ΚΑΙ ΜΕΤΑ….ΤΙ;


Γραφει ο Γρηγορης Ζωγραφακης

Οι τεχνοκρατες του Δ.Ν.Τ. τρομαζουν με το μεγεθος του πληθωρισμου και ανησυχουν….Λογικο ειναι…Εμας μας ανησυχει καθολου;Ο πληθωρισμος είναι η εκατοστιαια αυξηση τιμων βασικων προιοντων όπως οριζονται από το Υπουργειο Αναπτυξης…Δηλαδη παιρνουμε 30 βασικα αγαθα και βασει της αυξησης στις τιμες αυτων μετραμε το πληθωρισμο….
Πριν την αυξηση του Φ.Π.Α τον Ιουλιο ο πληθωρισμος «ετρεχε» με 5,2%…..Αυτο σε συνδυασμο με τη μειωση των μισθων και τη πτωση του τζιρου στις μικρομεσαιες επιχειρησεις δημιουργει συνθηκες φτωχειας….Οι τεχνοκρατες της Τροικα φυσικα εξεφρασαν τις ανησυχιες τους αλλα για το πώς θα αντιμετωπιστει αυτό ουτε κουβεντα….
Να σας πω την αληθεια ηταν αναμενομενο και φυσικο επομενο με την επιβολη τοσων φορων….Η ιδια τους οικονομικη πολιτικη εφερε αυτή την αυξηση….Ομως μου κανει πραγματικη εντυπωση πως γινεται να ανησυχουν για κατι που προκαλεσαν οι ιδιοι….Για κατι που ηξεραν ότι θα συμβει ,όταν το εχουν εφαρμοσει τοσες φορες στο παραλθον αλλα και σημερα….
Ο πληθωρισμος εχει δυο πραγατικες αντιμετωπισεις….Η μια είναι η αυξηση των μισθων….Η δευτερη είναι ο κρατικος παρεμβατισμος για τον ελεγχο των τιμων…Υπαρχει και μια τριτη λυση η οποια φυσικα δεν μπορει να συμβει στη ζωνη του ευρω και θα ηταν η υποτιμηση του νομισματος….
Η πρωτη και η δευτερη λυση όμως από τις ιδιες τις αποφασεις του μνημονιου που προσυπεγραψε η Κυβερνηση και εγκρθηκαν από το Κοινοβουλιο με την επιβολη των δανειστων μας αυτόκαταργουνται…….
Μπροστα λοιπον στη ανησυχια μου θα θεσω το εξης ερωτημα στους επαιοντες τεχνοκρατες,και σε οποιον δυναται να μου απαντησει μετα από 3 μηνες τι;
Θα καταφερετε να κανετε την Ελλαδα του 1955;Αυτος είναι ο σκοπος σας κυριοι;
Που ο πληθωρισμος τοτε καλπαζε στο 10% και ξεκινησε ρευμα μεταναστευσης;
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…..ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ……

topsaxtiri.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. v for vendetta....

    Συμφωνω σε ολα φιλε μου ΡΙΚΑΡΔΕ…Ειναι ολα στημενα…Σε ενα κειμενο μου γραφω για το πως στηθηκαν ολες οι μεγαλες κρισεις απο την αρχη του αιωνα….Ειναι ολο στημενο και αποσκοπει στη Παγκοσμια Διακυβερνηση μονο που τωρα γινεται με τρομερη λυσσα…Και αυτο ειναι το κλειδι…Οτι εχουν αποκαλυφθει πληρως και αυτοι και οι σκοποι τους…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Φίλε μου Vendetta, σε κατάσταση οικονομικής κρίσης εμφανίζονται όλα αυτά που σε καλούς καιρούς δεν δύνομαι σημασία, τι θέλω να πω η οικονομική κρίση πάντα την προκαλούν άνθρωποι σαν και μας και δεν έρχεται εξουρανού, αυτό που με εξαγριώνει είναι είτε δημοσιογράφοι είτε οικονομολόγοι είτε τραπεζίτες του δημοτικού είτε πολιτικοί βγαίνουν και λένε όλα τα απίθανα, εδώ είναι που λέω τι ακούν τα αυτιά μου και δεν μετακομίζουν. Παιδιά μην σας παραμυθιάζουν τα πάντα είναι στην κυριολεξία στημένα, η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι σε ελεγχόμενη πτώχευση, στον λαό δεν λένε τίποτα για να μην των πανικοβάλουν και θέλουν να τον κρατάν σε νάρκη ζώντας με τον φόβο και την ανασφάλεια. Θα με ρωτήσετε και τι θα γίνει, σας απαντώ, η Ελλάδα θα επιστρέψει στην εποχή του 1980, θα πεινάσουμε θα έρθει δυστυχία, σας ρωτώ χωριό έχετε, με μικρά βηματάκια και με μεγάλη αποφασιστικότητα φεύγετε, δεν είδαμε τίποτε ακόμα όλα είναι μπροστά μας όσοι το καταλαβαίνουν γρήγορα υπάρχει κινητικότητα. Ακόμα οι Έλληνες δεν κατάλαβαν τι θα βρουν μπροστά τους τα παίρνουν όλα της μετρητής, και εκφράζοντας δεν γαμιόνται καημένε. Άθελα μας καταδεικνύουμε κάτι μεγαλειώδες τον στόχο….. σωστά αλλά πάντα οι στόχοι κερδίζονται με πολύ αγώνα. Κουνηθείτε όσο πιο νωρίτερα γίνετε ποριές βουβές με βλέψη προς την Ευρώπη ντόμινο.
    ΡΙΚΑΡΔΟΣ

    Reply
  3. v for vendetta....

    Συν οτι αθελα μας καταδεικνυουμε κατι μεγαλειωδες…Μεσα απο διαφορετικες αποψεις βαλλουμε προς ενα στοχο…Κι αυτο λεγεται ΕΝΟΤΗΤΑ…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ἡ διαφωνία μας εἶναι στὸ ὅτι ἐσὺ προτείνεις ἀντιπαράθεση ἐπὶ αὐτῶν ποὺ παρουσιάζουν καὶ ἐγὼ ἀδιαφορία. Εἶναι θέμα τακτικῆς. Σέβομαι τὴν γνώμη σου.
    Κυναίγειρος

    Reply
  5. v for vendetta....

    Φιλε μου Κυναιγειρε ομως,δε μπορουμε να τους αφησουμε να κανουν ανενοχλητοι αυτα που θελουν…Και επειδη αυτα που γραφω τα ξερουν πολυ καλυτερα απο εμενα φυσικα και τις καταληξεις των αποφασεων τους σκοπος ειναι να δειξω σε οσο το δυνατον περισσοτερο κασμο οτι ειναι λαθος αυτος ο δρομος…..Και ακριβως οπως το λες επειδη ειναι στρεβλο πρεπει να το αλλαξουμε…Οπως ειχε πει και ο Φορντ:"αν ο κοσμος καταλαβαινε το τροπο λειτουργιας του τραπεζικου συστηματος θα ειχε επαναστατησει πριν το ξημερωμα.."

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Γρηγόρη, φίλε μου, τήν "δουλειά" τους κάνουν οἱ ἄνθρωποι. Ἐμείς μποροῦμε νὰ μὴν τοὺς παίρνουμε στὰ σοβαρά; Οὔτε κἂν νὰ τοὺς σχολιάζουμε; Σὰν νὰ μὴν ὑπάρχουν;
    Ἂς πάψουμε νὰ ὑπολογίζουμε τὶς δικές τους "εἰδήσεις". Αὐτὲς δημιουργοῦν τὸ "κλίμα". Δὲν δίνω οὔτε δράμι φαιᾶς οὐσίας νὰ ἀσχοληθῶ μὲ τὰ "νέα τους". Τὶ ἔκανε ἡ Πειραιῶς-τὶ εἶπε τὸ ΔΝΤ-τὶ εἶπε ὁ Γιωργάκης καὶ η Ντόρα, κτλ.
    Ἀφοῦ ὅλο τὸ οἰκοδόμημα τοῦ χρήματος εἶναι στρεβλό (ὅπως σωστά πολλοὶ προτρέπουν νὰ δοῦμε τό "Money as dept"), γιατὶ νὰ ἀσχολοῦμαι μὲ τὶς ἐπί μέρους παραμέτρους του;
    Τό εἴδαμε, κατανοήσαμε τὸ ψέμμα τού οικοδομήματος "χρῆμα", πάμε παρακάτω.
    Τὰ ὑπόλοιπα εἶναι συμβατικά. Ἡ τράπουλα εἶναι σημαδεμένη.
    Αὐτὲς εἶναι οἱ ἀπόψεις μου.
    Κυναίγειρος

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *