«Σταθερό πολιτικό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής και όχι αντιφάσεις»

ΔΗΜΑΡ: Τα στελέχη της αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη πολιτική δράση…

Χρειάζεται ένα σταθερό πολιτικό μέτωπο και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τις ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή, με την προσωρινή κράτηση του αρχηγού και ενός βουλευτή της και την επιβολή περιοριστικών όρων σε τρεις βουλευτές της.

Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της «για κυβερνητικές αντιφάσεις οι οποίες δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της φασιστικής οργάνωσης. Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των παρακρατικών μηχανισμών της είναι ύψιστη ανάγκη για τη Δημοκρατία» και επισημαίνει ότι τα στελέχη της ΧΑ αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη πολιτική δράση, αλλά με εγκληματικές ενέργειες.

Ιδιαίτερα υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ ότι με αφορμή τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νόμου στη Βουλή, θα επιμείνει ώστε να υπάρξει αυτός ο νόμος και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε συμπόρευση.

Σε κοινή σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στην Αγίου Κωνσταντίνου, αποφασίστηκε να επιδιωχθεί η ψήφιση της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ, διαφορετικά να γίνει συγκερασμός όλων των προτάσεων.

Στη διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση από το Φ. Κουβέλη για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Δικαιοσύνης, αλλά και η αντιφατική στάση της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων. Αποφασίστηκε δε να διοργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση, στις 14 Οκτωβρίου, με θέμα: «Η Δημοκρατία δεν απειλείται».

Επίσης συζητήθηκαν οι κοινοβουλευτικές εκκρεμότητες που προκύπτουν, με την ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, εάν παραιτηθούν.

Όσον αφορά στη τροπολογία για την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, εφόσον βουλευτές τους παραπέμπονται για κακουργήματα, η ΔΗΜΑΡ θα την υποστηρίξει.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *