Η προσοχή στο δέντρο και όχι στο δάσος

Όσο η κοινή γνώμη είναι απασχολημένη με ένα μόνο θέμα, νέα μέτρα παγκοσμιοποίησης ενδέχεται να περάσουν κάτω από την μύτη των πολιτών, οι οποίοι μετά θα αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει. Η νέα αναταραχή στην ελληνική κοινωνία ήρθε σε ….
μια περίοδο που η χώρα παίζει κορώνα γράμματα την γεωστρατηγική της θέση και συζητιέται βάσει συγκυριών το θέμα της ΑΟΖ καθώς και η πιθανότητα πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής με την επίσκεψη της Ματβιένκο στην Ελλάδα.

Ίσως να είναι τυχαίο που αμέσως μετά τις θερμές δηλώσεις Αθήνας και Μόσχας ξεκίνησε το «μπάχαλο», ίσως πάλι και όχι.
Το σίγουρο είναι ότι αρχή εβδομάδας έρχονται οι δανειστές με νέα μέτρα και κανείς δεν θα το πάρει χαμπάρι, αφού στην Ελλάδα η προσοχή στρέφεται εκεί που «πρέπει» κάθε φορά. Επίσης εκτιμάται ότι θα επανέλθει το σχέδιο για τον «αντί-ρατσιστικό» νόμο -που στην ουσία φιμώνει την ελευθερία έκφρασης έχοντας φιλανθρωπική ετικέτα-, μιας και η κοινή γνώμη έχει «ευαισθητοποιηθεί» μετά το τελευταίο μοιραίο γεγονός, του οποίου το παρασκήνιο ακόμα δεν γνωρίζουμε.

Το πλέον ορθό θα ήταν να περιμένουμε να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Αλλά είπαμε η προσοχή των πολιτών πρέπει να είναι στραμμένη στο δέντρο και όχι στο δάσος.

ΠΥΓΜΗ.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *