ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: “Κλειδώνουν” οι εκλογές για την Άνοιξη

Του Δημήτρη Κωνσταντίνου

Σε εκλογές φαίνεται πως θα οδηγήσει τη χώρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Γ. Παπανδρεόυ μέσα στην…
 Άνοιξη, δεχόμενος εισηγήσεις πολύ στενών συνεργατών του, οι οποίοι θεωρούν απαραίτητη μια τέτοια εξέλιξη, ώστε αναβαπτισμένος με τη λαϊκή εντολή να μπορέσει να προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα απρόσκοπτα, στις επώδυνες αλλαγές που προβλέπονται απ’ το μνημόνιο και όχι μόνο…

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Παρέμβασης”, ο Γιώργος Παπανδρεόυ και οι στενοί του συνεργάτες του φαίνεται να καταλήγουν στη λύση της κάλπης μέχρι τον Απρίλιο.
Μάλιστα έγινε λόγος για συγκεκριμένη ημερομηνία, αναφέροντας την Κυριακή 3 Απριλίου.

Ο συνομιλητής μας υποστήριξε πως λόγω της κρισμότητας του επόμενου διαστήματος η κυβέρνηση δεν θέλει να αφήνει την εντύπωση ότι διαχειρίζεται τόσο σημαντικά θέματα έχοντας απωλέσει τη λαϊκή συγκατάθεση. Κι αυτή θα επιχειρήσει να πάρει εκ νέου με τις εκλογές, παρόλο που το ενδεχόμενο αυτό αποκλείουν σε κάθε ευκαιρία με δηλώσεις τους τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος.
Οι θιασώτες της ιδέας, που φαίνεται ως αυτή τη στιγμή να αποδέχεται ο πρωθυπουργός, εκτιμούν ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές και ευνοούν την εκλογική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως συνάγεται κι απ’ τις δημοσκοπήσεις, το κυβερνών κόμμα παρά τα πρωτοφανή σε σκληρότητα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε, την λογική κυβερνητική φθορά και τον κοινωνικό αντίκτυπο των μέτρων, συνεχίζει να προηγείται με διαφορές αστρονομικές, δεδομένων των συνθηκών. Αν δε εντός του επόμενου διαστήματος η κυβέρνηση καταφέρει εκτός της επιμήκυνσης του χρέους (που θεωρείται βέβαιη) να πετύχει και μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχει ήδη συνάψει, τότε, (άσχετα με την αμφίβολη ουσιαστική συμβολή των δύο αυτών εξελίξεων στην πραγματική οικονομία) θα έχει στα χέρια της δύο πολύ ισχυρά επικοινωνιακά χαρτιά, που μπορεί να χρησιμοποιήσει προεκλογικά.
Ένας επιπλέον λόγος που συνηγορεί στην απόφαση για κάλπες, είναι η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσπορίσει οφέλη και να ανεβάσει τα ποσοστά της παρά την σταθερή αντιμνημονιακή ρητορία. Αντίθετα όπως επισημαίνουν, οι αμφίσημες όπως τις θεωρούν, δηλώσεις Σαμαρά σε συνδυασμό με τις διαβεβαιώσεις του προς την τρόϊκα ότι θα σεβαστεί τους όρους του μνημονίου, θολώνουν τα νερά και εδραιώνουν στον λαό την πεποίθηση ότι η ΝΔ δεν θα μπορέσει να τον προστατεύσει – ακόμα κι αν κερδίσει τις εκλογές – απ’ τη λαίλαπα του μνημονίου.
Παράλληλα, την αδυναμια αυτή της αντιπολίτευσης – πάντα κατά την εκτίμηση της Ιπποκράτους – ενισχύει παραδόξως κι ο ανασχηματισμός που έγινε στην σκιώδη κυβέρνηση της ΝΔ που παρά τις προσδοκίες, μόνο ανανέωση δεν σηματοδότησε, αφού συμπεριέλαβε, χάριν κομματικών ισορροπιών, πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με το πρόσφατο (αλγεινό) παρελθόν όπως οι Γ. Γιακουμάτος, Α. Νάκος, Α. Γιαννόπουλος. Πρόσωπα που ξυπνούν στη συνείδηση του κόσμου κάθε άλλο παρά ευγενικά συναισθήματα. Ουσιαστικά, εκτιμούν οι επιτελείς στην Ιπποκράτους, πως αυτή ήταν η χαριστική βολή στην προσπάθεια ανάκαμψης της ΝΔ αφού κατέδειξε την αδυναμία του κ. Σαμαρά να προχωρήσει σε τομές, ειδικά σε στιγμές κρίσιμες τόσο για τον τόπο όσο και για το κόμμα του. “Αφού δεν κάνει τώρα τις τομές, πότε θα τις κάνει;”, αναρωτιούνται.

Τα δύο σενάρια
Με βάση τα παραπάνω, όσοι εισηγούνται εκλογές στον πρωθυπουργό θεωρούν ως πιο πιθανά δύο σενάρια για την έκβαση των εκλογων. Ένα καλό κι ένα χειρότερο ωστόσο καθόλου καταστροφικό για το κυβερνων κόμμα και για τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου.

•Πιο συγκεκριμένα το πρώτο σενάριο που θεωρούν και το πιθανότερο είναι η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογες με ποσοστά που θα του επιτρέπει – έστω οριακά – τη συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης. Σε μια τέτοια περίπτωση τα χέρια της νέας κυβέρνησης θα είναι λυμένα για να προχωρήσει στις αλλαγές όχι μόνο αυτές που προβλέπονται απ’ το μνημόνιο αλλά και κάποιες άλλες που ίσως προκύψουν στην πορεία…Μιλάμε για αλλαγές και μέτρα σοκ, που όπως έχει τονίσει σε ανύποπτο χρόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος “κανένας πρωθυπουργός και καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσαν να πάρουν”. Επιπλέον με νωπή τη λαϊκή εντολή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε μια θεαματική κίνηση όσον αφορά την οικονομία κι αυτή δεν είναι άλλη απ’ την αναδιάρθρωση του χρέους. Πολλοί δε εντός της κυβέρνησης την τοποθετούν χρονικά κοντά στο Μάϊο, καθώς βλέπουν ότι τα περιθώρια στενεύουν, αφού τα μεγέθη δεν βγαίνουν κι η οικονομία στραγγαλίζεται, απ’ την ασφυκτική λιτότητα.
•Το δεύτερο σενάριο αφορά πάλι πρωτιά του ΠΑΣΟΚ (την πρωτιά την θεωρούν βέβαιη στην Ιπποκράτους) αλλά με ποσοστά που δεν επιτρέπουν συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης και θα οδηγούν μοιραία σε κυβερνήση συνεργασίας. Σε μια τέτοια περίπτωση πιστεύουν – όπως μας είπε ο συνομιλητής μας- ότι θα βρούν ανταπόκριση καθώς είναι αρκετοί οι πρόθυμοι, που περιμένουν πως και πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σίγουρη σε μια τέτοια κυβέρνηση θεωρείται η συμμετοχή του ΛΑΟΣ, αλλά και των νεοπαγών κομμάτων του κ. Κουβέλη και της κ. Μπακογιάννη, εφόσον καταφέρουν να μπουν στη Βουλή. Σε μια τέτοια περίπτωση οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πάλι κερδισμένο θα βγει το ΠΑΣΟΚ κυρίως στην συνείδηση του κόσμου, αφού θα φαίνεται ως το κόμμα που πρωτοστάτησε στη σωτηρία (ή “σωτηρία” λέμε εμείς) της χώρας, ενώ παράλληλα θα απομονωθεί πολιτικά η ΝΔ, ως το κόμμα που έθεσε το κομματικό συμφέρον πάνω απ’ το εθνικό.

Μένει να δούμε αν όλες αυτές οι εκτιμήσεις θα επαληθευτούν απ’ τα γεγονότα.
Σε κάθε περίπτωση, θα σας κρατάμε ενήμερους.

http://e-parembasis.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

51 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΒΟΥΡΛΟ 7.55 ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

    ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΟΧΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΧΕΣΤΗΚΑ ΑΝ ΕΧΩΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣΣΣΣΣ!!!!!
    ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ .
    ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΧΑΧΧΑ!!!!!!!!!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    “ΕΝ ΦΑΤΝΗ
    ΤΩΝ Α-ΛΟΓΩΝ…”

    Οι αντιφάσεις των Ευαγγελίων
    για το σκηνικό τής γέννησης τού Ιησού.

    Οι σιωνιστικές δοξολογίες, τα κηρύγματα μίσους
    και οι ανθελληνικοί λειτουργικοί ύμνοι, που ψάλλονται
    στους ναούς τής Ρωμιοσύνης τα Χριστούγεννα.

    Άγγελοι, φάτνη, πρόβατα, βοσκοί, μάγοι, κ.ά. συνθέτουν το σκηνικό τής εορταζόμενης από τους χριστιανούς επετείου τής γέννησης τού Ιησού, όπως περιγράφεται στα ευαγγέλια, τα οποία όμως παρουσιάζουν πλήρως αντικρουόμενες περιγραφές, που δεν αντέχουν στο φώς της κριτικής.

    Χριστιανοί απολογητές με διάφορους συνοδοιπόρους τους προπαγανδίζουν επί πλέον, ότι το μήνυμα, που στέλνει στον κόσμο η γέννηση τού Χριστού είναι η αγάπη. Μελετώντας όμως -όχι μόνον την Αγία Γραφή- αλλά και τους χριστουγεννιάτικους λειτουργικούς ύμνους τής Εκκλησίας διαπιστώνεται, ότι με την υποτιθέμενη γέννηση τού Ιησού όχι μόνο δεν κηρύχθηκε η αγάπη στόν κόσμο, αλλά τό μίσος, ο ρατσισμός και ο σιωνισμός.

    http://freeinquiry.gr/pro.php?id=1836

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Οποιο ΖΩΟ ψαναψηφισει τις χαμουρες -και το μπατσοκ και τη νεα δημοπρασια- θα ειναι για πολλες κλωτσιες!
    Ετσι και τους ψαναψηφισετε ΖΩΑ,σας ευχομαι να φατε πολλες κλωτσιες και φτυσιμο απ'τα παιδια σας μαλακιστηρια!Εγω τουλαχιστον,ετσι και ξαναβγουνε τ'@@@ τα'χω βροντηξει ολα κι εχω φυγει απ'αυτη τη μπουρδελοχωρα!Ετσι και τους ξαναβγαλετε ΖΩΑ θα σας αξιζει το οτιδηποτε,να σας τα κοψουνε ολα μετα μαλακες και να μην ακουσω κανεναν να κλαιγεται υστερα!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    όποιος ψηφίσει τους προδότες του ΠΑΣΟΚ να το βρει από τα παιδιά του

    για τους υπόλοιπους δεν ξέρω δεν λέω ..

    ο καθένας κάνει ότι θέλει

    μην ξεχνάτε ότι την προδοσία πολύ την αγάπησαν πολλοί άλλα τον προδότης ουδείς….

    ο νοών νοεί το

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ
    ΕΝΟΣ ΕΥΣΕΒΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

    Φωτογραφικό οδοιπορικό
    στούς δρόμους τής Βόρειας Εύβοιας

    Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Βόρεια Εύβοια, θα νομίζεις, ότι βγήκες στον πηγαιμό για το… Ιράν!

    Δεξιά κι αριστερά στο οδικό δίκτυο, εκτός από τα μικρά ναΐδρια, που αποτελούν ήδη το σήμα κατατεθέν όλου ανεξαιρέτως τού οδικού δικτύου τής Ρωμιοσύνης, υπάρχουν πινακίδες με θεοκρατικά συνθήματα τού τύπου:
    «Ο Ιησούς σώζει τούς αμαρτωλούς» κ.ά.. Εκτός από τις Αγίες Παρασκευές κ.λπ., υπάρχουν χωριά, αλλά και ταβέρνες με ονόματα «Άγιος», «Παπάδες» κ.λπ..

    http://freeinquiry.gr/pro.php?id=1938

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Αμα γινουν τελικα εκλογες .μεσα στη καλπη θα ριξουμε την περαιωση και αυτους στη θαλασσα

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ..ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ..ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ Η ΣΚΡΟΦΑ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ ΕΚΑΝΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑ…ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

    Reply
  9. Ανώνυμος

    20 Ιανουαρίου 2011 3:06 μ.μ.
    αυτο ειναι σοβαρο αν ισχυει αλλα μπορει και ευκολα να αποδειχτει

    Reply
  10. Ανώνυμος

    oxi kanenas den prepei na fugei! auto 8eloune! kaneis den prepei na mhn pshfisei!! auto 8eloune! autoi oi prodotes akomh kai me 30% summetoxh stis ekloges 8a kanoune kuvernhsh! pshfiste OLOI! Apla OXI autous! dialekste ena kinhma pou den fainotane mexri twra! egw proswpika pshfiza ND! TOSO megalos malaks eimai! TELOS OMWS!! Kanenan tous pleon!

    Erwthsh: To kinhma tou 8ewdorakh 8a exei dikaiwma na katebeis stis ekloges? Gnwrizei kaneis?

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Δηλωνω οτι,αν δω καποιον με διακριτικα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τις μερες τον εκλογων θα τον χτυπαω!!!
    ναι οπως λειτουργουν τα ζωα στην ζουγκλα!!!
    ετσι ακριβος!!!
    θα με αναγκασουν να λειτουργησω σαν ζωο!!!!

    Επισης αν καταφερει να βγει στην κυβερνηση το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ με αυτοδυναμια θα φυγω απο την χωρα!!!

    δεν ξερω που θα παω,αλλα εδω δεν καθομαι!!!!

    Reply
  12. Ανώνυμος

    11:31 ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
    3:06 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ(ΝΟΜΙΖΩ ΑΜΕΡΙΚΗ)
    ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΟΤΙ
    ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ Η
    ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

    Reply
  13. Ανώνυμος

    σε περιπτωση εκλογων και αν βγει πρωτο κομμα το ΠΑΣΟΚ-ΕΓΩ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.δεν μου αξιζει να μενω εδω.-

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Οι εκλογες ειναι ολες νοθευμενες. Τα κομπιουτερ προγραμματιζονται να μην κανουν σωστα την αθροιση. Επρεπε μια ομαδα δημοσιογραφων πολιτων και εισαγγελεων να μαζεψει ολα τα φαξ που σταλθηκαν απο εκλογικα κεντρα και να κανει την αθροιση με το χερι.

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΠΡΟΣΟΧΗ,…ειναι η ωρα που ο λαος δεν πρεπει να κοιμηθει ακολουθωντας περιπλοκες σεναριολογιες..τα πραγματα ειναι πολυ απλα…γιαυτους που πειραματιζονται πανω μας το πρωτο σταδιο πετυχε…διοτι μας μειωσαν μισθους και συνταξεις ,μας αυξησαν τα ορια ηλικιας για συνταξιοδοτηση,απελυσαν εκατονταδες απο τις εργασιες τους,εκλεισαν χιλιαδες μαγαζια ,οτι παραγουμε το παιρνει η αρχουσα ταξη και το μοιραζεται με το ΔΝΤ και τα διεθνη τραπεζικα κερδοσκοπικα κεφαλαια,μας εχουν ριξει στη μιζερια και την μελαγχολια,μας ελεγχουν ψυχολογικα,….και τωρα ετοιμαζονται για το δευτερο ποιο σκληρο σταδιο οπου θα μας αποτελειωσουν και σαν ατομα και σαν ΕΘΝΟς,..θα παρουν και τα πετρελαια ,…και γιαυτο θα επιδιωξουν να υφαρπαξουν εκ νεου την ψηφο μας με εκλογες τον Απριλιο,….οπου θα παιχθει ενα απλο και μοναδικο σεναριο ,…σκοπος λοιπον των κερδοσκοπων ειναι να βγαλουν στην ΕΛΛΑΔΑ, κυβερνηση τα δυο μεγαλα κομματα μαζι ,γιατι μονο ετσι μπορουν με το ζορι να φθασουν κοντα στο 50%,…και ετσι θα εχουν πληρη ασυδοσια και θα κανουν οτι θελουν πλεον. Ηδη η ΝΔ ,ετοιμαζεται γιαυτο το ενδεχομενο και δεν τολμα να ξεστομισει ουτε μια λεξη για ανακουφιση του λαου .Ειναι τοσο προδοτες ολοι τους ,που σε περιοδο που εμφανιζεται πλουτος με πετρελαια,και κερδη δεκαπλασια του οποιου χρεους,αυτοι εχουν παρει τετοιο αντιλαικο κατηφορο,νομιζοντας οτι ολαος θα τους νομιμοποιηση,ταχα με εκλογες να καταχρασθουν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ πλουτο τα τομαρια που υπηρετουν και αμοιβονται παχυλα απο ξενα συμφεροντα,Αρα χρειαζετε προσοχη,..οι ημερες ειναι πονηρες,…διοτι θα προσπαθησουν ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ,ΛΑΟς,ΣΥΝ,ΚΚΕ,κλπνα κανουν εκλογες με μοιρασια οπως και παλια και ετσι θα τους βγουν ολα τα σεναρια ,γιατι ολοι αυτοι θα φανε,…ετσι αμεσα πρεπει να συγκροτηθει το μεγαλο ακομματιστο κινημα της σωτηριας της ΕΛΛΑΔΑς ΑΠΟ ΤΟΥς ΣΥΓΧΡΟΝΟΥς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥς ΚΑΤΑΚΤΗΤΕς,…ωστε τον απριλιο να γινει αυτο που ο λαος επιθυμει,…να φυγουν οι προδοτες και η πατριδα μας να ειναι σε χερια ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ χωρις χρωμα,…και μεγαλη προσοχη στην νοθεια ,…διοτι θα ειναι εκλογες οπου τα δυο πρωην μεγαλα κομματα θα θελησουν εκβιαστικα να μας κυβερνησουν για να μας διαλυσουν και να αποτελειωσουν την ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    το λέω ευθαρσώς και δημόσια αν θέλετε

    εγώ και η οικογένεια μου ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές τουλάχιστον και τώρα θα ψηφίσουμε

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    Σε όποιον αρέσουμε για άλλους δεν θα μπορέσουμε….

    Reply
  17. Μαζεστίξ

    Ο αρθρογράφος "ξέχασε" ότι σε περίπτωση εκλογών τον Απρίλη, η εκλογή των βουλευτών γίνεται με λίστα. Επειδή δεν έχει συμπληρωθεί ενάμιση χρόνος από τις προηγούμενες.
    Που σημαίνει ότι ο αγαπητός μας Γιωργάκης θα βάλει τους Ταλιμπάν του , που δεν πρόκειται να του "δημιουργούν πρόβλημα" (βλ. Δημαράς, Σκαοράφα, Οικονόμου, Παπαχρήστος)
    Επίσης το ΔΝΤ επειδή τον χρειάζεται για τα επόμενα 3-4 χρόνια θα κάνει ένα προεκλογικό δώρο (επιμήκυνση χρέους και ένα "φιλολαικό" μέτρο ανακούφισης) προκειμένου να πιαστεί πάλι στον ύπνο ο "κυρίαρχος λαός"- πράγμα που δε θεωρώ καθόλου απίθανο, τέτοια όρνια που είμαστε!
    Κι αν κάνει καμιά μικροκουτσουκέλα ο λαουτζίκος και δε δώσει αυτοδυναμία (ότι θα είναι πρώτο το πασοκ είναι δεδομένο, η αυτοδυναμια ειναι το θεμα) πάντα θα υπάρχει ο Κουβέλης, η Ντόρα και ο Καρατζαφύρερ να κάνουν τη βρώμικη δουλειά…

    Reply
  18. Ανώνυμος

    ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ.
    ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ.
    ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ.
    ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ.
    ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ.

    Reply
  19. Ανώνυμος

    ολοι εσεις καναπεδατοι εδω μεσα που βριζετε το πασοκ και τον τζεφρυ θα πατε ξανα να ψηφισετε το πασοκ και την επομενη των εκλογων θα ειστε ξανα εδω μεσα να αναθεματιζετε και να χτυπιεστε που βγηκε το πασοκ και να κανετε αντισταση του καναπε!! χαιβανια

    Reply
  20. Ανώνυμος

    οι εκλογές θα γίνουν ακριβώς για να μη βγεί κανείς ώστε να βάλουν κάποιον άλλον εν ονόματι της "δημοκρατίας" να εφαρμόσει αυτά που δεν μπορούν να εφαρμόσουν ετούτοι.
    Και δεν θα έχει υπάρξει χειρότερος φασισμός εκτιμώ.

    Reply
  21. Ανώνυμος

    όταν κάποιοι αναφέρονται σε β΄ πληθυντικό, (τάδε που θέλετε, αυτοί είστε κλπ) ήθελα να 'ξερα τι είναι αυτοί. Αν είστε Έλληνες, τότε καλύτερα να λέτε "είμαστε". Ας μη βιάζονται κάποιοι να λένε πως τάχα μου για όλα φταίνε οι άλλοι. ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ κι ας κοιτάξουμε τι θα κάνουμε και όχι πως θα κλαίμε τη μοίρα μας. Γιατί σίγουρα όλοι θα κλάψουμε στο τέλος όπως πάμε. Δε βλέπω να γλιτώνει κανείς.

    Reply
  22. Ανώνυμος

    ΜΑΛΛΑΑΚΕΕΕΕΣΣΣ (ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΩΣ) ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΑΜΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ Η Τ-Ε-Λ-Ε-Υ-Τ-Α-Ι-Α ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ.ΑΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΤΟ ΜΙΖΟΚΟΜΜΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΖΟΚΟΜΜΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΙΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΙΘΙΣΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΨΗΣΤΗΡΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ.ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΧΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ

    Reply
  23. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΓΑΠ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ.

    Reply
  24. Ανώνυμος

    πριν αρχισει η καταμετρηση το βραδυ των εκλογων καλο ειναι να κλεισουν και τα συνορα για να μην την κοπανησουν

    Reply
  25. Ανώνυμος

    ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΑ ΜΕ ΚΑΠΙΣΤΡΙ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΛΑΛΕΙ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΡΑ ΑΓΡΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΤΟΝ ΤΖΑΜΠΟΥΚΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 11.53 ΚΑΙ 11.58 Μ.Μ. ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ…ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ……..

    Reply
  26. Ανώνυμος

    ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΟΥΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΣΙΜΠΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ.

    Reply
  27. Ανώνυμος

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ.
    ΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ.

    Reply
  28. Ανώνυμος

    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ 158 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..!!!!ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ….

    Reply
  29. Ανώνυμος

    ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΣ.ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΝΙΩΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΩΡΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΠΩΣ ΒΓΗΚΑΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΝ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ.ΠΛΕΟΝ ΚΟΙΤΑΩ ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Η ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΑΡ….Α ΜΟΥ.
    ΕΓΩ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΑ ΜΙΑΛΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ.
    ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΑ ΣΑΣ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!!!!!!!

    Reply
  30. Ανώνυμος

    θα εξαρτηθει απο τις δημοσκοπησεις που θα κανουν απο τιποτα αλλα αν πιστευουν οτι εχουν ελπιδες νικης και αυτοδυναμιας θα κανουν αλλιως οχι

    Reply
  31. Ανώνυμος

    ΔΗΛΩΝΩ:

    Αν βγει παλι το πασοκ, σοβαρα.. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ!! ΝΑ ΚΑΟΥΝΕ ΟΛΑ ΡΕ!!! ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ! ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ!! ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!! Και μην ακουσω κανεναν να κλαιγεται… Κιχ μην βγαλει!!!

    Reply
  32. Ανώνυμος

    ΑΝΤΕ ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΟΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΩΣ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ,ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ…

    Reply
  33. Ανώνυμος

    Οι απεχοντες εβγαλαν το πσοκ.
    Κοιταχτε παλιομαλακες να πατε να ψηφισετε μικρα κομματα εντος η εκτος βουλης, γιατι αν ξαμαβγει το πασοκ θα σας γαμησουμε μαζι με τους πασοκους!!!

    Reply
  34. Ανώνυμος

    Aν γίνουν εκλογές και κερδίσει το ΠΑΣΟΚ θα σιχαθώ τόσο πολύ για τους Έλληνες που θα φύγω από αυτή τη χώρα των προδοτών και των ηληθίων ακολούθων τους

    Reply
  35. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΕΚΛΟΓΟΧΑΡΟΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΓΗΣ ΧΟΡΤΑΡΙ

    Reply
  36. Ανώνυμος

    ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΣΙ? ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΟΒΕΙ Ο ΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

    Reply
  37. Ανώνυμος

    xesthka me tis ekloges !
    ΣΤΟ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ!
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ!
    ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΡΕ ΒΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ!

    Reply
  38. Ανώνυμος

    Παιδιά σιγά σιγά γιατί απο τις πολλές κλοτσιές που θα τους δώσετε θα στραβώσετε κανένα νύχι στο πόδι σας και θα πρέπει να βρείτε να πληρώσετε χειρούργο να σας το φτιάξει.
    Κλασικά θα πάει να ψηφίσει πάλι το 40% με 45% θα βγεί το ΠΑΣΟΚ με διαφορά 6-7 μονάδες τουλάχιστον.Θα πει οτι εδραιώθηκα σαν κυβέρνηση για να πάρω τα μέτρα και απο την άλλη θα μαζεύομαστε 5-10 μαλάκες μέσα στο ksipnistere απο την επόμενη μέρα και θα κάνουμε τουσ τσαμπουκάδες του πληκτρολογίου.Θα τους δερνουμε μέσα απο εδω θα τους βρίζουμε μέσα απο εδώ,θα θα θα θα θα θα θα…….

    Reply
  39. Ανώνυμος

    ETSI AKRIBOS DEN PANE NA KANOUNE OTI 8ELOUN TIS KLOTSIES TOUS 8A TIS FANE ETSI KI ALLIOS……….OPOU BRE8EI KAPOIOS APO AYTOUS NA DEIS TO KYNHGHTO 8A FAEI….POU EINAI TA MOUNIA EXAFANISMENOI EINAI…BOULH SPITI BOULH..MPINEDES

    Reply
  40. Ανώνυμος

    Δε πα να κάνουνε εκλογές,ο λαός τους έχει σιχαθεί έτσι κι αλλιώς.Απλά αν το κάνουν είναι επειδή θέλουν να πάρουν κι άλλα έξτρα μέτρα και χρειάζονται μια τυπική νομιμομοίηση των αισχροτήτων τους.Αδιέξοδη κατάσταση έτσι που το πάνε.

    Reply
  41. Ανώνυμος

    Θα παρουν τα αρ@@@@ια μας.
    Νυχτα θα φυγουν, αν γλυτωσουν το κρεμασμα.
    Λαμογια αει σιχτηρ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *