματα του τρόμου που σωριάζει το σύστημα στις σαθρές φρένες τους. Λυπάμαι πολύ (και ντρέπομαι) που ακόμα δεν κατάφερα να γίνω αρκετά σκεπτόμενος (έξυπνος) για να μπορέσω να τους βοηθήσω να γλιτώσουν από τον τρόμο που μετατρέπει τις ζωές τους σε κόλαση. Προσπαθώ όμως και ελπίζω κάποτε να τα καταφέρω. Την αγάπη μου σε όλους όσους δοκιμάζονται από την σκληρή πραγματικότητα και τις ευχές μου να βγούμε τόσο εμείς όσο και ολόκληρη η ανθρωπότητα από την στενωπό που μας οδήγησαν οι σκοταδιστές της υγιούς σκέψεις και εχθροί τόσο του ανθρωπισμού όσο και του θαύματος που λέγετε ζωή γενικότερα.

Ματσαρίδης Ευστάθιος
atlandas@gmail.com

ΥΓ. Ποτέ δεν ήμουν μέρος του συστήματος. Ποτέ δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ γιατί έβλεπα την μετριότητα που χαρακτήριζε την πλειονότητα των στελεχών του και δεν ήθελα η χώρα μου να κυβερνάται από μέτριους! Αντιθέτως ξόδεψα ατελείωτα χρόνια στους τέσσερις τοίχους εργαστηρίων διερευνώντας τους νόμους της Φύσης. Ήμουν πολιτικό ων αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα κοινά περισσότερο από την συμμετοχή μου στις εκλογικές διαδικασίες. Όταν τόνιζα το αδιέξοδο της Νεο-Ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας αποδεικνύοντας το μαθηματικά με αποκαλούσαν γραφικό. Ο ίδιος τύπος ανθρώπων τρομοκρατημένοι τώρα από την κατάσταση και χάνοντας κάθε μέτρο με καθυβρίζουν η απειλούν ανοιχτά. Μόνο που εκείνοι το κάνουν πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας ενώ εγώ έχω το θάρρος επώνυμα να υπογράφω τις σκέψεις μου. Κάποτε σιώπησα και αυτοεξορίστηκα γιατί θεώρησα ότι ίσως κάνω λάθος. Αποδείχθηκε άτοπο. Ποτέ πια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *