Διάβημα Δαμανάκη προς την Κομισιόν για την «ταξιδιωτική οδηγία»

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προχώρησε  η Eλληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη με αφορμή την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η κ. Δαμανάκη εκφράζει την…
έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν ενώ ζητεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της.

Στην επιστολή της επίσης  η επίτροπος επισημαίνει  ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και  ασφαλής για κάθε ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.

Σε χθεσινό της δημοσίευμα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «το Βήμα» αναφέρει πως η Κομισιόν, εν όψει της επίσκεψης ευρωπαίων αξιωματούχων της Επιτροπής στην Αθήνα, φέρεται να θέτει στα στελέχη της μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζήτημα ασφαλείας τους κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εν λόγω email που διακινήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, δεν φέρει σήμανση σχετική με τον αποστολέα του για λόγους, όπως αναφέρει, ασφαλείας και περιγράφει μία άκρως ζοφερή κατάσταση στην ελληνική πρωτεύουσα.

Πηγή:Voria

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *