Ο ΨΕΥΤΟΘΟΔΩΡΟΣ, ΤΟ ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΕΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΙ …….Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Κάποτε ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ πριν φύγει απο τα πράγματα (2003) ειχε πει:

Την χώρα θα την κυβερνήσει ο “ψευτοθόδωρος”(ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ) και το “καρφιτσωμένο χαμόλεγο” (ΝΤΟΡΑ).

Αυτός που τον αντικατέστησε (2003) απο γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ ηταν ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ.

Σήμερα χρειάζεται ενας πολιτικός να “μαντρώσει ” τους έχοντες σ ενα κάστρο για να τους….
προφυλαξει, και ταυτόχρονα να ξερει να λεηλατεί τον λαό επειδη αυτος ο λαος ΞΕΧΝΑΕΙ γρήγορα, (Λόγια Μητσοτάκη).

ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ;

Ας ξαναδεί το άρθρο ο Ρωμύλος Κομνηνός, εκτός και αν περιμένει την ωρα της…….

|
Του Ρωμύλου Κομνηνού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr
Στις εποχές της σκληρής κόντρας του Κώστα Λαλιώτη με την οικογένεια Μητσοτάκη, ο άλλοτε ισχυρότερος παράγοντας του ΠΑΣΟΚ, είχε προσάψει στη Ντόρα Μπακογιάννη τον χαρακτηρισμό «καρφιτσωμένο χαμόγελο», τον οποίο η σημερινή πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε προσπεράσει με προχωρημένη, αστική ευγένεια.
Το τελευταίο διάστημα, η Ντόρα Μπακογιάννη δείχνει να έχει χάσει το χαμόγελό της. Οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν έχει τη δυναμική που φανταζόταν η ίδια, όταν αποφάσιζε να προχωρήσει στην ίδρυσή της. Στελέχη, και βουλευτές ακόμη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν υπογράψει τη δήλωση για την υποψηφιότητά της πέρσι τον Νοέμβριο, κάθε άλλο παρά δείχνουν διάθεση να αφήσουν το «μαντρί».
Και η ίδια, αισθάνθηκε την ανάγκη να περιοδεύσει στην Κρήτη, εκεί όπου η Δημοκρατική Συμμαχία δείχνει να βρίσκει μια εκλογική βάση μπετόν-αρμέ, για να πάρει κουράγιο, και με δηλώσεις της να διατρανώσει την πεποίθησή της ότι… οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια.

Προέβλεψε ότι η εκλογική τύχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι πολύ καλύτερη από αυτή την οποία προδικάζουν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, και… κάπου εκεί, ήρθε ο σημερινός ανασχηματισμός του Αντώνη Σαμαρά να χλωμιάσει περισσότερο το χαμόγελο της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε ένα θεαματικό άνοιγμα της πολιτικής αγκαλιάς του, προκειμένου να συμπεριλάβει σε αυτήν στελέχη που βρίσκονταν πολύ κοντά στη Ντόρα Μπακογιάννη, ακόμη και βουλευτές που λεγόταν ότι σκέφτονταν να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Με τον τρόπο αυτό, αποστέρησε από την άλλοτε αντίπαλό του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τη δυνατότητα να συνεχίσει το πολιτικό φλερτ με τα στελέχη αυτά, και επί της ουσίας ψαλίδισε τις δυνατότητες και την άνεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να «ψαρέψει» από τη βαθιά δεξαμενή της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.
Πλέον, ο πολιτικός ορίζοντας του νεότευκτου κομματικού σχηματισμού έγινε ακόμη πιο σκοτεινός, με τον χρόνο να μετράει αρνητικά, από τη στιγμή που οι ποιοτικές αναλύσεις όλων των δημοσκοπήσεων οι οποίες έχουν διενεργηθεί, παραπέμπουν σε θνησιγενή ποσοστά γύρω από το όριο του 3%.
Ο Ρωμύλος Κομνηνός είναι πολιτικός επιστήμονας και επικοινωνιολόγος

http://thoureios.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *