Ανοίγει (;) η «κάνουλα» χρηματοδότησης στην ΕΝ.ΚΛΩ

Πολύ κοντά στο να τεθούν, σταδιακά, σε λειτουργία και πάλι οι μηχανές κλώσης σε τέσσερα από τα κλωστήριά της φαίνεται πως έχει περιέλθει η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», καθώς οι πιστώτριες τράπεζες, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ανοίγουν την κάνουλα της χρηματοδότησης.
Το καλό νέο για την ΕΝ.ΚΛΩ, «πλέχτηκε» στη μαραθώνια προχθεσινή συνεδρίαση της τριμερούς επιτροπής, εκπροσώπων της διοίκησης, του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και…
Ανταγωνιστικότητας και των πιστωτριών τραπεζών, με τις τελευταίες να καλούνται μέχρι και αύριο να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεση τους να χορηγήσουν αρχικά δάνειο 10 εκ. ευρώ –από ένα σύνολο 27 εκ. ευρώ, για τα οποία έχει εγγυήσεις του δημοσίου η εταιρεία- διαθέσιμο από την ερχόμενη Δευτέρα.
Λέγεται, μάλιστα, ότι τα στελέχη του υπουργείου για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, έκαναν σαφές στις πιστώτριες τράπεζες ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, τονίζοντας, επίσης, ότι η κρατική εγγύηση εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή.
Ως εκ τούτου, όπως σημειώνεται από πηγές κοντά στη διοίκηση της ΕΝΚΛΩ δεν θα πρέπει να αναμένονται τυχόν αρνητικές εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής πολύ περισσότερο δε, που το αναθεωρημένο business plan της επιχείρησης, το έχουν αποδεχθεί όλες οι πλευρές. Εφόσον η αισιοδοξία μετουσιωθεί και σε πράξη, τα 10 εκ. ευρώ, που θα εισρεύσουν ως χρηματοδότηση στη βιομηχανία, κατά πληροφορίες θα κατευθυνθούν σε ποσοστό 40% για την αποπληρωμή δεδουλευμένων των εργαζόμενων, κατά 40% για διακανονισμούς με πιστωτές, οι οποίοι έχουν κινήσει και δικαστικές διαδικασίες εναντίον της και κατά 20% για αγορά πρώτων υλών.
Έτσι, με τον τρόπο αυτό, προβλέπεται να τεθούν σε σταδιακή λειτουργία 4 παραγωγικές μονάδες, εκ των οποίων οι δύο στο νομό Ροδόπης και οι άλλες δύο στην περιοχή της Νάουσας, με σκοπό να αναλάβουν να εκτελέσουν δύο σημαντικές παραγγελίες για νήμα. Για τις παραγγελίες αυτές, μάλιστα, λέγεται πως η διοίκηση της εταιρίας έκανε και σχετική παρουσίασε στην τριμερή, για να πείσει τους συνομιλητές της. Όπως αναφέρθηκε, οι παραγγελίες αυτές προέρχονται από το Βέλγιο και την Πορτογαλία και καλύπτουν το 30% της ετήσιας παραγωγής της εταιρίας για το 2011.

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ελα ΛΑΝΑΡΑ σου εφεξε παλι θα τα τσεπωσεις παλι μου φαινεται και μετα βλεπουμε…..ξερεις εσυ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *