Φώτης, ο ναυαγοσώστης

Ο  Φώτης Κουβέλης έσωσε το μνημόνιο, έσωσε τον Βενιζέλο, έσωσε την κυβέρνηση και εδώ και μερικούς μήνες επιχειρεί να σώσει έναν από τους πιονέρους της εφαρμογής του «Νόμου της Τρόικας», τον Ανδρέα Λοβέρδο. Όχι, βέβαια, πως δεν…

υπάρχει και υστερόβουλη διάθεση πίσω από το σωσίβιο που έριξε στον άνθρωπο που άρχισε την κατεδάφιση της Υγείας και έφτιαξε το γήπεδο για να παίζει μπάλα σήμερα ο Άδωνις των περικοπών.

Αχαλίνωτος ο υπουργός Υγείας που κόβει γιατρούς, νοσοκομειακές κλίνες και τώρα επιβάλλει πλαφόν για…
τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Μέχρι 80% του μέσου όρου της αξίας των φαρμάκων που έχουν γράψει τους τελευταίους μήνες επιτρέπεται σε κάθε γιατρό να συνταγογραφήσει. Άσχετα αν η δουλειά τους έχει πολλαπλασιαστεί με τις απεργίες των γιατρών του ΙΚΑ. Όσοι προλάβουν παίρνουν συνταγές. Και όσοι περισσέψουν θα αρχίζουν το σαφάρι για να βρουν κάπου, σε κάποιο σημείο, έναν γιατρό που θα έχει ακόμα περιθώριο να συνταγογραφήσει.

Και μετά θα κλείσουν κι αυτοί το πλαφόν, θα τρέχουν οι άρρωστοι στο κυνήγι του φάρμακου, θα βρίσκουν κλειστές πόρτες και θα μένουν φαρμακευτικά ακάλυπτοι.Όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν. Οι άλλοι ας τη βγάλουν χωρίς φάρμακα – κέρδος θα είναι για τα έσοδα του κράτους, για το πλεόνασμα.
Για όλα αυτά ο σοσιαλιστής Ανδρέας, ο συγκλίνων με τον κομμουνιστή Φώτη, δεν βγάζει μιλιά. Κιχ κατά του Γεωργιάδη από τον λαλίστατο όψιμο αντιμνημονιακό Λοβέρδο. Αλλά ο Κουβέλης δεν έχει πρόβλημα. Συνεργάζεται με το κομματίδιο του 1%. Για να το σώσει. Και να σωθεί και αυτός με τον Ψαριανό συναγωνιστή του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *