ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Αποστολή Θεσσαλονίκη, Γιώργος Θεοχάρης


Το «Αγιορείτικο Βήμα» θα σας μεταφέρει εκτενή ρεπορτάζ απο την υποδοχή της θαυματουργού εικόνας

Στις δέκα το πρωι ξεκίνησε από τις Καρυές του Αγίου Όρους η έξοδος της Αγίας εικόνας της Θεοτόκου «Αξιον Εστί» συνοδευόμενη απο αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας. Μέχρι τις Καρυές μεταφέρθηκε με….
λεωφορείο και από εκεί με ναυλωμένο σκάφος.

Στην Ουρανούπολη μεταφέρθηκε και πάλι σε ειδικό λεωφορείο. Αυτή την ώρα βρίσκεται καθ’οδόν για την πόλη της Θεσσαλονίκης, στη κεντρική λεωφόρο της πόλης θα ξεκίνησει η επίσημη υποδοχή.

Χιλιάδες λαού απο κάθε γωνία της Ελλάδος αναμένεται να παραστεί στην τελετή υποδοχής στον Ιερό Ναό του Πολιούχου, Αγίου Δημητρίου που θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα.

Επικεφαλής της τελετής θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» εις τον προ του Λευκού Πύργου χώρον, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου, επί τη παρουσία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους του ιερού Κλήρου, των Αρχών και του ευσεβούς λαού.

Η Δέησις και εν συνεχεία η μεταφορά της ιεράς Εικόνος εις τον ιερόν Ναόν του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, με λιτανευτικήν πομπήν δια των οδών: Εθνικής Αμύνης, Πανεπιστημίου & αγίου Δημητρίου .

http://www.agioritikovima.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *