Τι συμβαίνει με τα παιδιά των Ρομά; Υπάρχουν ξανθοί με γαλάζια μάτια;

Τελικά τι συμβαίνει με τα ξανθά παιδιά με τα γαλάζια μάτια των Ρομά; Τι υπάρχει πίσω από την υπόθεση της μικρής Μαρίας, που ήταν η αφορμή να…

ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα γύρω από το αν υπάρχουν αγοροπωλησίες παιδιών ή όχι μέσα στους καταυλισμούς; Το Thousandnews.gr κατάγραψε με μία γρήγορη ματιά εικόνες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι οποίες δείχνουν παιδιά με τα ίδια χαρακτηριστικά όπως αυτά της Μαρίας στην αγκαλιά Ρομά.

«Δεν είναι κάτι που δεν υπάρχει! Το 50% των Ρομά είναι ξανθοί με γαλάζια μάτια. Το άλλο 50% είναι οι μελαχρινοί Ρομά, που φαντάζονται οι περισσότεροι», δηλώνει στο Thousandnews.gr , ο πρόεδρος των Ρομά στη Βόρεια Ελλάδα, Γιώργος Μπότης (Μάκης). Σχετικά με την υπόθεση της μικρής Μαρίας, ο ίδιος τόνισε πως υπάρχουν άλλες δέκα παρόμοιες περιπτώσεις που γνωρίζουν οι ίδιοι, όμως σημείωσε πως η μόνη προβατική πράξη που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι Έλληνες Ρομά αμελούν να δηλώσουν αυτά τα παιδιά στο ληξιαρχείο. «Το πρόβλημα ξεκινάει από τους αλλοδαπούς Ρομά. Είναι αυτοί που έχουν έρθει στην Ελλάδα κάτω από διάφορες συνθήκες και γεννούν παιδιά. Στη συνέχεια δεν θέλουν να τα κρατήσουν, είτε γιατί φοβούνται για τους δικούς τους λόγους, είτε γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και τα δίνουν στους Έλληνες Ρομά», υποστηρίζει ο κ. Μπότης.

Όπως τονίζει επίσης, οι αλλοδαποί Ρομά είναι αυτοί που κάνουν τις προβατικές πράξεις και μέσα σε αυτούς καίγονται και οι ίδιοι. «Εμείς πέρα από ρετσίνα και μπύρα δεν ξέραμε τίποτα άλλο. Κάποια στιγμή ήρθαν στην Ελλάδα οι αλλοδαποί Ρομά (Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία) και επειδή έχουμε κοινή γλώσσα και γενικότερα έχουμε κοινά χαρακτηριστικά, ζήτησαν να τους φιλοξενήσουμε. Από τότε ξεκίνησε το εμπόριο ναρκωτικών και η εκμετάλλευση γυναικών. Όμως θέλω να σημειώσω πως εμείς δεν έχουμε σχέση με όλα αυτά. Αυτή τη στιγμή είναι κάποιες μεμονωμένες οικογένειες που έχουν προβατική δραστηριότητα. Εμείς δεν πουλάμε παιδιά, αντίθετα τα αγαπάμε και τα προσέχουμε, είναι λάθος να μας παίρνεις όλους η «μπάλα», σημείωσε.

thousandnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *