Παραδόθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών κατηγορούμενος ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα»

Η χρονική στιγμή της παράδοσης του δεν είναι τυχαία για τον 36χρονο υπάλληλο του Εθνικού Τυπογραφείου

Ναυσικά Μαυρομούστακου

Από τον Απρίλιο του 2010 εκκρεμούσε εις βάρος του, ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Ο 36χρονος Κώστας Κάτσενος, παραδόθηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία Αθηνών. Σύμφωνα με τις …..
αρχές, ο 36χρονος είχε τακτικές συναντήσεις με τους κατηγορούμενους Μαζιώτη και Κορτέση στην Καισαριανή. Πάντως, DNA ή αποτυπώματά του δεν έχουν εντοπιστεί σε “γιάφκες” της οργάνωσης μέχρι τώρα.

Ο Κώστας Κάτσενος είναι υπάλληλος του Εθνικού Τυπογραφείου και κάτοικος Αμπελοκήπων. Το σπίτι του βρίσκεται πίσω από τη ΓΑΔΑ, κάτι που δεν είναι τυχαίο σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε εντοπίσει συνομιλίες των κατηγορούμενων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με τις οποίες σχεδίαζαν χτύπημα κατά αστυνομικού στόχου στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Αποδεικτικό στοιχείο αποτελούν σχετικά σχεδιαγράμματα. Κατά τους αστυνομικούς, το σπίτι του Κώστα Κάτσενου θα εξυπηρετούσε είτε ως σημείο εκκίνησης, είτε ως κρησφύγετο για το χτύπημα.

Τυχαία, όμως, δεν είναι ούτε η χρονική στιγμή που παραδόθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, καθώς στις 5 Οκτωβρίου ξεκινάει η δίκη για τον «Επαναστατικό Αγώνα». Στις 11 Οκτωβρίου λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης των συλληφθέντων και θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Κατηγορούμενοι στην δίκη μαζί με τον 36χρονο είναι οι: Παναγιώτα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης, Κώστας Γουρνάς, Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος, Σαράντος Νικιτόπουλος και Μαρία Μπεραχά.

Αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί ήδη , με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, στο γραφείο του Εισαγγελέα.

http://www.aegeantimes.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *